lauantai 23. tammikuuta 2016

Tuote-esittelyssä: Equestrian Stockholm kera Miraclen treenit


Tässä on brändi josta olen todella todella todella innoissani! Ja ihan mahtavaa päästä esittelemään näitä tuotteita suomalaisillekin! Yritän tehdä parhaani antaakseni näistä totuudenmukaisen kuvan ja että myös Ruotsin päässä voivat olla iloisia tästä yhteistyöstä, johon he minun blogini halusivat :) Ihan näin alkuun pakko todeta, että Equestrian Stockholm aiheutti upeilla Instagram -kuvillaan melkoisia paineita saada jotain yhtä eleganttia valokuvamateriaalia, kuin mitä heillä siellä on esillä - ne ovat upeita meinaan, kannattaa käydä kurkkaamassa!

Meillä oli tänään lauantaina päivällä tuotekuvaukset ja päätettiin tälläkertaa ottaa hevosmalliksi blogin uusin tähti finnishwarmblood tamma Solbackas Miracle, jonka selkään kapusin tällä samaisella kerralla selän aiheuttaman sairasloman jäljiltä ensimmäistä kertaa. Eli tällä kerralla tehtiin ekat treenit tamman kanssa vähään aikaan, joista tässä samassa yhteydessä ajattelin myös avata muutaman sanasen. Samalla kuulostelin vähän, mitä selkäni tykkää tästä suht isoliikkeisen hevosen mukana olemisesta. Toistaiseksi olo on vetreä ja hyvä, nyt täytyy aloitella varovaisesti.


Miracle sai selkäänsä Equestrian Stocholmin Black Edition Dressage -huovan, joka on mykistyttävän upea huopa! Se on kauniin yksinkertainen, mutta täynnä pieniä yksityiskohtia. Ehkä herkullisimmat yksityiskohdat omasta mielestäni on nuo huovan tikkausompeleet, jotka tekevät huovasta muihin huopiin nähden persoonallisen. Huovan materiaali on liukaspintaista, aavistuksen kiiltävää ja pehmeää, mutta huopa itsessään on suht paksun ja jämäkän oloinen ja siinä on hyvä leikkaus sään kohdalla antaen säälle hyvin tilaa. Dee sai itselleen kisahuovaksi saman sarjan estemallisen huovan ruoskeana tumman sinisin kanttauksin eli Silver Brown Jump -huovan - se on myös todella upea!

Molempien satulahuopamallien arvo on 75€.


Huopien lisäksi sain Equestrian Stocholmin mustia saapassukkia, sekä kaksi pantaa. Sukat ovat normaalia saapassukkaa vahvemman oloista ja ne pitävät jalat mukavan kuivina. Itselläni monet saapassukat rispaantuvat hyvin nopeasti päivittäisesä käytössä, näissä ei näy kuukauden käytön jälki vielä lainkaan. Vaikuttavat siis tämän lyhyen testauksen perusteella kestäviltä ja materiaali laadukkaalta.

 Pannoista toinen, harmaanruskea, onkin ollut jo kovassa arkikäytössä, koska pannat ovat nätin ulkonäön lisäksi super lämpöisiä fleecevuoren ansiosta. Toinen panta on kauniin punainen, joka olikin minulla tänään päässä tallilla. Olen innostunut noista pannoista nyt todella paljon pipojen sijaan, koska hiukset eivät muhi pipon sisällä kokopäivää ja saa pidettyä tukkaa ponnarilla edelleen.

Sukilla on hintaa 22€

Ja pannalla hintana 32€

Kaikkia tuotteita pystyy tilaamaan Equestrian Stocholmin nettisivujen kautta myös Suomeen!

Miraclen kanssa treenit sujuivat viikon tauon jälkeen odotetusti vähän villeissä merkeissä. Säädöt olivat vähän kadonneet, kaasu hirtti välillä pahasti kiinni ja tamma oli tosi vinon oloinen, puri vasempaan ohjaan kiinni ja oli jännittynyt sählä, mitä se alkujaan tuntuu aina olevankin. Sen kanssa se rentouden löytäminen on hankalaa, etenkin jos tällaisia taukoja tulee. Puhumattakaan siitä, että se sai vähän lyimääräisiä kierorksia vielä varmasti siitä, että suoritimme kuvausten takia treenit ensimmäistä kertaa yhdessä ulkokentällä hangessa - sekös tamman mielestä olikin ihanaa :)

Tällä hevosella on niin älytön eteenpäinpyrkimys, mikä on hyvä asia tottakai, mutta tuottaa myös haasteita ratsastajalle. En halua sen eteenpäinpyrkimystä yhtään latistaa, mutta haluan, että se odottaa ja kuuntelee myös. Kun se alkaa odottamaan, alkaa sitä kautta sitä rentouttakin löytymään. Tamman kanssa täytyy olla tosi tarkka siinä, ettei jää yhtään itse pitelemään edestä likaa, vaan muistaa myödätä, myös silloin kun vauhdin puolesta ei yhtään tekisi sitä mieli tehdä. Tosiasiassa pidätteen ja myötämisen kautta kerta kerran jälkeen saadaan hevosta enemmän kuulolle ja rennommaksi, ja se pidät pitää tehdä niin, että kun hevonen reagoi siihen pidätteeseen vähääkään (ja vaikka ei ihan halutulla tavalla loppuun asti), täytyy myötääminen tapahtua samantein. Jos hevonen katoaa alta myötäämisen myötä uudestaan, tehdään taas uusi pidäte ja myödätään samantein, kun tulee pienikin reaktio. Samalla myödätessä pitää uskaltaa tukea jalalla eteenpäin. Monesti tällainen kuuma, alta helposti juokseva hevonen on myös pahasti pohkeen takana ja sellaisen kanssa asiat menevät vain huonompaan suuntaan, jos vauhdin takia unohtaa ratsastaa jalalla eteen.


Istunnalle Miracle on hyvin herkkä, se reagoi esimerkiksi pienimpäänkin lantion eteenpäin työntöön lähtemällä salamana eteenpäin. Oman istunnan horjahtaminen johtaa aina jonkinlaiseen syöksähtelyyn tai poukkoiluun - tämän kanssa täytyy tosissaan miettiä omaa kropan hallintaa ja vakautta, jotta hevonen pysyy tasapainossa. Viime kuukauden treenaamisen johdosta olen saanut sitä mukavan herkäksi istunnalla tulemaan myös takaisin, ja sen kanssa pystyy jo tekemään hienoja pysähdyksiä ravista suoraan seis tiivistämällä vain istuntaa ja samalla tekemällä puolipidätteen. Tosin tällä tauon jälkeisellä ratsastuskerralla tällaisista pidätteiden läpi menosta ei voitu kyllä valitettavasti puhua :D Ehkä jo muutaman ratsastuskerran jälkeen se taas rauhoittuu, ja päästään taas enemmän työstämään, kuin vain purkamaan energiaa!


Nyt vain jatketaan treenaamista ja toivottavasti oma selkä nyt pysyisi koossa, ettei enää tarvitsisi tehdä ylimääräisiä taukoja. Kevättalvi menee yllättävän nopeasti, ja pian onkin kevät ja kisat. Myös Miraclen kanssa olisi tarkoitus saada säädöt johonkin mallille, jotta päästään sen kanssa starttiin, mutta vielä en uskalla sanoa sen suhteen mitään, että missä ajassa ensimmäistä starttia kannattaa realistisesti edes ajatella.

Deen kanssa meni tämän viikonlopun suunnitellut Ainon kisat väliin selkäepisodin johdosta, ja Dee sai myös aikamoisen höntsäilyviikot tässä samalla - sen kanssa ei ole hypätty yli kahteen viikkoon, joten mitään suunnitelmia senkään suhteen en uskalla nyt vielä tehdä, ennen kuin päästään kunnolla harjoittelun makuun!

Kiitos Equestrian Stocholmille näistä kauniista ja tyylikkäistä tavaroista ja yhteistyöstä Heidin Nelivedot -blogin kanssa! Toivottavasti tästä löytyi uusia ideoita lukijoiden omallekin hankintalistalle!

Teksti yhteistyössä:


28 kommenttia:

 1. Onko tää hevonen siun :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ei ole minun, ainoastaan ratsastettavana ennalta määräämättömän ajan :)

   Poista
 2. Toi musta huopa näyttää todella hienolta! Meinaatko käyttää tuota Deen kanssa, vaikka tuo näyttää olevan koulumallinen huopa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo jää Miraclen käyttöön, koska minulla ei ole Deelle koulusatulaa :) Se on ihan älyttömän kaunis huopa kyllä!

   Poista
 3. Tsemppiä selän kanssa! Nuo kipuilut on niin kaukana siellä minne edes aurinko paista, mutta onneksi niiden rauhoituttua pystyy elämään sen asian kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Selän kivut vaikuttaa koko olemiseen niin paljon, että ei pysty tekemään mitään, kun kivut iskee... onneksi ne ovat taas toistaiseksi takanpäin ja toivottavasti eivät palaa enää!

   Poista
 4. Minkä korkunen tuo hevonen on? :D

  VastaaPoista
 5. On kyllä kaunis huopa! Sellaisen huomion vain heti huomasin että ei ainakaan Hertan monsterisäkä mahdu tuohon! :D Sillä on meinaan pakko olla iso säkätila auki leikattuna, siksi oikeastaan en voi muita käyttää kuin Eskan tai Equilinen huopia :P Mutta on nätti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä uskoisin, että tää mahtuisi Hertan säkäiselle, koska mulla on myös eskan ja equilinen huopia ja tässä on muotoilu yhtä kaareva tuon säkäkohdan kanssa! Ja tällä tammalla on tosi iso säkä myös, etenkin nyt se tuntuu isolta, kun sillä ei ole selässä kauheasti lihaksia, niin on aika kuiva sieltä! Nätti tämä tosiaan on! :)

   Poista
  2. Oli pakko vielä vertailla huopia, kun sattui yksi enskan huopa olemaan itsellä vieressä ja tässä ES:n huovassa on kyllä ehdottomasti isompi säkätila, kuin siinä Eskadronin!

   Poista
 6. Upeita nuo huovat! Varsinki tuo Deen :) mitä oot tykännyt noista free jump-jalustimista? Ovatko hintansa väärtit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, täytyy vielä ottaa kuvia joku päivä, kun Deellä on tuo huopa päällä - se sopii sille todella hyvin! Hyvät jalustimet on, mutta ihan yhtä hyvät jalassa omat n. 40€ hintaiset jalkkarinikin ovat, jossa jalansijassa ns. "juustoraastinalusta", että jalka pysyy paikallaan! Itse en ole raaskinut näihin jalustimiin satsasta, mutta onhan niissä tuo turvaominaisuuskin, että siinä mielessä ovat kyllä kaikinpuolin hyvät jalustimet!

   Poista
 7. Mitkä saappaat sulla on, onko noi mountain horsen? itsellä taitaa olla juuri nuo samanlaiset niin kyselen mielenkiinnosta onko sulta myös haalistunut väri noista saappaiden reunoista siitä osasta mikä osuu satulaan ja kuinka kauan sulla on ollut nuo saappaat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ovat, ja ovat itseasiassa näissä kuvissa ensimmäistä kertaa käytössä, joten en osaa sanoa tuohon mitään vielä! :) Oli vihdoin pakko ostaa uudet saappaat, kun kaikki varret ovat sanoneet itsensä irti aika päiviä sitten, sekä talvisaappaat, kuin myös jo valmiiksi vähän rikkinäiset kesäsaappaani menivät samana päivänä rikki viikko sitten. Toivon, että nämä kestäisivät vähän paremmin, kuin mitä aikaisemmat hankintani! :D

   Poista
 8. Mitkä nuo housut on?? <3 ne on ihanan näköiset!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat sellaiset, kuin Accademia Italiana! Kyseisestä merkistä minulla oli blogissa esittely viime vuoden kesän lopulla, jos haluat lukaista. Oli niin ihanat, että oli pakko hankkia toiset <3 Voin kyllä koko sydämellä suositella! Tässä osoite blogitekstiin: http://heidinnelivedot.blogspot.fi/2015/08/kauniista-italialaisista-housuista-se.html

   Poista
 9. Tää Miracle on kyllä erittäin hieno! :) Ja oot Heidi todella kaunis nainen :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miracle on kyllä super hieno tamma! Ja kääk, no kiitos vaan ihan älyttömästi, tässä ihan punastuu xD <3

   Poista
 10. Tosi kaunis tuo Miraclen väritys, tummenee ikään kuin kaikkia reunoja kohti. Vaaleat alueet isojen lihasten kohdalla saa sen näyttämään lihaksikkaammalta kuin onkaan. Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sanoit, niin niinpä onkin! Ja se ei ole edes klipattu, ja silti se on noin hienossa karvassa :)

   Poista
 11. Wau mitä kuvia, ihana hevonen, ja kivan oloisia tuotteita :)!

  VastaaPoista
 12. Upea huopa! Ja housut, uskomaton istuvuus! Tilasitko suoraan valmistajalta kun Suomesta ei enää taida näitä saada vaikka kuinka yritin hakea? Jos tilasit suoraan valmistajalta niin mitä luokkaa oli postikulut, en onnistunut valmistajan sivuilta löytämän tietoa.
  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Laita mulle sähköpostia: heidi.patsi@hotmail.com niin autan sinua. Suomesta ei ainakaan toistaiseksi näitä saa, mutta pystyn auttamaan sinua :)

   Poista
  2. Kiitos, ehdin laittaa valmistajalle jo postia yhteydenottolomakkeen kautta ja sieltä tuli heti vastaus, aivan hämmästyttävän hyvää palvelua! Sain tilattua housut sähköpostin kautta heiltä ja sanoivat että laittavat jo tänään postiin. Nyt vain jännityksellä odotetaan pakettia :) Kiva kun teet tuote-esittelyjä joita on ilo lukea, uskaltaa sitten itsekin tilata.
   -S

   Poista
  3. Hieno juttu, että onnistui! :) He ovat kyllä Italian päässä olleet todella ystävällisiä ja palvelualttiita, jolle täytyy antaa kyllä kymmenen pistettä ja papukaijan merkki :D Toivottavasti housut ovat sopivat!

   Poista
 13. Vitsi noi huovat on hienoja! :) Ja olitkin jo vastannut jollekin muulle housuista mitä merkkiä ne ovat. Siis wau, ihanat!! :o Ovatko kestävät? Saisko lisää kuvia? :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot