keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Varsan kasvua

Varsat kasvavat ensimmäisen vuoden aikana todella paljon. Havahduin tuossa, kun huomasin selailevani kaikkia Torstista otettuja kuvia puolen vuoden ajalta ja ajattelin tehdä kuvakokoelman tännekin nähtäväksi. Ja ei vain Torstin kuvia, vaan vertailunvuoksi hauska on katsella myös isoveljensä Deen varsakuvia, joita löysin - niitä tosin on aika paljon vähemmän, kuin mitä taas Torstista on tullut tuhatpäisesti räiskittyä kuvia muistoksi. Nopeasti se pieni honkkelin ja heiveröisen näköinen pitkäkoipi alkaa näyttämään vahvalta ja tomeralta kaverilta.

Puolen vuorokauden ikäinen Torsti

Tässä taas suurinpirtein tunnilleen saman ikäinen pikkupoika Dee :)

Muutaman päivän ikäinen Torsti

Ja muutaman päivän ikäinen pikku Dexteri - voiko kauniimpaa varsaa olla olemassakaan <3

Melkein viikon ikäinen Torsti ja vauhti kasvoi päivä päivältä

Deeltä löytyi samanikäisenä vähintään yhtä paljon vauhtia, mutta sellaista kuvaa en löytänyt. Näissä viikon ikäisissä varsoissa näkyy hyvin jo tuo kropan täyttyminen.

Yksi lempparikuvistani Torstista, 1,5 viikon vanhana! Tässä näkee vähän osviittaa kropan rakenteesta, josta pidän. Kaula ja takaosa etenkin ovat mieleeni.

Miten niin vuonna 2008 omistamani digikamera ei ihan ollut se kaikkein laadukkain? :D Mutta tämä on yksi lempparikuvistani minusta ja Deestä, suurinpirtein samanikäisenä, kuin ylempi kuva Torstista.

2 kuukauden ikäinen Torsti

Dee n. 2-3kk ikäisenä - rakastan tätä kuvaa pienestä Deestä, se oli niin täydellinen varsa ja olin tuolloin varmaan maailman onnellisin ensihevosen omistaja ja kovin ylpeä varsastaan :)

Mutta ei jää Torsti kovin pahasti kakkoseksi kauneudessaan. Tosin se omaa niin enemmän selkeästi estehevosen raamit, kuten kuuluukin. Tässä kuvassa Torsti on n. 4kk ikäinen ja sen kasvu oli tähän aikaan todella vauhdissa.

Kuvien laatu Deen varsakuvien kohdalla sen kun paranee, mutta tuohon aikaan ei edes harrastetason järkkäreillä ainakaan itse päässyt harrastelemaan. Tässä Dee 4kk ikäisenä. 

Toinen kuva Torstista 4kk ikäisenä - tämä yksi lempparikuvista myöskin, ilmiselvä estehevosen alku ;)

Todella hankala muistaa ihan tarkalleen näitä aikoja, mutta tässä Dee taitaakin olla jo puolen vuoden ikäinen. Kentällä juoksemassa ja sen muistan, että se karkasi tuolloin tuolta kentältä hyppäämällä kentän aidan yli :D

Torsti 5kk. Tästä iästä lähtikin poika sitten "rumentumaan". Sitä aikaa odotellessa, kun se kehittyy aikuisen hevosen näköiseksi - siihen asti se näyttää enemmän hirven vasalta :) Dee sen sijaan pysyi melkein kautta linjan jokaisena varsavuotenaan todella nätin näköisenä ja kasvoi ylipäätään paljon tasaisemmin, kuin mitä Torsti on nyt tämän puolen vuoden aikana.

Dee 6kk vanhana Sipoossa vielä synnyinkodissaan. 

Ja Torsti 6kk joulukuussa 2015.

Torstin lähtöpäivä on nyt varmistunut. Pieni poika lastataan autoon jo tulevana perjantaina. Auto lähtee laivalla kohti Saksaa ja sieltä Hollantiin. Itse menen perässä katsomaan varsan vointia kahden viikon kuluttua ja samalla reissulla päätettiin ottaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja käydä pyörähtämässä parina päivänä KWPN oripäivilläkin s'Hertogenboschissa! Katselin oripäivien ohjelmaa ja mm. Torneschin jälkeläisiä tullaan näkemään yhtenä päivänä eli ihan huippu reissu tulossa - ei kyllä meinaa malttaa odottaa! :)

23 kommenttia:

 1. Voi kun se on jo kans iso poika! Paljon Torstilla säkää nyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla vieläkään mitattu sitä kertaakaan! Pitäisi kyllä yrittää ennen kun lähtee, mutta ongelma on siinä, että taida olla oikein minkäänlaista mittakeppiä... viimeisen kahden kuukauden aikana kasvutahti on selkeästi rauhoittunut, ja enää ei ole koko tullut ihan niin hurjaa vauhtia. 115cm loimet alkavat olemaan sille pieniä, että jos se antaisi jotain osviittaa koosta :)

   Poista
 2. Öö siis mitä ihmettä :D Joko Dee on noin 'vanha'! Aika menny ihan yhessä hujauksessa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hän on jo 8 -vuotias nyt! :D aika juoksee siivillä ja nytvoi todeta, että minulla on oikeasti aikuinen hevonen, ei enää nuori.

   Poista
 3. Kylläpä ovat kauniita varsoja molemmat.

  Hyvää ja turvallista reissua Torstille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat, kauniin äitinsä ansiota <3 Torsti kiiittää!

   Poista
 4. Oli kiva nähdä vähän vertailua poikien välillä! Hienoja varsoja molemmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä kiva itsellenikin koota yhteen ja selailla molempien varsakuvia läpi. Deestä olisi aika paljon lisää kuvia vanhalla koneella, johon en saa virtaa... ehkä jos joskus sillekin asialle saisi jotain aikaiseksi :)

   Poista
 5. Ompas samannäköisiä ja hienoja varsoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) paljon niissä samaa on, mutta näin huomaan näitä kuvia vertaillessa todella paljon erilaisuuksiakin varsojen välillä!

   Poista
 6. On sulla hienot hepat! Emä jättänyt selkeästi omaa jälkeeä poikiinsa, ja innolla odottaen millainen Torstista kuoriutuu kolmannen ikävuoden jälkeen!

  Hyvää matkaa pikkuiselle oripojalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, Iitan jokaisessa jälkeläisessä on selkeästi emätamman leimaakin ja sen pystyy tunnistamaan :) Samaa innolla odottelen minäkin! Ainakin näyttäisi siltä, että Torstista tulee ulkomuodoltaan "muhkumpi", kuin mitä sillisilakka Deestä :)

   Poista
 7. Todella komeita (ja kauniita) poikia molemmat! Ja hyvää matkaa Suureen Maailmaan Torstille! :)

  VastaaPoista
 8. Eikä, varsakuvissa parasta on hännät! Tollaset surkeat ylisöpöt nysät jotka on koko ajan sillein kuin tulisi pierua ilmoille : 'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en kestä tätä kommenttia! Totta tosiaan näyttää siltä, kuin tuuli puhalaisi hännän alta :'D Ihania molemmat hevoset ja Torsistakin tulee varmasti vähintäänkin yhtä hieno, kuin veljestään <3

   Poista
  2. Hahhah x'D nyt on kyllä blogihistoriani parhaista kommenteista! Kiitos teille kommenteista ja hymyn huulille tuottamisesta :D ylisöpöt nysät! :D

   Poista
 9. Dee tosiaan on enemmänkin tuollainen "nätti poika", kun vertaa veijari-Torstiin! :'D Aivan ihania kuvia ja miten hurjasti Torsti tuosta vielä kasvaakaan :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Torsti on vähän miehekkäämpi ja siinä on ehkä vähän enemmän raamia, kun Dee on taas kauttaaltaan kiiltokuvamainen <3 Kiitos Sonja! :)

   Poista
 10. Kyllä Dee vaan on kauniimpi, mutta Torsti ei kauas kyllä jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Dee on sellainen kaunispoika, veikkaan että Torstista tulee enemmän sellainen komea :)

   Poista
 11. Ihanat Dee ja Torsti - miten nopeasti varsa kasvaakaan! Tämä oli hieno idea Heidi - mielenkiintoista katsoa kuvia ja vertailla hevosia keskenään. Saat kyllä syystäkin olla ylpeä hevosistasi - hätkähdyttävän upeita molemmat! Henki salpautuu...

  Rapsutuksia kummallekin!

  Maarit L. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi löysin noita Deen kuvia ja vähän sellaisiakin, mitä en ole täällä ennen julkaissut! :) Kiitos ja olen kyllä todella tyytyväinen niihin molempiin! Täydellisiä varsoja minulle molemmat <3 :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot