sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Lumipallona luokses pompin...

...totesi Dexteri tuossa lauantai-iltana, kun maneesiin pitkästä aikaa pääsi irti... :)


Täällä siis taas. Viikon paussi lähes ajattelematta koko blogia teki todella hyvää... oikeasti tämä pikku breikki olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. Tästä tämä taas lähtee - vielä olisi julkaisematta vaikka ja mitä, mm. KWPN orishow -teksti... mutta niin on myös paljon tehtävää, minulla on meinaan ihan ennätys paljon ratsastettavia hevosia tällä hetkellä. Ja oikeastaan aikaa kotona tulee käytettyä normaalia vähemmän, ja silloin ensimmäisenä se aika otetaan bloggailusta ja koneella surffailusta pois - mikä toisaalta on vähän tylsää, koska koneen ääressä istuskelu teekupin kera on yksi lemppari rentoutumishetkiä.

Kiitos jokaiselle kommentoineelle edeltävään postaukseen. Painotan vielä, että reaktioni ei ollut pelkästään yhden postauksen takia, vaan tällainen ikävä ilmapiiri on seurannut jo aika pitkään blogini parissa aika ajoin. Toivoisin, että jatkossa mietittäisiin vielä vähän pidempään mitä näppiksiltä kirjoitellaan. Minusta, blogistani tai tavoistani tehdä ja toimia hevosten kanssa ei tarvitse pitää eikä ne ole yksi ainut totuus myöskään, mutta kunnioitetaan jokainen toistemme tyylejä ja tapoja kuitenkin - eikös niin. Näin tämä homma jatkuisi kivana jatkossa, minun olisi mukava kirjoitella muidenkin nähtäville hevoselämästäni ja lukijoilla on enemmän toivottavasti hyvää luettavaa jatkossa kera runsaan materiaalin :)

Eilen vietettiin synttäreitäni hyvin rauhallisissa merkeissä, tai Dee kohdalla "rauhallisissa". ;) Se on ollut nyt ihan super hyvä ratsastaa ja olemme saaneet vähän lisäapua esteiden saralle - esteratsastaja Marika Rättö hyppäsi Deellä torstaina ja hän ratsasti Deetä ihan älyttömän hyvin sekä lupasi auttaa meitä pääsemään takaisin vireeseen, mikä meillä on ollut hukassa jo vuoden ajan. Olen tästä nyt aika innoissani! Jokin loksahti esteiden kanssa paikoilleen ja Dee oli tuona hyppykertana aivan liekeissä, siinä näkyi nyt se sama into, mitä sillä on ollut aina 6 -vuotis kaudelle asti! Toinen iso juttu Deen arkeen on se, että ruunan 24h/7 heinäbaari suljettiin, eli otin verkon pois ja se saa nyt muiden hevosten tapaan 4 x päivässä heinänsä, jotta sitä päästään vähän säännöstelemään ja saadaan sitä sen heinävatsaa pienennettyä. Tätä on nyt jatkunut kohta 2 viikkoa, ja hyvältä näyttää. Hevosen vatsa on pysynyt hyvänä ja mieli yhtä tyytyväisenä, ainoastaan vähän se välillä iltaisin mököttää, kun ei ole enää omaa verkkoa mitä nyhtää aina kun vain haluaa. Mutta sellainen iso "pöhötys" lähti jo viikossa pois ja nyt alkaa näyttää tosi hyvältä! Uskon, että tämä oli nyt ihan hyvä idea lähteä testaamaan tähän väliin, kun hevosen vatsan kanssa olemme päässeet vihdoin voiton puolelle!
Lisää kaikista treeni kuulumisista, suunnitelmista ja muista Deen treeneistä myöhemmin paremmin. 

Nyt tässä kuitenkin herra hevosen järjestämät synttäribileet mulle :D on se sellainen velikulta <3 Ja hyvä, että tänne blogin puolelle joku korvaa Torstin touhut nyt, kun sitä ei ole enää täällä samalla tavalla viihdyttämässä!

34 kommenttia:

 1. Eikö teillä ole mitään isompaa tilaa mihin päästää hevonen juoksemaan? Kenttää, tarhaa, laidunta? Jotenkin säälittävää tuollainen seinästä seinään pikkuspurttailu. Kovasti kyllä innostuu, mutta eikö juokse tarhassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä jäätiköillä olemme hirmuisen onnellisia siitä mahdollisuudesta, että voi päästää hevosen sisätiloissa silloin tällöin juoksentelemaan ja tämä tila on meille enemmän kuin riittävä nimenomaan pikkuspurttailuun :)

   Poista
  2. Hassua, että ainoo asia mikä tästäkin videosta jossa D tosiaankin näyttää täydellä sydämellä nauttivan vapaudestaan ja pitävän hauskaa, on että eikö olisi parempaa paikkaa :D aaagh, miks ihmiset on niin negatiivisia?! :D

   Poista
  3. Pakko tähän kommentoida, että monella ei ole edes noin isoa kenttää! Aika luksusta siis, jos noinkin isoon tilaan pääsee irti :)

   Poista
  4. Ai että, kaikista eniten maneesissa kaipaan just sitä, että hevonen pääsee jäätikkökeleillä pitävälle pohjalle spurttailemaan ja piehtaroimaan!

   Myöhästyneet onnittelut :)

   (Meillä muuten Torsten syö ihan normi iltaheinät verkosta, osittain myös siksi että kestäisivät pidemmälle yöhön. On toiminut hyvin kaikki nämä vuodet :))

   Poista
  5. Laura: luulen (ja toivon), että kommentti oli vain surkea vitsi :D tai sitten neidillä anonyymin takana on jokin oma salainen preeria, jossa juoksuttaa irtona hevosiaan - kyllähän siihen verrattuna meidän olosuhteet näyttävät säälittäviltä.

   Anonyymi: Sitä vähän minäkin, harvalla on kenttää edes kokoluokassa 60x20m, ja jos onkin, että se olisi tähän aikaan kunnossa, että siinä voi tehdä yhtään mitään :)

   Jilla: no juurikin näin :) Kiitos onnitteluista! Ja joo, unohdinkin tuossa mainita, että Deelle tarjotaan kyllä yöheinät vielä verkosta, että kestäisivät pidempään! :)

   Poista
 2. Dee on ihana ja upea, ja blogin perusteella sä oot myös ihana ihminen ja todella taitava ratsastaja! :) kateellisia ja niitä joiden on pakko päästä pätemään riittää aina, ja niitähän nuo anot pääasiassa on. Monesti negatiiviset kommentit voi tulla ihan samalta näppäimistöltäkin... Yritä vaan jättää ne omaan arvoonsa vaikkei se helppoa varmasti ookaan. Yks vaihtoehto on myös surutta poistaa ja jättää julkaisematta kaikki negasävytteiset kommentit (samoin niitä seuraavat mikset julkaissut mun tätä ja tota kommenttia jne). Ajan myötä niiden kirjoittelu loppuu kun anot huomaa etteivät pääse ihmisten silmille asti kommentteineen :)

  Tsemppiä, sekä blogiin että alkavaan kisakauteen! :) teidän eloa ja yhteistyötä on ilo seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä täytyy taas ottaa vähän tiukempi linja noiden kommenttien julkaisussa, nyt olen taas viimeiset puoli vuotta niitä julkaissut aika hövelisti... mutta kun ei jotkut aikuiset (tutut valitettavasti) osaa käyttäytyä, niin pakko tehdä sitten niin.

   Kiitos Laura kivoista sanoista :) <3

   Poista
 3. Oi kun näytti kivalle! Ja tuo maneesihan on varsin iso ja turvallinen paikka hevosen rällitellä, ei siihen mitään jäisiä/kuoppaisia/mutaisia peltoja tarvita ;) ja onnea btw! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis onhan tuo maneesi jopa 20x60m, eli ihan täyspitkän kokoinen - sitten on se vielä vähän isompi maneesi meillä, mutta siellä ei saa irtojuoksuttaa hevosia. Tokihan tuollainen matka on mielettömän lyhyt etenkin hevoselle, jolla tuota laukkaa on vähän enemmän, kuin normi hevosella :D Kiitos onnitteluista! :)

   Poista
 4. Hih, hauskaa näyttää hevosella olevan!! :) Tuo on kyllä hyvää liikuntaa hepalle, nyt kun kaikki tarhat yms. on jäässä ja missään ei oikein pääse irroittelemaan muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Deellä oli super hauskaa, kuten aina :) Ja ihan parasta liikuntaa tosiaan, on pikkusen vetreä kaveri tällaisen harrastuksen jälkeen!

   Poista
 5. Ihana Dee! Näyttää niin vapautuneelta ja rennolta hevoselta kun pääsee spurttailemaan. :)

  Ja synttäri onnittelut sinulle! :)

  T. Roosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se oli, kovin onnellinen pieni hevonen :) Kiitos onnitteluista!

   Poista
 6. Iloisestihan tuo päästelee! Ja monellako tallilla on maneesia isompi tila talvisin, ei kai missään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ensimmäisellä anonyymillä löytyy jalkapallokentän kokoinen halli kotoota ;)

   Poista
 7. Blogiasi kauan seuranneena tosin en varmaan koskaan mitään ole kommentoinut niin nyt on pakko. Edellisen anonyymin kommentti joo oli lievä vielä mitä sinuun on tässä kohdistunut aikaisemmin mutta pisti kyllä ärsyttämään. Koska se oli aivan turha kommentti ja halusi päästä jollain näpäyttämään. Tosin epäonnistuneesti koska Näillä keleillä on ihanaa että on iso maneesi johon voi hevosen turvallisesti päästää irtoittelemaan. Sinä olet taitava ja siitä taitaa moni nimetön huutelija olla kateellinen. Hyviä treenejä ja kevään odotusta teille. Terkuin, Jonsku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se vähän surkuhupaisaa, että juuri olet kirjoittanut ja keskustellut ihmisten kanssa myös netissä käyttäytymisestä ja toivonut, että miettii jatkossa mitä näppäimistöltä näpyttelee, niin heti seuraavaksi ensimmäinen kommentti on tuollainen. Itseäni alkoi naurattaa ajatus kiukkuisesta ihmisestä, joka alkuyön tunteina miettii: "mitähän vikaa mä nyt tästä keksisin, kun kaikki on kivasti, hevosella näyttää olevan hauskaa ja ei pääse ratsastamiseenkaan puuttumaan - no hei, toi tilahan on aivan vääränlainen ja säälittävä! Joo sen mä kommentoinkin!" :D Ihme ettei tullut kommenttia, että on väärän väriset suojat ja valaistus on liian keltainen :'D

   Poista
  2. Kiitos Jonsku että kommentoit, onhan tää nyt jo aika ihmeellistä touhua, että itse jos toinenkin tulee minulle jo livenäkin tätä ihmettelemään ja naureskelemaan :D Ja kiitos sitä samaa sinulle, hyvää kevään odotusta! :)

   Poista
 8. Joku taisi vähän innostua! :D On se aina samanlainen innostus kun heppa pääsee vähän juoksentelemaan. Ja eihän tuo nyt pieni ole tuo maneesi, ihan perus kokoa ja erinomainen pikkuspurtteja varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dee oli kauhean onnellinen, kun pääsi vähän irroitteilemaan :D

   Poista
 9. Pakko myös kommentoida tuohon ekaan kommenttiin sen verran, että sen lisäksi että maneesissa on paras pohja talvisin, on se myös usein huomattavasti parempi paikka estehevoselle juosta kuin kenttä, kaikilla kun ei ole kentillä kahden metrin aitoja. :) ihanan iloista menoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kentälle en edes tuota uskaltaisi päästää irti juoksemaan, se ei siellä yhtä kierrosta kauempaa pysyisi :D ei olisi eka kerta, Dee harrasti tuota kentältä aitojen yli poistumista jo puolivuotiaana...

   Poista
 10. Melkoiset synttäribailut Dee sulle järjestikin, mahtava meininki! :D Näyttäisi herra D olevan yhtä vikkelä jaloistaan, kuin pikku-Torstikin ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvät bileet. Torstissa ja Deessä on kuin onkin jotain hyvinkin yhteistä! <3 :)

   Poista
 11. Ihailin tuossa videolla Deen ravia, siinä voisi olla kouluhevosainesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isän puoleltahan se on kouluhevoslinjaa, eli ii. Ferro, että ei ihme, että siinä aina välähtelee noita kouluhevosominaisuuksia vaikka olenkin sitä mieltä, että se on parempi estepuolella kuitenkin :)

   Poista
 12. Eiks mieluummin kumipallona kun maneesissa ei lunta ole? :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin mietin että miks lumipallona, että onko tässä nyt joku juttu..... :D

   Poista
  2. Ei siinä ollut mitään muuta syvällistä ajatusta, kuin talvi ja kun Dee ei oo mun mielestä yhtään kumipallo :D

   Poista
 13. Mä ainakin tulin hyvälle tuulelle kirjoittajan sanaleikistä otsikossa. Hyvin upgreidattu vanhan biisin sanat talviseen asuun 😊 Ihana video ja kiitokset blogista! Harvoin kommentoin mutta teidän menoa on todella kiva seurata ja saan ajatuksia myös omaan hevosten kanssa touhuamisen vaikka vaan tämmöinen tuntsaritäti olenkin. Kiva kuulla että Dee on jälleen syttynyt ja hommat menee eteenpäin. Kevättä kohti! Terkuin, Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D ensimmäinen mitä nyt vain tuli mieleen, en ajatellut asiaa sen pidempää! Niinkuin en yleensäkään otsikoita postauksiin! Kiitos hirveästi kehuista, kiva kuulla että erilaiset ihmiset löytää inspiraatiota omaan harrastamiseen tämän blogin kautta :) Hyvää kevättä sinne!

   Poista
 14. Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut! Hienon show'n lumipallo-Dee sinulle järjesti - varmaan parhaimpia lahjoja ikinä! Tulin tosi hyvälle mielelle, hymy viipyy vielä pitkään huulilla tuon videon jälkeen. Kiitos Heidi ja Dee! Joku tuolla aiemmin jo kommentoi tästä, myös minulle tuli maailmalla oleva nuoriherra Tee mieleen, sen verran varsamaista ilottelua oli. Ja kyllä, tuo ravi keräisi kyllä hyvät pisteet kouluaitojen sisällä!

  Ihanaa ja toivottavasti myös aurinkoista viikonloppua!
  Maarit L. :-)

  VastaaPoista
 15. Hassu Dee! Mistä nuo teidän hienot remppasuitset on ostettu?

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot