sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Vastauksia lukijakysymyksiin!

Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan - näihin kysymyksiin olin ajatellut vastaavani jo aikaisemmin viikolla, mutta kuten jo aikaisemmin mainitsinkin, ei nettiyhteydet ole ollut myöten viime päivinä, joten nämä vastailut nyt sitten siirtyivät. Kiitos kaikille kysymyksiä jättäneille, niitä tulikin tällä kertaa ihan kiitettävä määrä! :)


Mikä on tai on ollut elämäsi tärkein hevonen?

- Tähän ei ole kuin yksi ehdoton vastaus, ja se on oma Dee. Se on opettanu tähän menessä minulle niin paljon, vienyt minua sellaisien kokemuksien äärelle, joista vain aikaisemmin pystyin vain unelmoimaan. Koen olevani Deen myötä aika paljon taitavampi erilaisten hevosten kanssa, kun se ei ole ollut mikään helpoin tapaus missään määrin. Ja tottakai sille jää aina minulle erityinen paikka sydämeen, koska se on unelmieni täyttymys omasta hevosesta eli ensimmäinen oma hevonen, ensimmäinen hevonen jonka olen kouluttanut pikku varsasta asti, ensimmäinen hevonen jolla olen päässyt kunnolla kilpailemaan jne. Ei tule toista samanlaista ikinä, kuin Dee <3 :)

Uskotko Torstin yltävän korkeammalle tasolle esteissä, kuin Dee?

- Uskon ja toivon. Torstilla on ainakin hermot kohdillaan, kun taas Deellä niitä aina ei meinaa olla :D Suvun puolesta Torstin pitäisi hypätä ja olla parempi myös - Deehän on kouluisästä, joka tosin jättänyt myös hyppääviä jälkeläisiä. Mutta varsat ovat aina jossain määrin arvoituksia ja kaiken näkee vasta sitten, kun pääsee selkään. Deen ja Torstin emän Iitan kaikki jälkeläiset hyppäävät kyllä mukiin menevästi isäoriista riippumatta, joten olettaa voi, ettei tästä yhdistelmästä voi tulla ihan täysin lahjaton...

Mitä odotat tulevaisuudelta?

-Hyvää ja tasapainoista elämää kaikilla osa-alueilla. Hevosten kanssa haluan oppia kokoajan paremmaksi. Muuten tulevaisuudelta toivon eniten, että voisin olla aina onnellinen - se on tärkeintä, tekee sitten mitä tahansa.


Millainen on sun mielestä täydellinen hevonen?

-Vaikea kysymys. Riippuu hirveästi mitä hevoselta haluaa. Itselleni hevosen tulee suorittaa, polveutua suvultaan hyvistä linjoista ja olla sopiva luonteeltaan juuri minulle. En usko, että on olemassa täydellistä hevosta, on vain olemassa täydellisyyden tavoittelua jokaisen hevosen yksilölliset ominaisuudet huomioon ottaen :)

Mitä Torstin kanssa tehdään Hollannissa sen lisäksi, että se viettää paljon aikaa kavereiden kanssa ulkona?

- Eipä paljon muuta. Sen kaviot huolletaan säännöllisesti, se madotetaan, raspataan ja rokotetaan, sekä tottakai tarvittaessa tehdään muita hoitoa vaativia toimenpiteitä jos on tarvis. Se ei ole koulutuksessa siellä, vaan elelee leppoisaa elämää. Torsti osaa tällä hetkellä sen mitä tuon ikäisen varsan tulee osata, kaiken muun ehtii sen kanssa aloittaa myöhemminkin.

Onko sinulla jotain talleiluun liittyviä rutiineja, jotka teet aina samalla tavalla?

-On paljonkin. Ensimmäisenä laitan ruuat turpoamaan, ennen kuin aloitan liikuttamiset. Haluan harjata hevosen aina mahdollisimman huolellisesti ennen ja jälkeen liikutuksen. Kävelytän hevosen mielelläni ennen ja jälkeen treenin 15-20 minuuttia, aina. Alkuverryttelyt suoritan ainakin Deen kanssa aina samalla kaavalla. Kovien treenien jälkeen kylmään jalat ja huuhtelen vesarissa hevoselta hiet pois. Kamat pyrin puhdistamaan aina treenin jälkeen. Käyn iltaisin vielä ennen tallin sulkua antamassa hevoselle puuron ja täyttämässä heinäverkon, mahdollisesti hakemassa heppoja sisään tarhasta, jos ne on tarhattu vielä illasta... On näitä varmasti paljon enemmänkin, mutta nyt näin yhtäkkiä tuli vain nämä mieleen.

Varhaisin muistosi hevostelusta?

-Varmaankin se, kun isi vei minut pikkutyttönä ratsastamaan työkaverinsa ex-ravuri lämppärillä - se oli minun lempiheppa hyvin pitkään sen jälkeen ja olisin halunnut sen omaksi... onneksi vanhemmat eivät koskaan suostuneet minulle omaa hankkimaan :D

Kauanko Torsti on Hollannissa?

-Ainakin 1,5 vuotta näin alustavasti. Eli tarkoitus olisi, että se tulisi Suomeen kolmivuotiskeväällä, jolloin saan laittaa sen satulaan.


Mitkä on sun tavoitteet Deen ja Torstin kanssa?

-Vaikea sanoa, mitkä ovat tavoitteet juuri näiden hevosten kanssa - tuntuu hankalalta aina asettaa jo pelkästään tulevan kauden tavoitteita, Dee kun on hyvin ailahtelevainen vireytensä puolesta. Mutta olisi hienoa nousta Deen kanssa joskus 130-140cm luokkiin Suomessa, sillä löytyy kapasiteettia siihen fysiikan puolesta, mutta kestääkö pää on sitten toinen juttu.
Jos Torsti tulisi olemaan niin hyvä kuin toivon, niin sen kanssa olisi hienoa päästä kisaamaan ainakin niitä isoimpia luokkia Suomessa :)

Urheiletko muuten, kuin ratsastat? Jos urheilet, joku postaus siihen liittyen olis kiva :)

-Omistan salikortin, en ole kylläkään salille asti päässyt pitkiin aikoihin... Lenkkeily on ihan mun juttu ja sitä teen aina kun vaan intoa ja jaksamista liikenee. Työn puolesta tällä hetkellä on riittävästi kuntoilua, joten olen huomannut kaiken oheisliikunnan ajattelemisenkin jääneen kokonaan pois, tällä hetkellä en jotenkaan koe, että pystyisin, kerkeisin tai fyysisesti jaksaisin liikkua enää enempää. Lepo on todella tärkeää, sen olen huomannut ja pistän sen tällä hetkellä etusijalle kaiken pakollisen rutiinin ja suorittamisen jälkeen. Ajatuksissa on kyllä ollut, että uiminen voisi olla tasapainottava liikuntamuoto kaiken repimisen ohelle, mutta olen aika huono uimaan ja jännitän vettä, enkä pidä uimahalleista, niin kynnys on jonkinmoinen lähteä tätäkään ajatusta toteuttamaan :D

Mikä on suosikki ratsastustarvikemerkki?

-Riippuen varusteesta, mutta hevosella rakasta meidän Butet satulaa ihan mielettömästä - se on täydellinen istua. Omissa vaatetuksissa ykköseksi on noussut Accademia Italiana, jonka mallistosta minulla on kahdet housut - ja näin puolen vuoden kokemuksen jälkeen tällä hetkellä voin ehdototmasti sanoa, että parhaimmat housut mitä minulla on ikinä ollut. Niin ja Antares -kypäräni on ihan lempparini, tosi hyvin istuu omaan päähän a on kivan näköinenkin!

Lempi kouluratsastusliike Deen kanssa?

-Hahhah, nyt on paha kysymys :D Jos totta puhutaan, niin joka ikinen liike Deen kanssa on välillä vähän niin ja näin. Se on nyt vasta viimeaikoina oppinut tekemään yksittäisen vaihdon kunnolla, ja sekään ei onnistu aina. Mutta noh, jos tämä lasketaan "liikkeeksi", niin erilaiset siirtymiset askellajien välillä alkavat olemaan sellaisella mallilla, että niitä on oikeasti todella siistiä tehdä. Ei me mitään varsinaisia "temppuja" kyllä osata. Ikuisuusprojektina on saada hevonen vetreämmäksi treenattua ja saamaan lisää voimaa itsensä kantamiseen ratsastaessa.


Lempi este?

-Sarjat ovat ihan lemppareita, etenkin pysty-okseri -sarjat tai kolmoissarjat. Tykkään, kun pääsee sarjalle hyvin sisään, niin voi rentoutua ja antaa hevosen suorittaa rauhassa. Näinhän pitäisi aina tehdä yksittäisillekin esteille, mutta useimmiten esimerkiksi suhteutetuilla linjoilla touhuan toistaiseksi liikaa ylimääräistä.

Ratsastatko koskaan ilman satulaa?

-Hyvin harvoin varsinaisesti ratsastan, mutta kävelylenkkejä saatan maastakävelyn sijaan suorittaa ilman satulaa maastossa. Se on mukavaa touhua.

Haluaisitko pystyä ratsastamaan joskus jollain hevosella ilman varusteita (suitsia, satulaa)?

-Ilman suitsia olisi hienoa kyllä, jos löytyisi niin hyvä yhteistyö hevosen kanssa. Satula sen sijaan on tarkoitettu nimenomaan helpottamaan hevosen oloa jakamalla painetta selälle tasaisesti, joten en koe, että sillä olisi varsinaista merkitystä itse hevosen hallinnan kanssa - paitsi tietenkin oma tasapaino on helpompi säilyttää.

Asetatko itsellesi paljon tavoitteita ratsastuksen saralla? Mikä on suurin tavoitteesi minkä haluaisit saavuttaa? Mikä on suurin haaveesi Deen kanssa?

-On minulla aina tavoitteita paljonkin. On tavoitteita ensi kaudelle, seuraaville vuosille tai koko elämän ajalle ratsastuksen saralla. Isoin tavoitteeni on oppia entistä paremmin ratsastamaan erilaisia hevosia ja saamaan niistä irti niiden parastaan. Kilpailemisen saralla olisi hienoa päästä joskus kilpailemaan esteillä senioreiden SM -mitaleista... ja ehkä joskus joku kv -starttikin olisi hienoa. :) Haaveita pitää aina olla, eikä ne mielestäni mahdottomia ole, kunhan jaksaa tehdä paljon töitä ja on vähän tuuriakin matkassa!
Suurin haaveeni Deen suhteen on, että pystyisin pitämään sen elämänsä loppuun asti itselläni.

Teetkö hevosten kanssa maastakäsin työskentelyäja jos niin kuinka usein/minkälaista? Onko Deen kanssa ollut käsittelyn suhteen mitään ongelmia/haasteita? Ps. blogisi on paras!

-Kyllä teen päivittäin pelkästään arkihoitotoimenpiteissä ja taluttaessa. Sen lisäksi tykkään ohjasajaa hevosia, siinä pystyy ikäänkuin "ratsastamaan hevosia maasta". Deen kanssa tehdään kävelylenkkeä useita kertoja viikossa, jossa tulee automaattisesti tehtyä niitä perus maastakäsin työskentelyä huomaamattakin.
Deen kanssa ei tällä hetkellä ole minkäänlaisia ongelmia käsittelyn suhteen. Se kunnioittaa ihmistä ja ihmisen tilaa, ottaa ihmisen sijainnin huomioon pelästyessäänkin, on kevyt pääsääntöisesti taluttaa (paitsi välillä, etenkin kesäisin, on vähän ongelmia saada sitä olemaan himoitsematta vihreää... :D). Deen kanssa kävelylenkkejä on tehty säännöllisesti sen yksivuotis iästä asti, joten varmaan siinä on syy, miksi se toimii maasta aika kivasti ja seuraa ihmistä paikkaan, kuin paikkaan. Ongelmat alkavat vasta selässä istuessa, jos on alkaakseen...
Ja kiitos, kiva, että pidät blogistani! :)


Ootko koskaan pulkkaratsastanut Deen kanssa?

-En ole, ja luulen, ettei tulla ikinä sitä kokeilemaankaan ihan turvallisuuden takia :D

Minkä ikäisenä ja missä olet aloittanut ratsastuksen?

-9 -vuotiaana aloitin säännöllisen ratsastuksen kerta viikkoon Enjalan Tallilla Keravalla.

Pahin hevosmokasi/tippuminen?

-Ei taida olla mitään pahinta... ehkä se parin vuoden takainen puuta päin laukkaaminen... mitään ei onneksi silloin  käynyt, muutakuin hetkeksi allekirjoittanut näki tähtiä osuessa pääedellä mäntyyn... Niin ja sitten varmaan pahin loukkaantuminen tapahtui viime kesän lopulla ihan "pehmeässä" laskeutumsessa Deen selästä estetreenissä, kun se teki vesimaton kohdalla laukassa u-käännöksen ympäri - siitä on lähtöisin siis nämä selän murtumiset ja vauriot. Vähällä olen kuitenki säästynyt ottaen huomioon, että suurimmaksi osaksi on tullut noustua vähän tai lainkaan ratsastettujen, tai ongelmaisten hevosten selkään. Täytyy koputtaa puuta!

Hevonen, jolta olet oppinut eniten?

-Dee ehdottomasti. Mutta kaikilta hevosilta olen oppinut kyllä paljon jokaiselta.

Mitä meiltä gramaanien käytöstä?

-Tietyissä tapauksissa hetkellinen hyvä apuväline, mm. Deen kanssa ollaan löydetty jarrut, myötääminen ja odottaminen muutaman kerran gramaanikuurin jälkeen. Pitkäkestoisesti en tykkää gramaanilla ratsastaa, koska se mm. antaa pidemmän päälle niin virheellisen tuntemuksen tuntumasta hevosen suuhun.

Ilahduttavan paljon puhutaan jo ratsastajan oheisliikunnan tärkeydestä, ja joku muu tuolla aijemiin jo toivoikin postausta mahdollisesta muusta urheilusta mitä harrastat ratsastuksen ohella.

Miten on ravinnon ja unen laita, kiinnitätkö niihin tietoisesti huomiota? Miksi/miksi et?

-Vastailinkin jo tuohon oheisliikuntaan liittyvään. Eli tällä hetkellä tosiaan en enää jaksa ratsastusten ja töiden jälkeen liikkua juurikaan enempää. Varmasti jokin tasapainottava, ja venyttävä/vetristävä liikunta olisi minulle paikallaan nyt tähän väliin, se uiminen kerta viikkoon esimerkiksi voisi olla hyvä lisä! Yritän tsempata sen toteuttamisen kanssa...

Ravintoon yritän kiinnittää huomiota, mutta välillä tuntuu, että ruoka on vaan niin kallista, että tiukoilla hetkillä on halvempaa turvautua siihen nuudeli, pasta jne. -linjalle. Salaattiainekset ovat kalliita, mutta rakastan kyllä salaattia, vihanneksi ja hedelmiä kauheasti. En kuitenkaan syö niitä päivittäin... Kummasti sitä panostaa aina hevosen ruokintaan, mutta omasta ei niin väliä - ei näin. Aloitin tuossa kyllä vitamiini-kivennäisvalmisteen syömisen ja se on ollut hyvä lisä korvaamaan ravintoaineita, mitä ei tulisi muuten saatua!

Liikuntaa ja ruokaa tärkeämänä pidän kuitenkin lepoa ja unta. Ilman hyvää unta ja levännyttä oloa ei pysty liikkumaan eikä ajattelemaan selkeästi. Itselläni on ollut aikanaan paljon uniongelmia, ja niiden takia mm. keskittymiskykyni on ollut välillä todella heikkoa, myös muisti ei toiminut enää kunnolla. Onkin siis varmaan sanomattakin selvää, että väsyneenä ei pysty huolehtimaan itsestään kunnolla.  Väsyneellä kropalla tulee hajoitettua itsensä myös fyysisesti. Uni on siis tärkein asia itselleni, ja siitä pidän huolta. Nukun vaikka päiväunet, jos tiedän etten kerkeä yöllä nukkumaan yhtä jakoisesti riittävästi. Itselleni riittävä yhtäjaksoinen unen tarve on se n. 8h. Muutaman yön voi nukkua vähemmilläkin unilla, mutta en enää anna sen jäädä tavaksi. Muistakaa siis nukkua riittävästi ja pitää säännöllisesti unirytmistä kiinni!


Dee tarhasi puolipäivää(kö)? Onko Deellä ulkona myös verkko, josta syö heinänsä? Vai saako teillä hevoset lainkaan heiniä ulos?

-Meillä on lyhyet tarhausvuorot. Yksi vuoro kestää vuorosta riippuen 3-5h. Hevosia ei siis ruokita ulos. Dee tarhaa yleensä aamulla klo: 06-09:30 ja sitten illalla vielä tarhaan sitä itse n. klo: 18-22 välisenä aikana. Tämä rytmi on sopinut Deelle todella hyvin.

Opetitko Deelle  miten lastaamisen / kulkemisen trailerissa? Muistan nähneeni videon, jossa Dee menee "lähettämällä" koppiin. Kuinka opetit sen?

-Kulkemisen hevonen oppii oikeastaan rutiinien kautta. Varsana/nuorempana Dee oli aika vaikea lastaustilanteissa, mutta sen kanssa ei ole koskaan luovutettu tai jätetty asiaa kesken, vaan se on ennemmin tai myöhemmin saatu aina kyytiin. Nykyään se ei enää juurikaan kyseenalaista asiaa, vaan kulkee trailerissa tosi luottavaisesti, joka on tulosta siitä, että se on saanut kulkemisesta niin paljon rutiinia ja hyviä kokemuksia.
Tuolla videolla en itseasiassa lähettänyt Deetä koppiin, vaan siinä lastasin se yksin kulkemalla hevosen kanssa yhdessä traileriin sisään, pyytäen sitä jäämään seisomaan sisälle ja kierrän sivuoven kautta ulos laittamaan takaa puomin ja sillan kiinni. Homma onnistuu silloin, kun hevonen on luottavainen ja rento. Lopulta traileriin meno ei ole sen ihmeellisempää, kuin vaikka pakkopilttuuseen tai tallin ovesta sisään taluttaminen. :)

Tässä vielä kyseinen lastausvideo reilu vuoden takaaHierotko vielä hevosia usein?

-Muutamia säännöllisiä asiakkaita on hierottavana kaiken aikaa. Viikottain tulee hierottua jos ei muiden hevosia, niin ainakin oman :)

Kuinka usein hierot Deen?

-Kerta viikkoon on aina tarkoitus käydä se läpi. Välillä tulee aikataulullisista syistä taukoa, ja sen kyllä sitten huomaa myös... Dee on säännöllisen lihashuollon jäljiltä todella paljon paremmin auki kropastaan ja pystyy suorittamaan paremmin, vaikkei hieronnalla hyvää liikuntaa korvatakaan.


Voitko tehdä joskus postauksen hevosen hieronnasta?

-Joo kyllä voin tehdä sellaisen omien kokemuksia pohjalta :) Täytyy pistää taas korvan taakse näitä toiveita, joita olen kylläkin äärimmäisen huono näköjään toteuttamaan... Tarvitsen aina inspiraation tekstien toteuttamiseen.

Kuvaile keskiverto arkipäiväsi :) heräämisestä nukkumaan menoon.

-Ihan normaali arkipäivä kulkee yleensä niin, että herätys on viideltä, syön aamupalaa puolituntia koneen ääressä silmät ristissä, ja yritän saada itseni kunnolla hereille. Kuudeksi menen töihin, jossa siis teen tätä nykyä tallihommia. Karsiniden siivousta, hevosten ruokkimista ja tarhausta aina yhteen asti. Jossain välissä yritän ehtiä syödä jonkun ravitsevan välipalan (leipää, hedelmiä, pilttiä ja juoda vettä riittävästi). Sen jälkeen ratsastan Deen ja Miraclen heti perään. Näihin minulla menee aikaa 3-4 tuntia, riippuen päivän treeneistä tai onko minulla jotain muita hevosia ratsastettavana, tai mahdollisia hierontoja jne... Neljän ja viiden välissä aikaisintaan pääsen lähtemään kotiin, käyn koiran kanssa lenkillä - avopuolisoni on käyttänyt sen myöhemmin aamulla sen jälkeen, kun olen itse lähtenyt töihin. Syön ja otan pienet torkut, jos ehdin - tai kirjoittelen blogia ja vietän aikaa perheen kanssa. Klo 20 pyrin lähtemään tallille hakemaan Deen ja mahdolliset muut hepat sisään tarhasta, käyn antamassa sille greenline -mössön lisukkeineen, täytän heinäverkon, joka on tässä vaiheessa yleensä melkein tyhjä. Mahdollisesti siivoan vielä karsinan, jos jaksan. Kympiltä viimeistään menen nukkumaan - tai ainakin pitäisi mennä... nytkin kello näyttää jo ilta yhtätoista, hups...
Mutta tosiaan, päivät vaihtelee tosi paljon sen mukaan, miten on hevosia liikutettavana jne, joskus on enemmän kiirettä, joskus vähemmän. Kerta viikkoon olen päättänyt nyt pitää sellaisen "kokovapaan" kaikesta tekemisestä ja pakollisesta suorittamisesta ja yritän malttaa vähän levätä, ja ottaa rauhallisemmin sekä ladata akkuja. En ole siinä kylläkään vielä kauhean hyvin onnistunut...

Voitko kertoa myös miten tasapainotat arjen, työn, puolison, koiran ja hevosharrastuksen välillä.

-Nyt, kun teen hevosalalla taas töitä, on homma helpottunut huomattavasti, kun työ ja harrastus on siinä samassa. Avopuoliso on todella vahvasti mukana hevostouhuissa, ja jos ei muuten yhteistä aikaa saada mahdutettua, niin hän tulee aika usein mukaan talleille esim. Veeti -koira kulkee siinä mukana,  ja saan sen hoidossa paljon apua äidiltä tarvittaessa, esim. jos on pitkiä työpäiviä tai muuta sellaista. Mutta aika hyvin T:n ja minun aikataulut lomittuvat niin, että Veeti pääsee säännöllisesti lenkille jne. Iltaisin Veetin kanssa vietetään laatuaikaa, ja se on nyt saanut vanhetessa vähän "iän suomia etuuksia", kuten esim iltaisin nukkumaan menessä se saa tulla nukkumaan meidän jalkopäähän. :) Kyllä tämä aika hyvin lutviutuu, en koe, että mistään jäisin paitsi enkä kaipaa mitään ihmeellistä muuta. Minulle arki on oikeastaan sitä hevosharrastusta ja talleilua pääosin, ja olen onnellinen tällä hetkellä tästä kaikesta :)


Millainen on Deen ruokinta tällä hetkellä?

-Tästä olen luvannut tehdä oman postauksenkin, mutta lyhyesti: slow feeding heinäverkosta kuivaheinäsyöttö kaiken aikaa. Alfalfa (lucerne) -haketta, joka ruokintakerralla iso kourallinen. Puoli litraa (kuivamitta) greenlinea, joka turvotetaan. Turvotuksen jälkeen siihen lisätään kivennäis-vitamiinivalmiste (Formula 4 Feet), E -vitamiini (Vetcaren luonnollinen e-vit), rypsiölyjä loraus ja porkkanoita. Sen lisäksi se saa kuureittain (esimerkiksi heinäerän vaihtuessa) suoliston toimintaa tasapainottavaa BH:n Yeast Boosteria, joka siis sisältää mm. hiivoja.

Minkäkokoisia luokkia suunnittelet hyppääväsi kilpailukaudella?

-Samoja, kuin edellisellä eli metristä 120cm asti. Korkeudesta viis, olisi mukavaa saada tasaisia hyviä ja varmoja suorituksia.


Mikä on hevos- ja kilpailuhistoriasi ratsastuksen aloituksen jälkeen? Oletko kilpaillut ratsastuskoulussa tai onko sinulla ollut vuokrahevosia tms. ennen omaa hevosta? Oliko niin, että Dee on ensimmäinen oma hevosesi?

-Tästä voisi tehdä melkein oman postauksen joskus, ratsatushistoria on pitkä ja monivaiheinen kyllä :) Mutta lyhykäisyydessään aloitin ratsastuskoulussa, Kalliorinteellä Keravalla ratsastin n. 10 vuotta, jossa pääsin myös kilpailemaan ratsastuskoulun hevosilla. Sen jälkeen olen lähinnä ratsastanut ja liikuttanut kaverien hevosia, kunnes päätin ostaa oman - ja näin tehtiin heräteostos syntymättömästä varsasta, eli Deestä, kun olin 19 -vuotias :) Että juu, Dee on ensimmäinen oma hevoseni. Vuokrahevosia minulla ei ole ollut, liikutettavia ja ratsastettavia on riittänyt todella kivasti aina.

Missä olet töissä? :) Tai siis mitä teet työksesi?
-Tällä hetkellä olen hevosalla töissä, eli suoraan sanottuna lappaan paskaa päivät pitkät :D Ohessa ratsastan ja hieron hevosia. Aikaisemmin olen ollut aina 18 -vuotiaasta asti kaupanalalla, välissä tehden kylläkin vuoden myös samoja hevoshommia omalla toiminimellä, johon innostuin nyt uudelleen.


Kiitos vielä kysymyksiä jättäneille! :)

2 kommenttia:

  1. Mistä tunnet VilleGallen? Ihan mielenkiinnosta vain kyselen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, en valitettavasti lähde availemaan tällaisia asioita sen enempää julkisesti blogin puolella, kun ne eivät kuulu tänne - toivottavasti ymmärrät :)

      Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot