tiistai 29. maaliskuuta 2016

Upeita kuvia Riders Inn:n kisoista!

Oma ihan ehdoton lempparikuva tästä satsista! :)

Voi hitsi, miten hienoja kuvia Hanna Heinonen olikaan ottanut meistä viime perjantain kisoista! En taaskaan osannut valita vain muutamaa, joten tilasin kaikki :D Näitä on niin kiva säilyttää muistona ja jakaa tottakai täällä blogissakin. Näistä kuvista näkyy myös hyvin se innostus Deen ilmeessä kun se suorittaa radalla - olen siitä sen tyytyväisyydestä nyt niin sanoin kuvaamattoman onnellinen! <3

Miettikää - kolme vuotta lähes tulkoon enemmän ja vähemmän vatsaongelmia, ja nyt näyttäisi vatsan parantuneen oikeasti! Dee ei ole syönyt kohta puoleen vuoteen enää mitään vatsarehuja (kuten Ekygardia), heinäeräkin on vaihtunut jo pari kertaa tallilla (johon se on aina ennen reagoinut isosti), sillä ei ole enää heinäverkkoa ja näin ollen vapaaheinäruokintaa (pakko oli saada hevosta urheilullisempaan kuntoon) ja mitähän vielä... ja silti se on ja pysyy hyvänä, vaikka olemme käyneet treenaamassa ja kisaamassa. Hevonen pysyy tyytyväisenä ja rentona. Se on jopa alkanut ottamaan kontaktia muihin hevosiin ihan eri tavalla, kuin ennen. Aikaisemmin se on oikeasti ollut vähän jopa vaarallinen muille hevosille, se on ollut ihan vihainen kaikille ja halunnut olla yksin. Nyt sillä on kuukausi kuukaudelta alkanut tällainenkin raivoaminen laantumaan ja pystymme jo ruuhka-aikaan maneesissa ratsastamaan ilman suurta pelkoa, että se saa slaakin siellä seassa. Nyt vaikka olisi enemmänkin porukkaa, pystyn tekemään sen kanssa enemmänkin hommia niin, että se pysyy kokoajan rentona. Se on oikeasti aika ihanaa. Ja kertoo siitä, että sen mielntila on kaikekseltaa hyvin rento ja tyytyväinen. Eikä se ole oikeastaan koskaan ollut näin hyvä ridaa, mitä se nyt on. Kaikki on vaan helppoa ja siellä selässä voisi vaan hymyillä. Tehdään mitä tahansa harjoitteita, hevonen pysyy rentona pyöreänä ja on super kuuliainen ja innokas tekemään. Ja toki onnistuneet ratsastuskerrat vain lisäävät hevosen tyytyvöisyyden tunnetta jatkoon, jolloin siitä on entistä kivempaa lähteä hommiin jne. Olemme siis nyt oikein hyvässä kierteessä ja toivottavasti tämä kierre ei pysähdy ihan hetkeen!

 Odottelua ja ravailua ennen omaa suoritusta

 Tuomariston tervehdys ja Dee selkeästi vinkkaa silmää samalla kuvaajalle :)

Perusradan ensimmäinen este 

Perusradan toinen este. Tässä näkyy muuten tosi hyvin tuo Equestrian Stocholmin estehuopa, että millainen se on - sopii Deelle ihan tosi kivasti!

Perusradan neljäs este, josta matka jatkui 22 metriä okserille, tämä väli meni meillä kummallakin radalla tosi hyvin! Oli siis viimeisimmistä estetreeneistä todella jotain jäänyt takaraivoon :) 

Uusinnan sarjan a-osa 

Uusinnan toiseksi viimeinen este ja tämä on näistä hyppykuvista varmaan oma lempparini. En tiedä onko monikaan huomannut, mutta Dee on saanut ulkomuotoaan solakkammaksi. Nyt se alkaa olemaan aika hyvä, täytyy katsoa, ettei mennä taas liian kuivaksi.

Kaartaminen radan viimeiselle esteelle, Dexteri aivan ilmiliekeissä! :D

Nyt sitten siirretään katseet seuraaviin kisoihin, jotka näyttäisivät olevan jälleen Riders Inn:ssä 9-10. huhtikuuta! Lauantaina olisi ykköstason kisat ja sitten sunnuntaina itse virallisempi kisapäivä, johon todennäköisesti me osallistumme. Vähän kuitenkin arvon vielä luokkia. Marika on sitä mieltä, että nyt lähdetään sitten vaan nostamaan tasoa asteen verran ylös päin. Riders Inn:ssä on kuitenkin sunnuntaina ns. "puolikkaita" luokkia, eli lähtien 95cm, 105cm, 115cm jne... Olin ensin jo ajatellut ilmoittavani meidät 105cm ja 115cm luokkiin, mutta pitäisikö nyt vielä ottaa varman päälle ja ottaa 95cm ja 105cm - sitä vielä jään pohtimaan ja juttelen valmentajan kanssa. Kuitenkin tuntuu, että teen edelleen vähän karkeita virheitä Deen kanssa radalla, niin mitä pienempi estekorkeus, sen parempi. Kaikki toki myös riippuu siitä, miten treenit sujuvat tällä ja ensi viikolla myös. 

Huomenna jatketaan treenien osalta ja saan kuvaajankin paikalle auttamaan ja ottamaan videota harjoittelusta, joten seuravaaksi jälleen kerran treenien loputonta pohdintaa luvassa - toivottavasti ne jutut ei jo ihan kyllästytä lukijoita... :)

17 kommenttia:

 1. Ootko ikinä tehny mitään postausta siittä, miten sait Deen vatsan kuntoon. Olis tosi kiinostava lukea, sillä omalla hevosella jatkuvia vatsa ongelmia. Seestähuomaa että se on tullut parempaan kuntoon, ja teiän yhteistyö on vain ihailtavaa. Samoin sun este istunta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita kaikennäköisiä pohdintoja tullut kirjoitettua, mutta en kai koskaan mitään tiivistelmää ole kirjoittanut, koska vasta nyt voin sanoa ja julistaa, että olemme saaneet Deen kuntoutettua - eli jossain vaiheessa tällaisen tekstin kyllä kirjoitan! :) Kiitos paljon! On meillä vielä yhteistyössä ja omassa istunnassakin paljon hiottavaa, mutta nyt kyllä homma lähtenyt toimimaan hyvin ja olen tähän tilanteeseen myös tyytyväinen! :)

   Poista
 2. Pakko ihan kommentoida, että tosi laadukkaita kisakuvia! :-) Harvemmin näkee noin kivoja otoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä samaa mieltä, suu lokashti auki kun nämä näin! Upeita!

   Poista
 3. Teetkö nykyään vain Marikan kanssa yhteistyötä? Antti ei taida olla kuvioissa enää lainkaan? Ihanan hyväntuulisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös mietiskellyt että käykö Antti enää teitä valmentamassa lainkaan ja mikäli ei, niin miksi? Ymmärrän jos tätä ei halua blogissa niin avata, mutta jos joku sellainen syy minkä pystyt blogissa kertomaan niin olisin utelias kuulemaan :-)

   Poista
  2. Marika sattui hevosineen olemaan meidän tallilla, ja koska kieltäminen ja spookailu on ollut enemmän ja vähemmän ongelma viime vuotena, vaikka toki mennyt tässä eteenpäin, niin pyysin häntä kokeilemaan Deetä ja sanomaan mielipiteensä. Koska koin saavani ihan älyttömän hyviä ajatuksia ja neuvoja, ja parin hyppykerran jälkeen hevonen muuttui allani aivan toisenlaiseksi, niin päätin jatkaa Marikan silmien alla. Ei sen kummempaa siis kyseessä. Molemmat valmentajat ovat hyviä, mutta kummallakin oma näkemys miten nyt edetään tuon hevosen kanssa, joten pakko oli tehdä päätös sitten kumman kelkassa jatkan ja nyt päädyin tähän päätökseen. Johan Antti on minua valmentanut ja opettanut ratsastuskouluikäisestä asti, että välillä ihan kivaa kokeilla myös vähän uusia tuulia, mutta ei se sitä tarkoita ettenkö taas tekisi Antinkin kanssa töitä jonkun hevosen kanssa.

   Poista
 4. Huippuhienoja kuvia!! Ja mahauutiset oli kokonaisuutena ihanaa luettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä niin hienoja, tykkään myös ja kiva saada blogiin vähän uusia piristäviä kuvia! :) Kiva kuulla, toivotaan nyt että samalla tiellä jatketaan vatsankin kanssa, mutta näin noin puolen vuoden hyvän jakson jälkeen uskallan jo hiukan tuulettaa :D

   Poista
 5. Ihana lukea näin iloinen postaus! Kuvat ovat kyllä mielettömän hyviä. Ja D näyttää upealta! <3

  VastaaPoista
 6. On kyllä upeita kuvia! :) Ja ei tosiaan ala kyllästyttämään, sun pohdinnat on kyllä aina huikeaa ja mukavaa luettavaa :) Tällä kaudella kyllä pakko päästä teitä kisoihin katsomaan! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä kuulla, kun tuntuu, että blogin tekstit ovat olleet viime päivinä vähän yksipuolisesti Deen ja mun estetreeneistä :D Lisäksi, kun ei oikein ole saanut viime aikoina uusia kuvia, niin on tuntunut vähän laimealta, mutta eiköhän sekin puoli taas kohene, kun kesää kohti mennään! Yritän päivittää tuota kisakalenteria jossain vaiheessa sen verran pidemmälle eteenpäin, että sieltä näkee missä starttaillaan millonkin mahdollisesti :)

   Poista
 7. Hanna on kyllä niin hyvä kuvaaja! Ja hyviä malleja on aina helpompi kuvata, onneksi Dee on löytänyt tuon iloisen hyppynaaman :) Onnea teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, en ittestäni niin tiedä, mutta Dee on kyllä aina niin kuvauksellinen vaikka kuski olisi idiootin näköisenä suu auki ja kieli ulkona siellä selässä :'D Mutta kyllä nää Hannan kuvat ovat vaan jotenkin todella tunnelmallisia, ei näistä osannut valita minkä haluaa itselleen, niin oli pakko ottaa kaikki :) Kiitos onnitteluista!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot