torstai 17. maaliskuuta 2016

Whats up Torsti?

Sain hauskan idean päivitellä välillä Torstistakin tänne blogin puolelle! Meillehän on kotiin nettiyhteys Torstin karsinaan, eli aina kun se sattuu olemaan kavereittensa kanssa ryhmäkarsinassa, niin pystyn seurailemaan sen touhuja. Varsojen ollessa ulkona tarhassa niiden leikkejä ei pääse näkemään, mutta täytyy sanoa, että tämä kamerapalvelu on aika mahtava! Huomaan, että en tunne lainkaan samallalailla ikävää varsastani, kuin mitä aikanaa tunsin Deen ollessa reissunpäällä, kun pystyn näkemään sen ihan milloin vain.

Idea Torstin päivityksistä onkin, että säännöllisesti tulee kuvakaappauksia siitä mitä kameran ruudulta näen. :) Tätähän ei jatku tietenkään sitten, kun varsat pääsevät laitumelle toukokuun alusta, mutta jonkin aikaa kuitenkin.

Tällä hetkellä kamera näyttää Torstista seuraavanlaista kuvaa:


Eli aika pyllypainoitteista kuvaa on tarjolla :D Tyypit ovat ruokabaarilla ja täytyy sanoa, että ainakin näin kameran välityksellä Torsti näyttää vähän *kröhöm* pyöreähköltä... Torsti on siis tuo muhkupyllyisin kaveri, jolla isoimmat sukat. Ruoka on maistunut selkeästi, ja sen mitä muut kaverit vaihtelevat vähän väliä paikkaansa keskenään, niin Torsti on ja pysyy heinien äärellä eikä hievahdakaan :D tyyppi oppi ilmeisesti alkulapsuudestaan poneilta tämän syömisen tärkeän jalon taidon, josta on pidettävä kiinni.

Aika usein näkymä kamerasta on tämä, jos ne sisällä olevat. Välillä niillä on tosin myös painileikitkin menossa, jota on aika paljon viihdyttävämpää seurata. ;)

Jaahas, ja sitten olikin päiväunien aika


Rankkaa tuo varsan elämä ;) Mitään kummempaa sille ei siis kuulu - muutakuin sitä hyvää! :) Sillä on nyt rokotukset suoritettu ja päivät täytyy kavereitten kanssa leikkimisestä, syömisestä ja nukkumisesta. Eli juuri siitä, mistä varsan päivät kuuluvatkin täyttyä. 

9 kommenttia:

 1. Selailin vanhoja postauksiasi ja siellä oli paljon juttua Deen mahavaivoista. Miten se ohutsuolen tulehdus oli oireillut ja miten se hoidettiin? Huippua olisi jos tekisit vielä postauksen ruokinnasta vuoden ympäri ja Deen mahaonglemista, miten ne on mielestäsi syntyneet ja kuinka hoidettu :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, olen tainnut siinä tapauksessa puhua (kirjoittaa) ohi suuni, sillä Deellä ei ole diagnosoitu ohutsuolessa tulehdusta, se on itseasiassa tähystyksessä näyttänyt aina hyvältä, vaikka vatsan limakalvot vatsanportin suulla olisivat olleetkin tulehtuneet! Mutta sen sijaan suoli ei ole vatsaonglemista johtuen toiminut normaalisti, se on ollut herkästi reagoiva kaikkii muutoksiin, mitä normaalisti hevonen kyllä kestäisi. Oireiluna ollut helposti löystyvä lanta, välillä ihan vesiripulia tai sitten vaan normaalin lantakoostumuksen perään tulee vielä vähän vettä. Loppujen lopuksi sain suoliston tasapainoon vasta nyt viime syksynä, kun eläinlääkäri ehdotti kokeilemaan BH Yeast Boosteria, jossa on hiivoja ja orgaanista seleeniä, jotka auttavat hevosen suolistoa löytämään takaisin normaalin balanssin bakteerikantaan - ja tämä toimi ihan selkeästi! Syötin tuotetta ensin pari purkkia putkeen, ja nyt syötän vain kun heinäerä vaihtuu tai teen muita ruokintamuutoksia. Vatsa ja suolisto ei ole ollut viimeiseen neljään vuoteen näin hyvä, kuin mitä se nyt on ja on alkanut toimimaan normaalisti.

   Voin kirjoittaa vielä Deen mahaonglemista sellaisen "koosteen" mistä kaikki lähti ja mihin olemme tänä päivänä tulleet. :)

   Poista
 2. hei tää on hauska tapa seurata kasvua! Onpas se kans kasvanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kasvanut tosi paljon, ja kiva huomata, että se ei ole mikään pieni varsa muihin ikätovereihin verrattuna. :)

   Poista
 3. Onpa kiva paikka, tuolla kyllä kelpaa varsan kasvaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, tuo paikka on ihan täydellinen varsan kasvaa :)

   Poista
 4. Kateeksi käy kyllä Torstin elämä.. :D

  VastaaPoista
 5. Komea Torsti! Ihanalta näyttää nuoren varsan elämä. Ja miten mahtavaa sinulle, että voit seurata Torstin puuhia - ja kiitos, että jaoit tämän kanssamme.

  hymyilevin terveisin
  Maarit L. :-)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot