perjantai 15. huhtikuuta 2016

Täydellinen apulainen ♥


Onni on oma poikaystävä, joka on aikas taitava luonnostaan eläinten kanssa :) Ei olisi eilisistä juoksutuksista tullut yhtään mitään nimittäin omin voimin. Jo muutaman juoksutuskierroksen jälkeen kauhea yskän kohtaus, hengästyminen ja tuntui, ettei ilma kulje keuhkoissa. Siinä vaiheesa T laski kameransa, tuli vierelle ja otti minulta liinan kädestä ja totesi, että hän juoksuttaa hevosen nyt loppuun. Ja tosiaan, hän ei ole koskaan juoksuttanut hevosta... pari minuuttia katselin vierestä, kun tyypit yrittivät ymmärtää toisiaan, huutelin mitä käheällä äänellä sain huudeltua vähän neuvoja ja sitten naps, homma lähti rullaamaan ja Dee tuli juoksutettua molempiin suuntiin kaikissa askellajeissa hyvin tyylikkäästi. Otin muutaman kuvan todistusaineistoksikin, ja sain luvan julkaista niistä muutaman täällä :D on se hevosmies, vaikka muuta väittääkin.

(Asiasta kukkaruukkuun - Dee alkaa olla nyt ihan super hienossa sporttikunnossa. Lisäsin nyt lisää protskurehua ruokintaan, koska heinämme on tällä hetkellä äärimmäisen valkuaisköyhää.)


Tänään Marika hyppäsi Deen ja ruuna hyppäsi taas ihan mielettömän hyvin ja vaivattomasti isompiakin tehtäviä! Pikkaisen normaalia vahvempi se oli nyt ymmärrettävästi kevyemmän liikutuksen ja kunnon läpiratsastuksen uupumisen jäljiltä, mutta siihen nähden täytyy vaan olla ihan super tyytyväinen! Dee on vaan niin vireessä ja paranee viikko viikolta <3


Ja taas peruuntui ensi viikonlopun kisat - tällä kertaa kisajärjestäjä joutui vähäisen osanottajamäärän vuoksi kilpailut perumaan, joten meidän starttailut siirtyvät viikon päähän Ainoon. Toisaalta ihan hyvä - en ole vieläkään kauhean hyvässä kunnossa, vaikka tänään oli jo selkeästi taas parempi päivä, mutta kyllä tuollainen vajaan kilometrin iltakävely Deen kanssa tässä äsken sai niin karseen olon päälle, että tietää olevansa vielä vähän puolikuntoinen ja parempi ottaa vielä rauhallisesti. Tylsä juttu, mutta minkäs voi - Ypäjälläkään ei ole meille sopivia luokkia lauantaina, joten sinne on turha lähteä. Kauhea hinku on hyppäämään ja kisaamaan, mutta kärsivällisyys palkitaan, sanotaan.

Ihanaa, että kevät on täällä ja aurinkoa riittää myöhään iltaan! Hyvää viikonloppua kaikille :)

8 kommenttia:

 1. Heips, mitä valkuaisrehua annat Deelle? Mielenkiinnolla kysyin kun omakin on herkkä mahastaan ja tarvisi lisä protskua :) J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dee syö alfalfa haketta, tällä hetkellä meillä on Hartogin Lucerne -haketta. Tämä on todella hyvä valkuaisen lähde korvaamaan heinän valkuaisvajetta ja ennen kaikkea juuri vatsaystävällistä. Deen vatsa ei myöskään muita valkuaisrehuja kestä kuin tätä sinimailasta. Suosittelen :)

   Poista
 2. Hauska sun mies kun on niin hienosti mukana harrastuksessa! Omani ei ollut koskaan koskenut hevosiin kun ostin oman, mutta ratsastaa nykyään ihan täysin omatoimisesti ja kuljettaa matkat.:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se kyllä on, hirveän kiva että voidaan touhuta yhdessä näitä heppajuttuja. Ei T ole myöskään ennen minua nähnytkään tyyliin hevosta läheltä, että vasta tässä ajan myötä ja mun juttuja kuunnelleena, ja kisoissa mukana olleena on alkanut kiinnostamaan. Hevoset ovat kyllä koukuttavia eläimiä. Toistaiseksi kuulemma saan vielä kuitenkin ratsastuksen hoitaa ite :D

   Poista
 3. Voi Dee, miten hyvältä näytätkään! Ja kun T on kaikki vuodet seurannut sun puuhailuja kameran takaa, niin väkisinkin siinä oppii. Ja ihana kun vielä omatoimisesti tarttuu liinaan! Toivottavasti teidän hyvin alkanut kausi jatkuu seuraavissa kisoissa, eikä pidempi tauko vaikuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä siinä oppii ja tätä nykyä pystyn jo kysymään T:ltä mielipidettä ratsastaessani, että liikkuuko hevonen hänen mielestä hyvin vai ei, ja miltä se näyttää ulospäin, että kyllä se silmä kehittyy näkemään. Kun ihan alkuun hänen mielestään jokainen hevonen näytti aivan samalta, hahhah :D Toivotaan joo, kyllä mä luulen, että meno jatkuu yhtä hyvänä, kun hevonen on ollut kotona treeneissä kokoajan parempi ja parempi! :)

   Poista
 4. Hei!

  Hienosti toimittu T! Hyvin rauhalliselta näyttää T vaikka Deellä energiaa taisi riittääkin. ;-) Toivottavasti maltat Heidi ottaa rauhallisesti, ja parantua kunnolla ennen 100% treeniä tai kisoja. Ymmärrän kyllä, että haluaisit jo päästä jatkamaan hyvin alkanutta kauttanne, mutta liiallinen kiire voi kostautua ikävillä jälkitaudeilla. Mahtavan näköinen Dee tuossa hyppykuvassa!

  Pikaista paranemista ja aurinkoista sunnuntaita!
  Maarit L. :-)

  VastaaPoista
 5. Aika ihana poikaystävä, pakko myöntää <3 :D

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot