lauantai 2. huhtikuuta 2016

Tuote-esittelyssä Back on Trackin selkävyö ja episodi murtunut selkä

Pitkästä aikaa juttua tuotetestauksesta yhden lempparimerkkini Back on Trackin valikoimista!


Tämän vyön sain jo marraskuussa testiin aikaisemmin syksyllä murtuneen selkäni johdosta ja olen sitä päivittäin käyttänyt siitä asti. Ja täytyy todeta, että en varmaan enää selviäisi ilman sitä. Teen fyysistä työtä 42 hevosen tallilla, ratsastan ja liikun paljon, ja selkä ei ole vieläkään ollut ihan normaali tänäkään päivänä, mutta kykenen tähän kaikkeen paljon paremmin, kun on BOT:in selkävyö tukemassa ja lämmittämässä. Se lievittää todella kipuja ja pitää verenkierron yllä, jolloin selkä ei mene kovemmassakaan rasituksessa aivan juntturaan - saatika, että kokisin samanlaisia kipuja, mitä pahimmillaan olen kokenut.

Vuoden 2015 kesän ja syksyn taitteessa tipuin Deeltä estetreenissä, kun se kielsi jo monta kertaa aikaisemmin hypätylle vesimatto-okserille jo 10 metriä ennen estettä - se teki siis ukemit ja itse jatkoin selkä edellä tantereeseen siinä vauhdissa. En vain osannut aavistaa, että se enää kyttäisi kyseistä estettä, jonka olimme jo monta kertaa tulleet molemmista suunnista. Deen kyttäilyt ovat kuitenkin olleet ongelma viimeisen reilun vuoden aikana, kuten blogiani seuraanneet tietävät ja Dee myös osaa olla tällaisissa tilanteissa joskus salaman nopea. Useimmiten pysyn vanhasta tottumuksesta mukana vauhdissa - tuolloin en. En ymmärtänyt heti, että nyt sattui vähän vakavammin, vaan nousin pienen ärtymyksen vallassa takaisin selkään ja suoritin treenit loppuun. Treenin jälkeen olen omasta mielestäni ollut ihan ok, mutta muutamat tallilaiset kysyivät tuolloin, kun pesin itsekseni treenin jälkeen varusteita, että onko kaikki kunnossa ja että näytän todella kalpealta. Totesin, että sain pienen täräyksen ja tuntuu, että niskat ovat vähän lukossa nyt ja pää ei käänny.

Pari viikkoa jatkoin töitä ja ratsastamista, vaikka noteerasin kipuja olevan. Jossain vaiheessa en pystynyt kunnolla pitämään talikkoa kädessä, koska käteni puutuivat tunnottomiksi. Ajattelin, että olen vain huonossa kunnossa ja tarvitsen lepoa. Kävin hierojalla avaamassa niskaa ja selkää, joista hieroja totesikin niiden olevan aivan älyttömän tukossa. Pari kertaa hierojalla avasi jumiutuneet lihakset ja siitä se helvetti sitten alkoi.

Tippumisesta oli vajaa kaksi viikkoa, kun heräsin aamulla vihlovaan kipuun alaselässä. Kädet olivat aivan tunnottomiksi puutuneet, en pystynyt liikuttamaan niitä. Iltaan mennessä olin saanut itseni kuitenkin sen verran "vetristeltyä" rauhassa liikkuen, että kävin ratsastamassa Deen. Muistan tuon ratsastuskerran kuin eilisen, sillä silloin kivut alkoivat kohota ihan uusiin sfääreihin - tuntui, että silmissä sumenee, kun yritin keventää ravissa.
Seuraavana aamuna olin niin kipeä, että pelkästään hengittäminen sattui ja en pystynyt enää liikuttamaan oikeaa jalkaani, selkä oli aivan tulessa. Makasin koko päivän sängyssä kyynelten valuessa väkisin silmistä jatkuvan kivun vuoksi - se oli ihan kamalaa. Mikään ei auttanut, ei burana600 ei voltaren geelit kipukohtiin. Jäin siis lopulta sairaslomalle, kun en enää päässyt ylös sängystä.

Kävin terveyskeskuksessa päivystävällä poikaystäväni avustuksella ja sain pari kipupiikkiä alaselkään sekä lääkäri totesi, että olen vain pahemman kerran reväyttänyt lihakseni. Kipulääkkeiden pistäminen helpotti päiväksi, mutta seuraavana päivänä olin jälleen entistä kipeämpi. Mitä enemmän liikuin, sitä kipeämmäksi tulin. Missään asennossa ei pystynyt olemaan - ei seisoessa, ei istuessa eikä maatessa. Lopulta ymmärsin, että tuona tippumiskertana saattoi mennä jotain rikki ja kun yleisestä terveyspalveluista ei ollut hyötyä yhtään, soitin yksityiselle ajan. Pääsin röntgeniin ja magneettikuviin. Magneettikuvat lopulta kertoivat syyn kaikelle viimeisen kuukauden(!) kestäneille kivuille. Alaselässä SI-nivelessä oli hisumurtuma, sekä lannealueen selkänikamissa yksi nikama vaurioitunut. Toipumiseen määrättiin täyslepoa ja vahvemmat särkylääkkeet, että pystyn olemaan sekä suositeltiin jonkinlaisen selkätuen hankkimista. 7 viikossa murtuman pitäisi olla täysin luutunut ja minun pitäisi parantua täysin ennalleen, kunhan maltan levätä, enkä ainakaan tipahtele mistään tuona aikana uudestaan.

Noh, ihan täysin en malttanut olla pois hevosen selästä, mutta kaikekseltaan sain monilta kavereilta apua hevoseni liikuttamiseen - kiitos vielä Janita, Mira ja Sanna!


Back on Track sai kuulla selkäongelmastani ja he lähettivät minulle testattavaksi heidän selkävyönsä kapealla etuosalla, joka on ollut kyllä pelastus elämääni! En olisi tällä hetkellä yhtä toimintakykyinen ilman tätä vyötä, en varmaan pystyisi hyppäämään ja treenaamaan samalla tavalla, kuin nyt vyön kanssa. Etenkin siinä vaiheessa, kun piti aloittaa ratsastus uudelleen sekä kokeilla työntekoa, oli vyö ihan ehdoton. Pari kertaa olen unohtanut aamulla unisena ja kiireisenä laittaa vyön ja koin niiden päivien jälkeen taas kunnon kipuja mm. joulun aikoihin - unohdan vyön aamulla enää hyvin harvoin, koska en uskalla jättää sitä enää pois.

Vyö tukee juuri sopivasti selkääni leveän selkäosan ansiosta ja en saa vahingossa väännettyä itseäni mihinkään hulluun asentoon. Vyö antaa tukea kaikessa raskaiden asioiden nostamisessa, ratsastaessa - etenkin esteillä ja muutenkin arkipäivässä. Vyön kapean etuosan ansiosta vyö ei häritse hevosen selässä istumista ja antaa vähän enemmän vapauksia ylipäätään jokapäiväisessä liikkumisessa. Jonkin verran huomaan olevani "tönkömpi" hevosen selässä, mutta siihenkin tottuu.


Isoin miinus vyössä on se, että pienin koko on S -kokoinen, eli ympärysmitaltaan 65 - 95cm ja se on minulle siis vähän liian pitkä. Saan vetää sen aivan niin tiukalle, kuin tarraosaa vain riittää, jos laitan se vaatteiden alle ihoa vasten, kuten se suositellaan laitettavan Welltex -kankaan takia ja siltikään se ei ole ihan riittävän napakka. Käytän siis vyötä nykyään aina vaatteiden päällä, jotta saan vähän vaatteiden ansiosta "lisää tavaraa" sinne väliin, jolloin vyökin on napakampi ja tukee kunnolla. En ole mielestäni edes mikään siroimmasta päästä oleva ihminen, vaikka pienikokoinen olenkin, joten en tiedä kuinka ihan kaikista hoikimmille tämä vyö riittää kooltaan. Vyötä ehdottomasti pitäisi olla vielä yksi koko pienempi!

Toinen, mikä alkuun herätti epäilyksen vyön kestävyydestä päivittäisessä käytössä oli se, kun sain ensimmäisen vyön jota ehdin käyttää kaksi viikkoa, ja sen selässä olevat muoviset "ruodot" - jotka antavat napakan tuen - porautuivat kankaasta läpi ja näin vyö oli jo kahden viikon jälkeen käyttökelvoton... En osaa yhtään sanoa miksi sen vyön kanssa kävi silloin niin, sillä sain tilalle uuden vastaavan vyön ja tämä on nyt ollut kohta puoli vuotta päivittäisessä käytössä, eikä mitään hajoamista ole havaittavissa missään, vaan vyö on edelleen ihan priima. Myös tarraosa säilyy hyvänä ja tarrautuu lujasti edelleen kiinni, vaikka tällaisten tarrakiinnitysten kohdalla on aina se vaara, että ne eivät enää jossain vaiheessa kunnolla tarraa kiinni kuluessaan.


Vyö saa erityiskiitosta sen hengittävyydestä. Vaikka se on napakasti aamusta iltaan pitkän päivän päällä ja lämmittää todella, se ei hiosta kuitenkaan lainkaan. Sen vuoksi se on hyvin miellyttävä käyttää päivittäin. Lisäksi se on aika ohut, eli vaatteiden alla suhteellisen huomaamaton. Tosin olen saanut nyt kaksi kertaa kysymyksen täällä blogissa kuvien perusteella, että olenko raskaana! :D Että toki se jonkun verran sitten vissiin tuo senttiä lisää vyötäröön, vaikka onkin aika siro ja kevyt mielestäni.

Tälle selkävyölle tulee hintaa n. 65€ ja sitä myydään tänä päivänä mm. hyvin varustelluissa hevostarvikeliikkeissä ja Apteekeissa. Kaikkien Back on Track tuotteissa käytetystä keraamisesta kankaasta kannattaa käydä lukemassa lisätietoa vielä täältä, jos Welltex -kangas ja sen toiminta ei vielä ole tuttu.

Tämän puolen vuoden aikaisen päivittäisen testauksen perusteella on pakko taas kiittää Back on Trackia loistavista tuotteista, joista itse olen saanut todella apua ja joista meidän eläimetkin ovat pitäneet kovasti! Olen tainnutkin ehkä jo joskus aikaisemmin sanoa tämän, mutta BOT:in tuotteet ovat ainakin meidän talouteen tulleet jäädäkseen, ja pystyn sekä haluan vilpittömästi suositella tuotteita ehdottomasti muillekin niiden hankintaa harkitseville!

Kiitos myös Back on Trackille hyvästä yhteistyöstä blogini kanssa viimeisen vuoden ajalta!

Testaus ja postaus tehty yhteistyössä:

17 kommenttia:

 1. Huippua, että olet saanut ko. vyöstä apua ja tsemppiä jatkoon! Pakko kuitenkin kysyä, että oletko kokeillut ns normi tukiliiviä? Eli osaatko verrata, onko Bot-tuki mielestäsi sellaista parempi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja joo tästä on todella ollut apua minulle! En ole kokeillut muita tukiliivejä, ja tällä hetkellä en koe tarvettakaan kokeilla mitään muuta, koska olen todella tyytyväinen tähän vyöhön :)

   Poista
 2. Tuon takia turvaliivi on meidän piireissä ehdoton hypätessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä! Itse en pidä turvaliiveistä päällä ja ainahan voi sattua vaikka ulkona jalkakäytävällä kävellessä. Minun murtumistapauksessani ei myöskään turvaliivistä olisi ollut mitään apua.

   Poista
 3. No nyt sait ylipuhuttua, tilasin pitkään haaveilemani polvi- ja kyynärtuet :) Tsemppiä selän kanssa, toivottavasti paranet, niin ettet tarvikkaan tukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että näistä tuotetestauksista saa joku aina jotain inspistä itselleen! :) Sitä minäkin toivon, että joku päivä olisi taas selkä ennallaan!

   Poista
 4. Mulla on kans toi selkävyö sekä botin niskakauluri. Molemmista ollut mulle suuri apu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen myös kuullut monien kehuvan ennen kuin sain itselleni tämän! :)

   Poista
 5. Edellisessä duunissa nosteltiin paljon kuormia purkaessa ja työnantaja tarjosi käyttöön BOTin selkävyön. Meillä tosin oli käytössä se kaksikerroksinen vyö, jonka koin ihan äärimmäisen hyväksi, koska siinä olevilla elastisilla "lisätarroilla" vyön sai kiristettyä TODELLA napakaksi. Se toki olisi heppahommissa mahdollisesti "kömpelömpi" kuin tuo kapea vyö, mutta ei voi kuin hehkuttaa, antoi ihan käsittämättömän hyvän tuen selälle ja lievitti myös mun 24/7 olevia alaselän kipuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo nostelu onkin selälle se raskain taakka ja siinä huomaa ihan konkreettisesti nostaessa, miten vyö tukee selkää siinä nostoliikkeessä. Meillä myös tosi paljon nostelua ja heittelyä töissä, että ilman vyötä tuskin pystyisin täyspäiväisesti tätä tekemäänkään... Sitä itseasiassa netistä taas selailin, että on nykyään olemassa jo jokin kaksikerroksinenkin versio ja mietinkin, mikä ero siinä on tähän vyöhön!

   Poista
  2. Siinä tosiaan on ton "perustarran" lisäksi joustavat lisätarrat molemmin puolin ja niiden avulla vyön saa tiukattua. Eli sillä perustarralla tolleen laitetaan se paikalleen kuten tossa sun vyössä ja sitten lisätarroilla saa siitä oikein älyttömän napakan korsetin. Meillä oli sillon kanssa yks tommonen samanlainen yhdellä tarralla, mutta se tuplaversio on selkävammaselle ihan pala taivasta. :) "Harmi" että tästä nyt tuli puhetta, budjetti ei antais nyt yhtään myöden hankkia omaa, mutta kun se on niin tolkuttoman hyvä.. :D

   Poista
  3. Täytyy käydä katsomassa ja kokeilemassa jossain tuota vyötä. Etenkin kun kesä tulee, niin vaatekerrastotkin vähenee, niin vyöni ei ole enää niin napakka :D kiitos vinkistä!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Suosittelen, etenkin jos yhtään selän kanssa ongelmia tai tekee jotain selkää rasittavaa työtä päivittäin! :)

   Poista
 7. Yhteistyöstä pitäisi kertoa aina postauksen yläpäässä, eikä vasta viimeisessä lauseessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riittää, että postauksesta/blogista käy heti ilmi yhteistyöstä. Minulla yhteistyökumppanit on mainittu blogissa ylhäällä oikealla, sekä postausten lopussa, että myös otsikossa ilmoitetaan tuotetestauksesta/-esittelystä. Jos näistä tunnisteista ei vielä ymmärrä näitä postauksia yhteistyökuvioiksi, niin ihmettelen. Jos asiasta on vielä jotain epäselvää, voit ottaa yhteyttä kuluttaja-asiamieheen, niin minäkin olen ottanut ja yhteistyöpostaukseni ovat heidän mukaansa asiallisesti hoidettu.

   Poista
 8. Konnalle kysymys: Oletko siis ratsastanut tuolla 2-kertaisella vyöllä? Mietin että hankaako etuosa vatsaa kun siinä ei taida olla kavennusta. Itsellä pieni välilevypullistuma jonka takia olen ollut aika toimintakyvytön mutta nyt fysioterapian ja levon avulla tilanne alkaa paranemaan ja haaveissa päästä hepan selkään.

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot