maanantai 27. kesäkuuta 2016

Keskikesän juhlaa


Ihanaa juhannusta näin jälkikäteen tänne bloginkin puolelle - kaikki postauksen kuvat ovat viime päivien ajalta, jotka kylläkin löytyvät myös minun Instagram -tililtäkin! (Instatiliäni "heidipatsi" seuraamalla löytää realiajassa parhaiten arjenjuttuja ja kuulumisia.) Kesä on vaan niin hienoa aikaa - kumpa tätä jatkuisi paljon pidempään, kuin mitä Suomella on tarjota. 
Kesä on myös yleensä sitä aikaa, jolloin tiiviisti suunnitellaan kisoja seuraaviksi viikoiksi, mutta tämä kesä on tehnyt poikkeuksen Deen suhteen. Ja täytyy myöntää, että monia hienoja kisoja vierestä seuranneena - kyllä oma kilpailukuume on kasvanut ihan omiin sfääreihin... Ehkä me päästään vielä tänä vuonna jotain starttailemaan ja ennen kaikkea hyvällä menestyksellä. Siihen tähdätään. Nyt on kuitenkin vuoro edelleen keskittyä Deen treeniin paluuseen huolellisesti.

Pakko vain nyt hehkuttaa, kun on vihdoin hehkuttamisen aihetta - Dee oli tänään ihan törkyhyvä, kun ratsastin sen ekaa kertaa ns. sileällä kaikki askellajit läpi! Olemme nyt pari viikkoa pelkästään maastoilleet, ensiksi käyntiä ja ravia, ja viime viikon loppu puolella juhannuksen läpi pikkuhiljaa laukkaakin mukaan ottaen ja tänään ensimmäisen kerran vähän testailin sitä maneesissa, että miltä tuntuu. Ja sehän tuntui ihan älyttömän hyvältä! En osaa sanoiksi pukea sitä tunnetta, miltä Dee tuntui erityisesti loppuvaiheessa ravatessamme - tuntui että me lennetään ja hevonen tuntui niin rennolta, irtonaiselta ja tyytyväiseltä!

Lääkärin ohjeiden mukaan liikutaan vain eteenpäin ilman kokoamista ja ylimääräisiä siirtymisiä, tai mitään, mikä rasittaisi takaosaa panoa lisäävällä tavalla. Nyt selkä ja SI-nivel tarvitsee vain letkeää liikettä eteenpäin mahdollisimman rennolla hevosella. Olemme tässä mielestäni onnistuneet suht hyvin, Dee on ollut pääosin rento ja tyytyväinen, ollen samalla kevyt kädelle ja energinen jalalle. Tänään kokeilin käynnissä väistöjä, ja Dee oli etenkin vasemmalta oikealle kuin kumipallo - nyt tajuan sen, miten kireä se on ollut! Vasemmalta oikeallekin se oli parempi, kuin "normaalisti", mutta ei ihan niin mieletön kuin toiseen suuntaan. On selvää, ettei hevonen voi vielä olla identtisen taipuisa molempiin suuntiin, kun pääosin viimeiset kaksi kuukautta on edetty maasta kävellen ja nyt muutama viikko vasta muissakin askellajeissa ajatuksella suoraan eteenpäin.

Oikeaan kierrokseen hevonen on nyt todella hyvin auki, ja se taipuu koko vasemmasta kyljestään kunnolla. Vasempaan kierrokseen tunnen eron, se ei ole ihan niin vetreä sieltä hoidetusta oikeasta puolesta selästään, mutta sekin vertyi aika kivasti isoja ympyröitä tekemällä ja antaen hevosen vain liikkua eteenpäin omalla moottorilla. Uskon, että tästä tulee tosi hyvä nyt! Ja olen todella tyytyväinen! Jos se on näin alkuvaiheessa jo näin hyvän tuntuinen, niin voin vain kuvitella miten se vielä lähtee paranemaan treenien edetessä.

Torstaina meillä on kontrolli, jossa eläinlääkäri katsoo Deen vielä liikkeessä läpi ja fysioterapeutti hoitaa koko hevosen ja mobilisoi rangan, ja näin lähtee vielä auttamaan kroppaa korjaamaan oikeaan asentoon ja liikkeeseen. Jos kaikki on tuolloin hyvin, voidaan alkaa tekemään pikkuhiljaa normaalia treeniä, eli alkaa nostaa rasitusta ja ottaa pikkuhiljaa hyppäämistäkin kuvioihin! Jes, nyt alkaa olemaan aika toiveikkaat ja odottavat fiilikset Deen suhteen - kaikki on sujunut tähän mennessä hienosti ja ollaan tehty huolellisesti kaikki mitä tehtävissä on hevosen parantumisen eteen ollut! Tällä viikolla yritän saada tänne blogiin vähän videomateriaaliakin Deen liikkumisesta näytille.

Tyytyväinen hevonen tämän päivän työskentelyn jälkeen <3

1 kommentti:

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot