torstai 7. heinäkuuta 2016

Aurinkoinen Finnderby 2016


Täytyy ihan heti kertoa, että en ole ikinä aikaisemmin käynyt Finnderbyssä - se on aina vain jotenkin jäänyt syystä ja toisesta itseltä kokematta. Tänä vuonna lähdettiin matkaan, kun oli sopivasti vapaata ja samalla tavattiin Helsinki International Porsche Horse Show:n porukkaa ja yhteistyöbloggareita.

Oli ihan mahtava päivä! Aurinkoinen keli osaltaan auttoi päivän aikana saamaan ihon pintaana aikamoiset rusketusrajat ja kansainvälinen kisatunnelma ei kauheasti edesauttanut omaa kisakuumetta, joka on ollut valloillaan enenevissä määrin koko kevään ja alkukesän!

Näimme paljon upeita hevosia ja poneja, tunnelma oli todella lämminhenkinen, ihmisiä oli älyttömän paljon, katsomot täynnä, ruokatarjonta oli hyvä ja monipuolinen ja ensimmäistä kertaa olin livenä seuraamassa kenttärarsastustakin - onpahan nyt täytetty monta sivistyksen aukkoa omalla kohdalla: itse Finnderby ja kenttäratsastuskisojen seuraaminen :)

Sylkäisen nyt ulos kamerasta kaikki julkaisukelpoiset kuvat, joista saa vähän käsitystä tunnelmista. Kameramme taitaa kylläkin vetää jo vähän viimeisiään - monta hyvällä hetkellä otettua kuvaa ovat epäselviä jne. Ehkä täytyy alkaa pikkuhiljaa miettimään kamerakaluston päivittämistä...

Väkeä piisasi!

Isojen ponien este PM kisan ratkettua lähdettiin hetkeksi katsomaan koulupuolen tapahtumia 

 Tästä ponista tuli otettua kaikista eniten kuvia - kyseessä siis ratsuponiori Prince of Glory tanskalaisen rarsastajansa Sofie K. Hansenin kanssa. Poni oli ihan mielettömän upea, eikä vain tuon värityksensä takia! Tanskalaisilla oli ylipäätään hienot ponit, ei voi muuta sanoa!

 Isojen ponien PM koulua hetken seuratessa siirryttiin nauttimaan kenttäratsastuksesta

 Nuorten kenttä SM voittaja Eirin Losvik hevosellaan Daffodil's Flamenco

Nuorten SM kenttäkilpailussa toiseksi tulleen Tuija Rosenqvistin (oik.) hevonen Narvik oli upea näky! 

 Kuten myös tämä hevosvaljakko, joka saatteli palkintojenjakoon palkinnot jakaneet henkilöt - palkintojenjaoissa oli juhlantuntua Derby-kentällä!

Sitten ruutuun osuikin samikset xD  

Minä ja Erika hienot Equestrian Stockholmin takit päällä :) 

Päivän kohokohta kilpailuista itselleni oli itse Finnderby -luokan seuraaminen, kuvassa suorittamassa ruotsalainen Anna Hassö .

Myös minun ja Deen valmentaja Marika Rättö starttasi Finnderby -radalle sijoittuen yhdellä pudotuksella neljännelle sijalle! 

42. Finnderbyn voitti ainoalla puhtaalla suorituksella tänä vuonna ensikertalainen, vasta 18 -vuotias nuori John Antell ratsullaan ruuna Denzel. 

 Silminnähden onnellinen Finnderby -voittaja ja ihan syystä - oli hieno rata! :)


Minun all time favourite, Torstin isää ori Torneschia en saanut kameran linssiin,  vaikka sitä kovasti alunperin toivoin, sillä junioriratsukoilla oli suorituksista välipäivä juuri tuolloin lauantaina. Mutta aika hienoa, että kansainvälisiltä isoilta radoilta eläkkeelle siirtynyt ori jatkaa kilpailu-uraansa pienemmissä tehtävissä ja että se on niin hienoluonteinen toimiakseen vielä nuoren junnuratsastajansa alla!

Ja näin loppuun pakko sanoa mietteitä nähdessäni kenttähevosia, että kyllä ne ovat vaan niin upeassa kunnossa - se niiden eteneminen on vaan todella vaivatonta ja samalla voimakkaan näköistä - ihan kylmät väreet tuli kenttäratsukoita seuratessa! Mieletöntä on myös se, että Mannerheim kenttäkilpailun tänä vuonna ensimmäiset kolme sijaa nakanneen Sanna Siltakorven Lucky Accord on jo 17 -vuotias ja kisannut 12 vuotta, kisannut useat EM kisat ja MM kisoissakin ja edelleen se on iskussa ja voittaa SM kultaa leikiten. Ei voi kuin ihailla tuota taitoa pitää hevonen huippukunnossa vuosi toisensa perään!

4 kommenttia:

 1. Varmasti ollut hieno kilpailupäivä! Olisi omissakin haaveissa joskus päästä Finnderbyä katsomaan :) Ja Lucky Accord on kyllä niiin hieno! Muutamia kertoja oon nähny ihan livenä kun ollut Pohjanmaalla päin omistuksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän oman vierailuni perusteella en voi kuin suositella! Toivottavasti tulevinkain vuosina Finnderby jatkaa yhtä hienona tapahtumana, mitä se tänä vuonna oli. Kuuleman mukaan näin ei ole viime vuosina valitettavasti ollut, mutta nyt ei voi muuta kuin antaa kiitosta. Meillä oli hieno päivä! :)

   Poista
 2. Finnderby oli tänä vuonna kyllä erittäin onnistunut ja tunnelma oli ihan uskomattoman hieno :) ! Voin pistää sulle kuvia Torneschista (kunhan muistan..).
  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä ehdottomasti, olisi viihtynyt paljon pidempäänkin! Hei pistä ihmeessä, jos muistat ja kerkeät: heidi.patsi@hotmail.com :) Kiitos etukäteen!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot