lauantai 20. elokuuta 2016

Etsitkö hevosellesi / ponillesi ratsastajaa?


Tällä hetkellä olisi sellainen tilanne, että lähden etsimään pitkäaikaista ja intensiivisempää ratsuprojektia omani, ja muiden satunnaisempien ratsujen rinnalle. Puoliveriset, suomenhevoset ja ponit käy, mutta muuten kiinnostuksen kohteena ovat nuoret hevoset aina satulaan laittovaiheesta alkaen.

Kokemusta löytyy hyvin laidasta laitaan eritasoisista hevosista, etenkin juuri niistä nuorista ja vihreistä vähän kokemuksen omaavista hevosista. Olen painotukseltani esteratsastaja ja kokemukseni pohjautuukin pääsääntöisesti aina nuorten hevosten esteluokkiin 120cm + tasolla asti, mutta keskityn tarkasti myös sileän työskentelyyn ja kykenen helpoissa koululuokissa hevosen esittämään ja näyttämään. Satulaan totutus ja sisäänratsastus onnistuu. Olen pienikokoinen, joten pienemmätkin ponit voivat tulla kyseeseen, mutta pidän sitä 130cm säkäistä alarajana minun kokoni kohdalla järkevänä. Ratsastajana olen herkkä, tarkka, pitkäjänteinen, hyvän tasapainon omaava ja kykenen poikkeuksetta ratsastamaan kaiken tyyppisiä hevosia ja poneja.

Oma KWPN -ruunani Darklord 6 vuotiaana nuorten hevosten 120-130cm luokassa vuonna 2014.

4 -vuotis Laatuponikilpailuun valmistelussa ollut n. 130cm säkäinen welsponiori Hoyard's Tyson, joka voitti Laatuponikisoissa kaiken ollen koulu- että estechampion vm 2015.

Monia sisäänratsastettuja hevosia, tässä 3 -vuotias suomenhevosori Joelime (i.Jaime) kolmannella ratsastuskerrallaan vuonna 2009.

Tämän vuoden estehommia, 9 -vuotias, ikäisekseen vihreä, WPB tamma Rosita Stefanie. Ponin estetreeniä, kisadebyytti ja kilpailutilanteeseen tutustuminen keväällä 2016.

4 -vuotiaan WPB poniori Zorro SA:n oripäiville sekä laatuponikisoihin treeni, estevalmistelu ja näyttö vuosina 2012-2013.

Kouluhevosen tutustuttamista puomeihin ja kavaletteihin, tässä 8 -vuotias KWPN ruuna Don Diegon kanssa toista kertaa näissä hommissa.

Ideana olisi löytää molempia osapuolia hyödyttävä edullinen diili. Hevosen laatua tärkeämpi on luotettava ja rehellinen omistaja, jonka kanssa mukava tehdä yhteistyötä ja suunnitella jokin vaikka vuoden mittainen tähtäin johonkin tiettyyn kisaan/laatuarvosteluun/kantakirjaukseen jne. 

Olen avoin kaikenlaisille ehdotuksille, joten ota rohkeasti yhteyttä, jos yhtään kiinnostuit ja sinulta löytyy hevonen tai poni vailla eteenpäin vievää kuskia. Mielellään eteläisen Uudenmaan alueelta, autolla pääsen liikkumaan kätevästi paikkaan kuin paikkaan, mutta kovin pitkälle pääkaupunkiseudulta ei kannata lähteä säännöllisesti kulkemaan. Läheltäni on myös tallipaikka mahdollista saada järjestettyä.

Kysy lisää sähköpostilla: heidi.patsi@hotmail.com

2 kommenttia:

 1. Moikka,
  Oletko etsimässä diiliä, jossa raha liikkuu vai ns. win-win-diiliä? Tyyliin omistaja maksaa hevosen kisakulut ja ylläpidon, mutta muuten raha ei vaihda omistajaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän win-win diiliä, mutta kyllä matkakulut joudun yleisesti ottaen melkein pyytämään. Eniten tässä haetaan kuitenkin pitkäaikaista diiliä ja yhteistyötä hevosen ja sen omistajan kanssa, jossa molempi osapuoli hyötyy eli hevonen menee eteenpäin koulutuksellisesti ja itse saan sitten toivionmukaan sen "palkan" tehdystä työstä mahdollisten kilpailutulosten mukaan, mikä se tähtäin nyt sitten ikinä olisikaan. :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot