perjantai 19. elokuuta 2016

Helsinki Horse Show ratsukko-odotuksia

Kuvan © Helsinki International Horse Show

Nyt, kun vielä pari kuukautta aikaa Helsinki International Porsche Horse Show:n, ei ole vielä varmaa keitä ratsukoita siellä tullaan näkemään. Parasta aikaa on myös vielä kesken Rio de Janeiron Olympialaiset 2016, jossa kenttäratsastus ja kouluratsastus ovat selvittäneet mitalistinsa, ja esteratsastuksessakin selvisi toissa päivänä joukkuemitalistit - Ranskan joukkue voitti kultaa, USA oli hopealla ja pronssi meni Saksaan. Tänään selviävät esteratsastuksen henkilökohtaiset mitalit ja onnekseni itselläni on myös vapaapäivä, niin pystyn seuraamaan koko kilpailun loppuun asti!

Torstin isä Tornesch (Lux - Lobero H) tänä kesänä Finnderbyssä PM mittelöissä junnuratsastajansa kanssa päätettyään aikaisemmin edellis vuonna KV -uransa. Kiitos Hanna Heinoselle näistä kuvista ja että lähetit niitä minullekin muistoksi!

Viime vuonna odotin monen vuoden tapaan näkeväni Helsingissä mm. Malin Baryard-Johnssonin upealla Tornesch -oriilla, joka on myös oman kasvattini Toscanon eli Torstin isä. Orivalinta sai itseasiassa viimeisen niitin vuoden 2013 Helsinki International Horse Showssa, kun näin ratsukon livenä tekemässä ihan mieletöntä paluuta silmäoperaation jälkeen kv-huipulle Helsingin World Cup osakilpailussa. Sitä ennen olin kyllä jo löytänyt heidät ja etenkin tuon hevosen suosikikseni seuratessani television ja internetin välityksellä tuloksia ja lähetyksiä.


Tänä vuonna jo pelkästään Rion Olympialaisia seuratessani on uudet suosikit nostaneet päätään. Erityisesti uudelleen vaikutuksen ovat tehneet Meredith Michaels-Beerbaum upealla valkoisella ruunallaan Fibonacci, jonka suku miellyttää myös itseäni kauheasti - sen isä For Feeling on legendaarisen For Pleasuren poika. Fibonaccin emänisä on myös yksi lemppareistani holsteinori Corland (Cor de la Bryere - Landgraf I). Emälinja on hollantilainen.

Fibonaccin hyppy on niin ilmiöminen, voimakas ja notkea. Ja on ihan uskomatonta miten pienikokoinen Meredith pysyy siellä niin hyvin mukana! Veikkaan, ettei ihan helppo työ ole. Kaikista hauskinta onkin se, että Meredith lähti Olympiataistoon vararatsukon paikalta, ja kun katsoo tämän ratsukon menoa, ei voi kuin todeta, että saksalaisilla on mielettömän kovatasoinen kärki tällä hetkellä, jos tämä ratsukko on "vain" varalla!Olisi ihan mahtavaa nähdä kyseinen ratsukko Helsinki International Porsche Horse Show:ssa lokakuussa livenä! Ja toivotaan tänään ratsukolle onnea olympiataistoon!

15. elokuuta alkaen Helsinki Porsche Horse Show ja Suomen Ratsastajainliitto avasi kampanjan "Hyvässä seurassa", joka mahdollistaa vähintään 10 hengen Suomen Ratsastajainliiton jäsenporukalle 20% ja 30% alennukset normaalihintaisista näytöslipuista (pois lukien alimman hintakategorian liput, kuten lasten liput). Kampanja on voimassa syyskuun loppuun asti, joten jos jo nyt on tiedossa hyvä kymmenen hengen porukka, jonka kanssa lähteä seuraamaan ratsastuksen huippu-urheilua Helsinkiin, niin tämä kannattaa käyttää hyödyksi!

Y h t e i s t y ö s s ä

2 kommenttia:

 1. Minäkin toivon kovasti Meredithin ja Fibonaccin tulevan HIHS:iin!

  Toivottavasti myös paremmalla onnella kuin henkilökohtaisen olympiaradan kierroksella A. En muista Meredithin koskaan tehneen vastaavaa virhettä kuin tuolle isolle okserille - onneksi "Nacholle" ei käynyt tuossa epäonnistuneessa hypyssä pahasti. Ja niin urheasti yritti parhaansa! Ihailin myös Meredithin päätöstä keskeyttää suoritus toisen hypyn jälkeen.

  Pidetään peukut pystyssä, että ratsukko tulee Helsinkiin!

  Maarit L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Meredithin ja Fibonaccin henkilökohtainen finaali oli kyllä niiiin sääli! Aikamoinen muistutus myös tällaiselle kokemattomammalle kuskille, että niin vaan siellä ihan kovimmalla huipulla ammattilaiset saattavat joskus tehdä pahojakin etäisyysvirheitä. Mutta sitä ihailin myös, että ratsastajalla on ensimmäisenä mielessä hevosen hyvinvointi ja kun huomasi hevosen "pelästyneen" ensimmäistä hyppyä, otti vain toisen hypyn rauhoittamaan perään ja jätti leikin kesken.

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot