sunnuntai 7. elokuuta 2016

Ihanan viikarin jälleen näkeminen!


En malttanut mieltäni, ja rupesin keskellä yötä pikku Hollannin reissumme kuvia muokkailemaan, vaikka vasta reilu pari tuntia sitten laskeuduttiin Helsinki-Vantaa lentokentälle, koska olen niin innoissani kuvasaaliistani... ;) Siis kuviahan tuli otettua kameralla vain ja ainoastaan - kenestäs muustakaan kuin tyypistä, jota varta vasten menimme sinne katsomaan puolen vuoden jälkeen!

En voi muuta sanoa, kuin että olen todella iloinen, että oman varsani Torstin lähetin Hollantiin kasvamaan! Sillä on iso lauma siellä, ne ovat valtavalla laitumella ja ovat olleet siellä nyt huhtikuusta ja laidunkesä jatkuu lokakuun loppuun asti ainakin. Se on ihan mielettömän iso etu varsan kasvun kannalta, että saa mahdollisimman pitkän kesän laiduntaa ja juurikin se, että ilmasto on siihen edullinen.

Torstista on kasvanut jo ihan hevosen näköinen, tosin aika rääpäleitä ja rumiahan nuo yksivuotiaat  järjestään vielä ovat, kun kasvu on niin pahassa vaiheessa :) Hevonen kasvaakin ensimmäisen elinvuotensa aikana kaikista eniten, mitä se tulee koskaan kasvamaan, joten kasvutahti on todella kova ja tässä vaiheessa elämää ne eivät juurikaan ikinä ole parhaimman näköisiä. Usein ne ovat varsin romuluisia ja takakorkeita, riippuen vielä siitä minkä kokoisiksi ne ovat kasvamassa - isommat yksilöt ovat kaikista "hurjimman" näköisiä isoine nivelineen ja muutenkin kolhon ulkönäkönsä vuoksi. Torsti oli selkesti lauman pienimmästä päästä, kuten Iita-tamman jälkikasvusta sopii odottaa - luulen, että siitä kasvaa aika saman kokoinen, kuin Deestäkin eli sellainen n. 165cm. Pienempiäkin yksilöitä laumasta löytyi ja sitten oli pari ihan jättiläiskokoista puoliverivarsaa. Kyllä niissä vaan voi niin paljon olla eroja riippuen perimästä.

Pienemmästä koosta huolimatta Torstilla oli selkeästi sitäkin surempi ego! Ensimmäisenä päivänä näimme sen tallialueella pienemmässä laumassa, jossa Torsti dominoi täysin koko porukkaa. Varsat oli tuotu tallille laitumelta toissa päivänä madotettavaksi ja kengittäjä oli käynyt vuolemassa kaikki.  Luojan kiitos seuraavana päivänä laitumelle laskun nähdessämme saimme todeta, että suuremmasta porukasta löytyi vähän isompi alfa, jolle Torstikin oitis alistui. Helpottaa myöhempää käsiteltävyyttä ja koulutusta, jos orivarsa ei ole päässyt koko nuoruuttaan kukkoilemaan muille ilman, että saa itse koskaan selkäänsä, niinkuin esimerkiksi Deen nuoruus menikin... Mutta silti kiva tottakai huomata, että pikku oriissa on luonnetta ja persoonallisuutta, ja sitä tuttu pilkettä silmäkulmassa, jota sillä on ollut pikkuvarsasta asti! :) Ja hyvin se on kuulemma käyttäytynyt ihmisten kanssa, helppo käsitellä edelleen.

Torstille kuuluu siis pelkkää hyvää ja kaikki on mennyt oikein mukavasti. Se on pysynyt terveenä ja kaikki näytti olevan ok. Tämän tekstin kuvat ovat kaikki tältä ensimmäiseltä päivältä, jolloin näimme Torstin riehuvan pienemmässä laumassa tallin aitauksessa. Laidunkuvat julkaisen vielä myöhemmin erikseen, sillä en halunnut alkaa liikaa valikoimaan näitä kuvia - kerrankin kunnon tuoreet kuvaterveiset blogin nuorimmasta tähdestä kera hauskojen kuvasarjojen! Eipä tuota temmeltämistä voinut hymyilemättä katsoa - pojat on niin poikia! ;)


8 kommenttia:

 1. Kyllä siitä tulee niin komea kun se tuosta vielä kasvaa! Ihania tilannekuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Se on yksivuotiaaksikin jo tosi nätin näköinen! :) Saas nähdä millainen hurmuri tästä isona kuoriutuukaan!

   Poista
 2. Sievä kaula! Ihana kun ovat kooltaan jo isoja, mutta silti tuollaisia kantikkaita vauvoja vielä :D Tuleeko Torsti vuoden päästä kotiin vai kuinka teillä on tarkoitus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torstilla on kyllä tosi hieno kaula! Harmi, että sen muhku pylly on kadonnut johonkin ja tilalle on tullut tosiaan tuollainen kantikas perä :D Kaikki on vielä aika auki, mutta kyllä Torsti vielä todennäköisesti Hollannissa asuu kolme vuotiaaksi asti.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :) ihania muistoja myöhemmäksi myös!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot