maanantai 5. syyskuuta 2016

Ikävä perheen pienintä


Enpä ole kertaakaan varsinaista ikävää aikaisemmin tuntenut sitten Torstin lähdön jälkeen. Mutta tänään selaillessani jälleen myytäviä varsoja, hevosia ja varsoja noin yleensä jne. törmäsin omalta koneeltani videoon, joka on otettu aika täsmälleen kuukausi sitten. Odotan, kuin kuuta nousevaa, että tämä pikkuinen orivarsa, Toscano eli Torsti, kasvaa aikuiseksi ja saan sen kotiin ratsutukseen. Uskon, että tästä vaan tulee niin kiva jo pelkästään sen mutkattoman luonteensa takia. Deen jälkeen näitä tällaisia asioita osaa kyllä totisesti arvostaa. Vaikka ei Torsti onneksi kuitenkaan mikään "lapanenkaan" ole, kyllä hevosessa pitää olla vähän luonnetta ja säpinää - minun mielestäni :)

Toivottavasti tältä löytyy myös kiitettävästi hyppykykyä sitten aikanaan... kouluvarsoissa on se kiva puoli, että niiden liike on nähtävissä ja arvioitavissa maitovarsoina pitkällekin. Estevarsojen kohdalla saa odottaa pitkään, että voi sanoa juuta tai jaata. Kaikki odotukset ovat laitettu suvun, luonteesta nähtävän "asenteen" varaan. Toki estehevosellakin arvostetaan hyvää laukkaa ja tasapainoa liikkuessaan, mutta se hyppy on aina suuri kysymysmerkki pitkään näiden kanssa. Arviointia ja odotusta helpottaa aina se, jos etenkin samasta emätammasta on muitakin jälkeläisiä ja meidän kohdalla voidaan sanoa, että Iita on jättänyt oriista kuin oriista hyppääviä varsoja, joten ehkä tällaisella kunnon estesuvulla voi odottaa jo sitten vähän enemmän... Toiveet ovat ainakin korkealla! :)

5 kommenttia:

 1. Ehdotuksena (tuli mieleen lukiessani kirjoitusta) voisi olla tulevaisuuden yhdeksi postausideaksi kirjoittaa mitä toivot nuorelta estevarsalta, mitä tutkit myynti-ilmoituksista ja mitkä ovat juuri ne sinun mieltymykset millä erotat "jyvät akanoista" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksesta! Tuosta meinasinkin alkaa jo nyt tässä tekstissä kirjoittelemaan, mutta sitten oli pakko todeta, että videon tekemiseen ja lataamiseen meni niin hirveän pitkä aika, että kello näytti nukkumaanmenoaikaa (tai oikeastaan sekin aika oli jo mennyt aikaa sitten :D) Joten täytyy kyllä toteuttaa tuo, kun kuitenkin tulee aika usein myynti-ilmoituksia, huutokauppavarsoja jne selailtua, niin kyllähän siinä jonkunlainen oma mieltymys on muodostunut!

   Poista
  2. Uskon ja sinulla on jo näkemystä sekä kokemusta asiasta! Aikaisemmat aiheen kirjoitukset ovat olleet sen verta paljon mieleeni, että niitä on ilo aina lueskella :)

   Poista
 2. Voi että miten ihania höperöitä nuo nuoret ovatkaan <3 Just tuommosta juostaan kaikki yhes koos ensin tuonne ja sitten tuonne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, just noin :'D "Mitä noi muut kattoo, mä meen kattoo myös, ai nyt me mennään jo tonne, kaveriiiit odottakaa!!"

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot