perjantai 30. syyskuuta 2016

Syksyn värit


Sain tänään pitkästä aikaa avopuolisoni kuvaamaan tallille Deetä. Meillä on ollut koko tämä vuosi niin paljon kaikkia hommia yhdessä ja erikseen, että tuntuu kuvaamiseen löytyvän vähän vähemmän yhteistä aikaa. Mutta onneksi tänään löytyi hetki, sillä nyt alkaa olemaan ruska hienoimmillaan! Ja tämä aika syksystä on kyllä yksi lempi vuodenaikaani vaikka henkeen ja vereen kesäihminen olenkin. Kun illat hämärtyy ja ilma on raikasta, sekä etenkin syksyn aurinkoiset päivät ovat vaan niin upeita.

Dee on aika paljon rauhoittunut, kun ötököitä ei ole enää niin paljon, etenkään päivisin. Eli ötököistä se nyt kuitenkin herkistyi niin paljon, mitä tuossa pari viikkoa olemme ihmetelleet. Se on niin samperin herkkis ja nyt jotenkin vielä korostuu kaikkeen reagoiminen, kun ei olla kunnon treenissä ja energiaa tuntuu olevan kaikkeen, myös ylimääräiseen...

Selkä on mennyt nyt liikkeen lisäämisen myötä tosi paljon paremmaksi ja hevonen on ollut nousujohteisesti taas kivan tuntuinen ratsastaa. Tällä viikolla on ollut lupa mennä jo 15 minuuttia päivässä ravia, mutta homman keskeytti tiistaina huomio, että oikea takajalka oli jälleen turvonnut :/ Myöhemmin huomasimme vuohisessa tuoreet haavat, ja turvotus olikin juuri vuohisen ympärillä runsaampaa. Päivä päivältä jalka on laskenut, ja mennyt paremmaksi, mutta kyllähän tässä nyt taas on miettinyt, että taasko se on jysäyttänyt sen johonkin ja olemme lähtöpisteessä. Klinikkakäynti on varattuna 10. päivä ensi kuuta, joten siihen asti nyt jatketaan taas normaalisti ohjeiden mukaan, vaikka tuo yhtäkkinen turvotus laittoi pelkäksi kävelyksi muutaman päivän ajaksi ja säikäytti todella.

Tässä on käynyt mielessä, että mitä teen, jos klinikalta tulee jälleen huonoja uutisia kuitenkin jalan suhteen. Se on varmaa, että jotain muutetaan siinä tapauksessa ja pari hyvää ideaa tässä on jo noussut ilmoille miten kaikki jatkuu. Niistä kuitenkin sitten enemmän, kun saadaan tietää reilun viikon päästä mitä jalan ultraamisen myötä näkyy.

Ja jotta ei itsekään ihan täysissä kunnoissa tässä juhli, niin kipeytin selkäni totaalisesti viikko takaperin ja kävin jo alkuviikosta lääkärissä ihmettelemässä lääkärin kanssa vuoden takaisia selän magneettikuvia uudelleen. Sain kehotuksen olla viikon levossa ja sain kipulääkkeet, jotka luojan kiitos auttoivat heti ihan älyttömästi... että pystyi nousemaan parin päivän levon jälkeen taas hevosen selkään.. :D Tuollainen lepäily ei vain sovi mulle yhtään, jos yhtään on sellainen olo, että voi jatkaa taas hommia ja ratsastusta, niin sen teen. Toki tässä on taas kaivanut Back on Trackin selkävyön kaapista esiin ja vähän miettii, minkä hevosen ja ponin selkään heti alusta nousee - niille villeimmille tapauksille olen joutunut kieltäytymään ratsastuksista toistaiseksi, sillä nyt ei ole kuitenkaan sellainen fiilis, että selkä kestäisi äkkilliikkeitä mihinkään suuntaan, saatika tippumista.

Sellaisia uutisia meille tälläkin kertaa, mutta kyllä sitä vaan nauttii pienistä asioista, kun mikään ei ole itsestään selvää. Tänään parasta oli syksyn värien lisäksi ravipätkät Deen kanssa maastossa - se tuntui ajoittain törkeen hyvältä! <3 Ja näitä kuvia katsellessa, tyyppi on edelleen hienossa kunnossa ja pieni laihdutuskuuri on myös tehnyt tehtävänsä, ei ole niin lihapulla enää tämä poika ;)

6 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Harmillisia nuo vastoinkäymiset :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No joo, nyt on menossa vähän tällainen oravanpyörä tuon hevosen suhteen, kun energiaa alkaa olla mutta sitä ei saa kunnolla purettua mihinkään.

   Poista
 2. Tajusin vasta nyt miten erikoisen muotoiset Deen sieraimet ovat! Tai siis se "kurttu" sieraimen yläreunassa. Ovatko ne aina olleet sellaiset vai kuvittelenko ne vain erikoisiksi kun on tottunut oman hevosen sieraimiin?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dee on ollut hyvin pienestä asti vähän tapaturma-altis aktiivisen luonteensa puolesta ja jonkun hiukan hämäräksi jääneen tapahtuman seurauksena se oli repäissyt sieraimensa. Tästä löytyy kuvia itseasiassa viiden vuoden takaa täältä: http://heidinnelivedot.blogspot.fi/2011/05/ja-epaonnea.html

   Poista
 3. On se hieno :)! Kauniita kuvia.

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot