lauantai 3. syyskuuta 2016

Syyskuulumisia

Niin vaan ollaan jo syyskuun puolella, ja minulla on kyllä aika kulkenut siivillä viime viikkoina. Siitäkin huolimatta, että Dee on tosiaan nyt tällä hetkellä kolmatta viikkoa kävelykuurilla ja vielä pitäisi jaksaa kokonainen seuraava viikko, kunnes maanantaina suunnataan kontrolliin. Jalka näyttää tällä hetkellä paremmalta, kuin varmaan ikinä! Me olemme nyt remontoineet vähän Deen karsinaa, ja se on saanut pehmustukset kaikkiin kivi- ja tiiliseiniin, sekä rautatolppaan, ja tämä on selkeästi tepsinyt. Dee ei ole saanut potkaistua nyt kahteen viikkoon koipeaan mihinkään kovaan, ja näin myös turvotus on laskenut täysin. Näin hyvältä se ei ole näyttänyt sitten varsa-aikojen... että kyllä epäilys nyt on kasvanut, että tuossa jalassa on ollut jo paljon aikaisemmin samanlaisia haavereita, niitä vain ei ole osattu todentaa eläinlääkärissä aikaisemmin, kun olemme sitä menneet aina tutkimaan ja tarkastamaan. Hyvältä siis näyttää, ja uskon, että jalka on jo nyt parantunut täysin, mutta vielä maltetaan ensi viikko kävellä ja kylmäillä - tehdään nyt kaikki huolella ja kaiken taiteen ja sääntöjen mukaan.

Karsinan pehmustusta tolpan osalta - nyt on heppa sanamukaisesti "kääritty pumpuliin"..

Ihan toimettomaksi ratsastusten suhteen ei ole tarvinnut jäädä. Viime ratsujenhakuilmoituksen jälkeen postia tuli riittämiin ja nykyisten ratsastettavien rinnalle on tullut paljon todella mielenkiintoisia ehdokkaita aina kolmevuotiaista ratsunaluista 6-7 vuotiaisiin lähtien - kiitos kaikille yhteydenotosta, arvostan sitä todella! Eipä ole voinut olla, kuin todella ilahtunut tästä, mutta kaikista isoin juttu minulle oli, kun valmentajani Marika pyysi loukattuaan itsensä ratsastamaan hänen hienoja nuoria hevosiaan! Hevoset ovat olleet niin älyttömän mageita, että tätä innostusta en meinaa saada laantumaan - yksi sana mikä kuvailisi tunnetta ratsastaa noilla hevosilla on vau! Olen saanut viime viikolta niin paljon itselleni näiden laadukkaiden ratsujen myötä. Luottamus omaan tekemiseen on noussut aina vaan korkeammalle, ja olen löytänyt ihan uudenlaisen kipinän tämän myötä hyppäämiseen ja treenaamiseen - olen niiiin kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja arvostan myös todella, että minuun luotetaan näin paljon. Nyt vielä vähemmän meinaa malttaa odottaa, että pääsee treenaamaan myös Deen kanssa :)

Että vaikka on ollut tylsää, että Deen kanssa on mennyt taas moni asia pieleen tällä kaudella, on tämä kuitenkin poikinut taas paljon uusia mahdollisuuksia ja jotenkin kaikista vastoinkäymisistä huolimatta on tullut hirmuinen palo panostaa omaan treenaamiseen ja tekemiseen hevospuolella vaan enemmän ja enemmän. Ja kyllähän se vähän näkyy sitten täällä blogin puolella, ettei ole ollut juurikaan aikaa kirjoitella, vaikka kirjoitettavaa ja halua kirjoittaa kyllä olisi ollut. Mutta kun päivät venyvät aamu kuudesta ilta kymmeneen parhaimmillaan, niin siinä työntää pään tyynyyn päivän päätteeksi, eikä tule mieleenkään avata konetta. Enkä kyllä valita, vaikka nautinkin myös päivistä, jolloin on vähän enemmän vapaata ja saa levätä, niin kyllä tämä on sitä antoisinta hommaa, mitä omalle elämälleni voisin toivoa.

Kokosin pienen videopätkän viime viikoista, joissa näkyy muutama hevonen niistä kaikista, joita tullut ratsastettua ja sitten tottakai sitä Deen kanssa kuluvaa arkea, miltä se näyttää tästä perspektiiviistä: kävelyä ja kylmäämistä. Onneksi meillä on aivan upeat maastot, niin kävelylenkit ovat niin kivoja aina tehdä! Vaikka kyllähän tuo pelkkä kävely meinaa vähän tylsäksi maisemista huolimatta käydä, etenkin Deen mielestä - se ei enää meinaisi jaksaa tätä ollenkaan, vaan keksii kaikenlaisia kujeita pitkin kävelyreissua... pari kertaa on ollut lähellä tällä viikolla, että selässä matkustaja olisi tippunut kyydistä. Toistaiseksi kuitenkin onneksi homma on pysynyt vielä suhteellisen hallinnassa, kunhan nyt vielä tosiaan se ensi viikko jaksettaisiin malttaa.

Tätä videota oli muuten hauska koota, joten voi olla, että tällaisia tulee jatkossa enemmänkin - toivottavasti videopätkästä pidetään siis :)
Hyvää alkanutta syksyä kaikille blogini lukijoille! :)

2 kommenttia:

  1. Oli mukava video! Rikollisen upeat on noi teidän maastolenkit!! Ja ihailtavan rohkeasti ratsastat noita vieraita heppoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pidit! Välillä vähän erilaista, kun yleensä pelkkiä yksittäisen treenin videoita :) Ja maastot ovat kyllä niin huiput kaikenlaiseen maastoiluun, etenkin kuntotreeniä tuolla on ihan mielttömän hyvä tehdä ja sitten tietty, kun tulee tällaisia kävelypausseja, niin ei sitä tulisi käveltyä yhtään niin paljon kuin nyt, jos joutuisi kävelemään vain kenttää/maneesia ympäri esim. Kiitos paljon :)

      Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot