perjantai 28. lokakuuta 2016

Helsinki Porsche Horse Show jälkifiiliksiä


Pientä turnausväsymystä on nyt havaittavissa Helsinki Porsche Horse Show -rupeaman jälkeen. Ensimmäistä kertaa ikinä olin paikalla joka päivä, mutta silti tuntuu, että näin vähemmän, koska jatkuvasti oli jotain muutakin ohjelmaa, kuin vain esitysten seuraamista. Helsinki GP:tä enkä World Cup -osakilpailua en tosiaankaan kuitenkaan jättänyt tänäkään vuonna välistä. Ne ovat luokat, joiden näkemistä aina odottaa eniten. Ja ensimmäisien päivien tapahtumien muodossa voin todeta, että vaikka näin vähemmän kuin olisin halunnut - koin kuitenkin enemmän.

Ajattelinkin lyhyesti vielä palata HIHS -tunnelmiin ja kertoa, mitä fiiliksiä sieltä jäi vuodelta 2016.

Ehdottomasti parasta oli tänä vuonna tosiaan päästä Marikan mukana auttamaan hänen nuorten hevostensa kanssa. Ja kaikki kruunaantui perjantaina, kun jo torstaina hyvin hypännyt 5 -vuotias Stolzenberg -tamma Stellaria voitti 5 -vuotiaiden hevosten kokonaiskilpailun eli oli siis lopulta viikonlopun paras 5 -vuotias! Iloittiin tästä todella paljon, sillä tamma on tullut Suomeen kesän lopulla ja se kilpaili elämänsä ensimmäiset kilpailut vasta elokuussa. Tulos on siis näin lyhyellä harjoituksella aika ilmiömäinen ja tuntuu, että hevonen on nyt viime aikoina vasta alkanut parantamaan selkeästi suorittamistaan ja hyppyään. Tamma sai erityisesti kiitosta torstain tuomariarvosteluissa kehuja sen äärimmäisen hienosta takaosasta ja takaosan tekniikasta. Tästä hevosesta on jännää nähdä tulevaisuudessa mihin siitä onkaan - vaikka se on pieni, sillä tuntuisi olevan iso kapasiteetti.

Kuva: Kaisa Jormalainen


Palkintojenjaon jälkeen pakattiin hevoset autoon ja lähdettiin välissä viemään ne kotitalliin, hoidettiin siis hepat pois ja kävimpä ennen illan Horse Show - ohjelmien seuraamisien jatkamista tarttumassa talikonvarteen ja siivoamassa vielä nopeasti muutaman karsinan. Kun kaikki oli valmista, lähdettiin ajamaan takaisin Jäähallille ja viihdyttiinkin kavereiden kanssa siellä aivan tappiin asti. En muista milloin viimeksi on ollut noin aikaa vain jutustella ystävien kanssa ja "hengailla" - joskus olisi hyvä itse kunkin vähän hidastaa arjen tahtia ja järjestää aikaa muulloinkin istuskelulle ja kavereiden tapaamiseen.

Muita mieleenpainuvia huippuhetkiä tämän vuoden Horse Show tarjosi itselleni toki juurikin tapahtuman pääluokat, Helsinki GP ja World Cup. Molemmissa luokissa pääsi taas seuramaan äärimmäisen hienoa ratsastusta, ja lauantaina Grand Prix -luokassa nähtiin mieletön suomalaissuorituskin Niclas Aromaan ratsastaman nolla perusradalta ja lopulta sijoitus koko luokassa - se huudon ja mylvinnän määrä, kun koko Jäähalli räjähti Niken puhtaan perusradan päätteeksi! :D Aika huikeet fiilikset olivat kyllä!
World Cup -luokka ratsastettiin tuttuun tapaan sunnuntaina ja vaikka tänäkin vuonna nähtiin maailman parhaimpia ratsastajia, ei viime vuoden tapaan nähty juurikaan näitä parhaita ratsastajia heidän ykkös hevostensa kanssa vaan selkeästi mukaan oli otettu kakkoshevosta. Siitä huolimatta oli mahtavaa nähdä Scott Brash, Meredith Michaels-Beerbaum, Maikel van der Vleuten, Peder Fredricson, Steve Guerdat jne. Ja viime vuoden tapaan, myös tänä vuonna Helsingin World Cup -osakilpailun voiton vei sveitsiläinen Romain Duguet tammallaan Querida de Treho, joka on KWPN -oriista Kannan.

Hanna Tardiveau ja ori Prinz Clintus (Clinton I - Cantus)

Tämä tyylikäs 12 -vuotias ruuna BSC Skipper oli myös saksalaisoriista Stolzenberg (Stakkato - Sandro), kuten Stellaria ja jäi mieleen hyppykyvystään. Harmillisesti mielettömän hieno rata sai lopulta tämän viimeisen pystyn puomin takia 4 virhepistettä.

Meredith Michaels-Beerbaum ja 10 -vuotias ruuna Comanche (Coupe de Coeur II - Baloubet du Rouet) sijoittuivat huppujännittävän uusinnan jälkeen WC -luokassa kolmanneksi.

 Helsinki Worls Cup -luokan voittaja Romain Duguet ja ratsunsa Quorida de Treho.

 World Cup -luokan muita sijoittuneita palkintojenjaossa, ylhäältä alas: toiseksi Ranskan Mathieu Billot ja Shiva d'Amaury (For Pleasure - Lando), kolmanneksi Saksan Meredith Michaels-Beerbaum ja Comanche, neljänneksi belgialainen Pieter Devos ja Dream of India Greenfield (Gem of India - Night and Day),  viides Sveitsin Steve Guerdat ja Bianca (Balou du Rouet - Cardento) tosin tässä eri ratsulla palkintojenjaossa ja sitten vielä kuudentena Saksan Marco Kutscher oriillaan SIEC Carsten (Cassini II - Quinar Z). 


Huippufiilikset tämän vuoden Horse Showsta tulivat siis sieltä kuten kuuluukin, eli huippu-urheilusta. Mielettömiä suorituksia, mielttömän hienoa ja rohkeaa ratsastusta ja upeita hevosia! Sitähän tänne jaksaa tulla vuosi toisensa perään katsomaan - itselleni tämä taitaa olla muistaakseni nyt 15. kerta... :)

Myös Ladies Night oli viime vuoden tapaan järjestetty myös tänä vuonna, ja tila on todella tarpeen näissä kilpailuissa. Lauantaina bloggajatapaamisella paikka oli tupaten täynnä, ihmiset tapaavat täällä toisiaan ja vaihtavat kuulumisia kaiken oheisohjelman ja pienen ruokatarjoilun ohella. Tänä vuonna Joe Blasco oli jälleen mukana tarjoamassa meikkiä - lauantaina huulimeikkiä, sekä Orly Epix kynsihuoltoa ja uutta väriä kynsiin.


Sen sijaan tämän vuoden expoon ei voinut olla oikein niin ihastunut. Tarjontaa oli hyvin vähän verraten vaikka viime vuoteen. Kuulemani mukaan expo-paikat ovat niin tyyriitä, ettei monien hevostarvikeliikkeiden kannata saapua ollenkaan paikalle ja he jotka saapuvat, eivät pysty hintojen takia tarjoamaan asiakkaille hyviä HIHS -tarjouksia. Se on todella sääli, sillä hyvät shoppailumahdollisuudet viiden tähden kilpailuissa on osa sitä tapahtumaa ja ihmiset odottavat sitä, niin minäkin. Tänä vuonna en ostanut mitään. Osittain kylläkin myös sen takia, että nyt on pakko säästää kaikki ylimääräinen talven matkaamme varten avopuolisoni kanssa, mutta myös sen takia, ettei oikein hyviä tarjouksia ollut tarjolla eikä tarjonta normihinnoillakaan oikein yltänyt siihen mitä oli odottanut.

Kuitenkin exposta erittäin positiivisesti erottui edukseen omalaatuisella, kattavalla tarjonnallaan sekä hyvällä asiakaspalvelullaan Putiikki Aino, joka voitti tänä vuonna myös vuoden parhaan osaston Expo Excellence 2016 -tittelin. Vaikka itse en ostanut mitään, niin sieltä muutamat ystäväni löysivät hyvien tarjouksien ja pienen tinkaamisen jälkeen käypään hintaan myös blogissani paljon esillä ollutta Equestrian Stockholmia. Tykkäsin myös B//Vertigon tyylikkäästä osastosta todella paljon, jossa oli heidän mallistostaan paljon esillä ja jonkin verran tarjouksia myös. B//Vertigon tuotteita minulla on Deellä muutamia, ja olen tämän myötä tykästynyt kovasti ko. merkkiin :)


Kivoja hetkiä koettiin myös lauantaina aamupäivällä Putiikki Ainon ständillä, kun Equestrian Stockholm järjesti meet and greet -hetken bloggaajien, lukijoiden ja kaikkien HIHS kävijöiden kesken. Oli mukavaa tavata ES:n edustajan Johanna Ingelssonin, joka oli tullut Ruotsista vierailemaan! Samalla tavattiin muita bloggaajia: Aadaa, Erikaa, Jillaa ja Kiaa, sekä bloggaavaa kilparatsastajaa Jessica Timgren-Forss:ia, kilparatsastajaa Okko Pöllästä.

Kuvassa ylhäältä oikealle alkaen: Okko, Kia, Charles, Johanna, Aada, Jessica, minä ja Erika, Equestrian Stockholmin meet and greet.

Ja vielä loppuun pakko vielä mainita yksi ratsukko, joka jäi todella todella todella positiivisesti mieleen ja se on suomalainen kouluratsastaja Stella Hagelstam ja hänen upeampaakin upeampi FWB-tamma New Hill Julitrea (Revan - Alcatraz)! Vaikka hevonen on selkeästi vielä GP -tasolle vihreä, niin siitä näkee, että se on ihan äärettömän laadukas ja omasta mielestäni viikonlopun hienoin näkemäni kouluhevonen, niin kauniisti se liikkui, mielettömällä liikemekaniikalla ja Stella myös ratsasti sitä erittäin hienosti. Tätä parivaljakkoa oli todella ilo seurata, eikä virheet itse liikkeissä haitanneet tätä katsojaa ollenkaan, kun muuten yhteistyötä ja sitä liikkumisen helpoutta oli niin henkeäsalpaavaa katsoa. Wau!


Hieno kokemus oli jälleen tämän 2016 vuoden Helsinki Porsche Horse Show ja ensi vuonna taas uudestaan! :) Toivottavasti myös joku vuosi pääsisin itse kilpailemaan mukaan - ehkä Torstin kanssa sitten joskus nuorten hevosten luokkia kenties? :)

Kiitos Helsinki International Porsche Horse Show:n organisaatiolle tämän vuoden yhteistyöstä blogini kanssa ja tästä mahdollisuudesta päästä Suomessa katsomaan kansainvälistä ratsastusurheilua - edes kerran vuodessa! Kiitos!

Kuva: Kaisa Jormalainen

12 kommenttia:

 1. Olit luvannut tulla perjantain ladiesnightiin mutta hengasit vain kavereidesi kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi, valitettavasti niissä aikatauluissa oli väärinkäsitys, minä olin hoitamassa hevosia ja siivoamassa karsinoita kaukana Helsingistä tuohon aikaan ja olin Ladies Nightissa tapaamisessa lauantaina. Harmi, että tuosta tuli tuollainen sekaannus. :/

   Poista
 2. Järjestäjän sivuilla oli ilmoitettu että perjantaina olet paikalla, eikö hihs organisaatio muistanut ilmoittaa sinulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun kannattaa ehdottomasti olla heihin päin yhteydessä asian takia, jos sinua kiinnostaa. Omalta osaltani en voi muuta kuin todeta, että harmi että näin kävi ja ikävä huomata, että mielipaha on tämän johdosta näin suuri. Me bloggaajat olemme lähtökohtaisesti vapaaehtoisia kaikkiin tapaamisiin ja muihin, ja saamme ihan itse kertoa halukkuutemme erinäisiin tilaisuuksiin ja valita ajankohdat, ja ylipäätään sen pääsemmekö ollenkaan. Itse olen aina ollut ihan mielelläni mukana kaikessa, mihin vain olen ehtinyt tulemaan mukaan omilta töiltäni.

   Poista
 3. Perjantaina; Tänään Ladies Night! Tule nauttimaan hemmotteluhetkistä. Klo 17 alueella tavattavissa myös yhteistyöbloggareistamme Aada, Heidi, Jilla ja Katja.

  Lauantaina; Tänään taas Ladies Night! Klo 17.30 alkaen tavattavissa yhteistyöbloggareistamme Aada, Anniina, Erika, Katja ja Sophia. Tervetuloa viihtymään!

  Kyllä HIHS facebook sivujen mukaan sinun olisi pitänyt olla paikalla perjantaina, ihmeteltiin vaan kun kuljit hallilla mutta et ollut tapahtumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onkin jo pakko kysyä, että mitä kohtaa et ymmärrä? Minulla oli sekä torstaina, että perjantaina nuoria hevosia hoidettavana Jäähallilla, tottakai siis olin paikalla perjantaina. Mutta kuitenkin niin, että ne hevoset piti myös hoitaa ja kuljettaa pois tapahtumasta oman kilpailunsa jälkeen ja tämä kuljetus ja reissu sijoittui juurikin välille klo: 16:00-19:00, kaikki muut ajat olin kyllä paikalla ja edelleen, kuten sanoin, minun kohdallani aikatauluissa oli käynyt virhe - pääsin paikalle lauantaina. Jos sinulla siis on jotain vielä epäselvää, ota HIHS organisaatioon yhteyttä. He kyllä varmasti selvittävät tätä epäkohtaa sinulle vielä tarkemmin ja ehdottomasti suosittelen sinulle yhteydenottoa, koska asia on sinulle tärkeä!

   Poista
 4. Kiitos, oli kyllä tosi hauska viikonloppu! :)

  VastaaPoista
 5. Oli tosi kiva olla hihsissä pitkästä aikaa, ja super kiva tavata sut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat, olipa kiva törmätä bloggaajaan, jonka blogia olen lukenut suurimman osan oman kirjoittelu-uran ajasta! :)

   Poista
 6. Antaa varmasti motivaatiota omaan tekemiseen se, että oot päässyt kokemaan uutta :) Olisi ollut mukava tavata sut tuolla, mutta ehkä jossain vielä tulee mahis :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiskin ollut kiva törmätä, muistelisin, että olet aika pitkään kuitenkin blogia lukenut ja kommentoinut! :) Ja kyllä, tämä on ollut todella motivoivaa aikaa, kun on päässyt ratsastamaan useampaa hyvää hevosta ja sitä kautta mukaan tekemään lisää, ei ole ihan niin paljon masentanut Deen toipilaana olo, kun on ollut lisää tekemistä :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot