tiistai 4. lokakuuta 2016

Ratsastajattaren kynsilakka Orly Epix

Kaikki tekstin kuvat © Suvililja Photography, kiitos jälleen tuhannesti upeista kuvista!


Itse muistan vielä aikaa, kun suorastaan paheksuttiin, jos tallille tuli yhtään "laittautuneempana". Siis tästä on ainakin se kymmenen vuotta aikaa - silloin kun itse olin teini-ikäinen. Tunnen itseni vanhaksi :D Mutta nykypäivänä niin hevosten varuste- kuin ratsastajan vaatemuotikin on kehittynyt, myös yhä useammin halutaan näyttää huolitellulta sekä siistiltä vapaa-ajan harrastuksissakin, jos se vain on mahdollista. Ja myönnän kuuluvani tähän kastiin, joka tykkää välillä laittaa itsensä normaalia "freshimmän" näköiseksi. Etenkin silloin kun on aikaa, tai silloin, kun pitää lähteä edustamaan vaikka kisoihin tai muihin kekkereihin myös hevosharrastuksen puolella. Välillä tätä tapahtuu harvemmin, ja yhdessä vaiheessa en jaksanut ajatella asiaa ollenkaan.

Nyt kuitenkin viime vuoden HIHS ja Joe Blasco meikkiyhteistyön kautta olen vähän saanut kipinää uudelleen, kun on tajunnut, miten hyvä tuote saa aikaan myös hyvän fiiliksen itselleen, kun on toimiva meikki, mukavat istuvat vaatteet... Kävin nyt kuukausi takaperin kampaajalla ja värjäsin 2 vuotta kasvattamani oman tukan värin takaisin hyvin vaaleaksi ja ai että tuntuu taas kotoisalta! Se on se, kun on ollut pellavapää pienenä ja sitä ei millään mahda tottua siihen, että ikäännyttyä se tukan väri on valitettavasti muuttunut tummemmaksi, vaan edelleen kaipailee sitä lapsuuden hiusväriä jne... se vaan tuntuu niin omalta jutulta hiusten suhteen ja nyt, kun on löytänyt hyvän kampaajan, niin uskaltaa sinne kampaajalle joskus välillä itsensä viedäkin hemmoteltavaksi.

Ja nyt, kun tämä juttu tästä aasin siltana on jo kohta niin kauaksi kulkeutunut itse alkuperäisestä postausaiheesta - täytyy ihmetellä: miksi aina itseensä sijoitettu raha, edes kerran puolessa vuodessa, tai kerran kahdessa vuodessa tuntuu ihan k-a-m-a-l-a-l-t-a? Kun sitten taas hevoseen tuhlattuna sama summa monta kertaa kuukaudessa ei tunnu yhtään niin kauhealta. Esimerkiksi, Dee törttöili juurikin reilu kuukausi sitten taas jotain. Oli satuttanut toisen silmänsä johonkin ja silmäluomet turposivat, silmä vuosi ja näytti oikeasti todella pahalta. Ja tottakai oli sunnuntai. Joka tietenkin tarkoitti sitä, että joutuu soittamaan päivystykseen, jolloin hintakin on tuplaten normaali arkikäynneistä ja silmä jutuissa ei oikein voi edes odotella seuraavaan päivään, sillä tilanne voi kehittyä todella dramaattisesti jo muutamassa tunnissa, saatika vuorokaudessa. Päivystävä eläinlääkäri tuli, tutki ja hoiti silmää, antoi lääkkeet sekä hoito-ohjeet. Aikaa kului ehkä max. puoli tuntia. Ja se lasku... se oli sen 300€, josta vakuutus korvasi osan, ja maksettavaksi jäi vajaat 200€. Ja sitä vaan iloitsi, että: "Jes, miten vähällä selvittiin tällä kertaa!" :D Jos tuon saman rahan laittaisin itseeni, itkisin sisimmässäni vielä monta kuukautta, että: "Miksi tein sen?! Nyt en ainakaan seuraavaan puoleen vuoteen hanki itselleni yhtään mitään, en vaikka olisi pakko!"...

Että tällaista se elämä hevosen, miksei minkä tahansa muun lemminkin/eläimen omistajana on. Pystyy laittamaan huomattaviakin summia rahaa hevosen hyvän eteen vaikka ja kuinka, verrattuna itseensä. Hevosella kaikki ruokinnat, kengitykset, terveystarkastukset, hammashuollot tip top - ja itse on käynyt hammaslääkärissä viimeksi 7 vuotta sitten... heh. Mutta sitten itse aiheeseen, josta halusin kirjoittaa!


Nimittäin sain testiin Helsinki International Porsche Horse Show -yhteistyön kautta aivan uusia Orly Epix -kynsilakkatuotteita!

Erittäin hyvä vaihtoehto juuri meille hevosihmisille, joiden kynsissä ei juuri mitkään kynsilakat pysy ainakaan päivää pidempään, puhumattakaan rakenne- tai geelikynsistä. Itselläni oli muuten muutamia vuosia takaperin rakennekynnet ja tein silloinkin työkseni tallitöitä - voin kertoa, että en suosittele - ei toimi ja kynsien/geelien irtoaminen on kivualiasta. Harvoin jaksaa siis minkäänlaista lakkaa kynsiinsä laittaa, sillä kynnet ovat jo päivän jälkeen karsean näköisessä kunnossa, kun lakka ei vain pysy sen pidempää - eli miksi vaivautua, kun lakka täytyisi heti poistaa ja uusia uudestaan, jos haluaa pitää kynnet vielä myöhemminkin nätin näkisinä. Liian työlästä - etenkin pitkien päivien päätteeksi.

Orly Epix -kynsilakka on uuden sukupolven kynsilakka, joka on geelikynsien ja kynsilakan välimuoto, joka on helppo levittää ja poistaa. Kuivattamiseen ei tarvita UV- tai LED-laitteita, kuten perinteisissä geelikynsissä, vaan ympäristön luonnolliset valonlähteet riittävät kovettamaan lakan noin 8 minuutissa. Lakkaus on helppo poistaa normaalisti perus kynsilakanpoistoaineella.

Epix värilakoissa on valittavana 36 erilaista upeaa matta- tai hohtosävyä. Värimaailma ulottuu lukuisista punasävyistä luonnolliseen ranskalaiseen manikyyriin sekä sini-vihreistä kullan hohtoon ja yön mustaan. Päällyslakka on väritöntä.
Epix-lakasta sanotaan, että se pysyy kynsissä viikon ajan lohkeilematta. Ja tämä varmasti pitääkin paikkaansa henkilöllä, joka ei tee tallitöitä ja hevoshommia vastaavaa, kynsiäkin kuluttavaa hommaa. Itselläni lakan kestävyys on siis pysynyt hevostäyteisissä päivissä neljän päivän ajan, kunnes alkoi lohkeilemaan. Pitkäkestoisuus perustuu joustavan värilakan ja värittömän päällyslakan keskinäiseen reagointiin. Lakkojen kiinnittävät ainesosat sulautuvat toisiinsa kuivumisen aikana tehden lakkauksesta erittäin kestävän. Siksi kynsilakkatuotteet: Epix Flexible Sealcoat -päällyslakka soveltuu käytettäväksi vain sarjan värilakkojen kanssa.

Vasemmalla Orly Epixin värilakka sävyä Premiere Party. Ja oikealla väritön Sealcoat päällyslakka, joka levitetään värin päälle.

Lakkausohjeet ovat hyvin yksinkertaiset, eli ensiksi levitetään värilakka alle kahteen otteeseen. Värillisiä Epix-lakkapulloja kannattaa pyöritellä ennen värin levitystä, jotta väripigmentit sekoittuvat tasaisesti. Tämän jälkeen tulee värin päälle väritöntä päällyslakkaa, joka parantaa sen värin pysyvyyttä ja antaa lopullisen kiillon kynsille. Aluslakkaa ei tarvita. 
Kuivumisaika on noin 8 minuuttia, johon puhaltelu tai käsien heiluttaminen ei vaikuta millään tavalla, sillä kuivuminen perustuu reaktioon ympäristön valonlähteiden kanssa. Siksi lakat ovat pakattu valoa läpäisemättömiin pulloihin.
Lakkauksen kestoa voi vielä pidentää lisäämällä toisen kerroksen päällyslakkaa noin 2-3 päivän jälkeen.

Oma kohtaisesti tämän testauksen perusteella en voi kuin suositella. Pysyy ja kestää monin kerroin normaali lakkaa paremmin myös aktiivisen hevosihmisen menossa mukana, kun haluaa vähän piristystä arkeen ja miksei sinne juhlaan ja edustustapahtumiinkin! Kuvissa siis lakka viidettä päivää ja eivät enää ihan tuoreimmasta päästä, mutta edelleen kuitenkin edustukelpoiset ja hyvinä nämä pysyivät tosiaan sen pyöreät neljä päivää. Sen lisäksi, että kynteni eivät todellakaan ole ylipäätään ehkä ne kaikista edustuskelpoisimmat, mutta ehkä nämä ovatkin juuri ystäväni sanojen mukaan "tavalliset suomalaisen kädet". Itse voisin lisätä vielä, että hervottomilla lyhyillä nakkisormilla... :'DMutta välillä on lupa hemmotella itseämme, vaikka me hevosihmiset emme aina siihen osaa taipua. :)

Ja jotta lukijatkin hyötyisivät lisää tästä testauksestani, on teillä mahdollisuus lokakuun 31. päivään asti saada näistä Orly Epix -kynsilakoista (< suora linkki tuotteisiin) 20% alennus Miss Lis:in Kuluttaja Verkkokaupasta alennuskoodilla: "HORSESHOW2016!

Tuotteita löydät myös tulevasta Helsinki International Porsche Horse Show:n Ladies Nightsta, joten viimeistään siellä kannattaa käydä tutustumassa!

Yhteistyössä:

6 kommenttia:

 1. Tätä on varmaan pakko koittaa. Kuulostaa mahtavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, toimii kyllä! Tai tähän mennessä käytännöllisin vaihtoehto, jos haluaa kynsiin jotain väriä!

   Poista
 2. Tähän väliin täytyy ihmetellä, kun kaikki varoittelevat ettei tallilla voi pitää geelikynsiä. Miten te oikein teette, että se kynsi irtoaa? :D
  Itselläni on ollut geelit kun tein työkseni tallia ja ratsastin enemmänkin hevosia. Koskaan ei ollut ongelmia. Varusteiden pesun aikana pidin kumihanskoja, ettei kynsien alle mene sontaa ja ettei se pesuaineet lyhennä kynnen ikää.
  Ratsastushanskatkin ostin vähän isompaa kokoa, että kynnet mahtuu myös sisälle :D Heinäpaaleista otin kiinni kunnolla narun alta, ettei jää kynnet huonosti.

  Tavallisten lakkojen kanssa olen kyllä huomannut, että ne kuluu niin nopeasti pois. Sen takia kyllä voisi kokeilla tuota suosittelemaasi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, no mulla kävi juurikin niin, että heitin kuivaheinäpaaleja, ja aina sormet työntää sieltä tiukan paalinarun kautta/alta. Vaikka oli hanskat kädessä, niin tunsi, kun napsahti kynsi ja samalla lohkesi kipeästi omaakin kynttä, auts! Toinen kerta tapahtui samaisten kynsien kanssa, kun kiireellä menin autoon sisään ja siinä yksi kynsi "jäi oven väliin", ei kannata kysyä edes miten se on mahdollista :D mutta ai että sekin teki kipeetä ja sen jälkeen en ole rakenne/geelikynsiä laitattanut, kun teen hevosalan töitä. Ovat vaan niin epäkäytännölliset, kun joutuu varomaan liikaa, vaikka kyllähän niihinkin yllättävän hyvin tottui. Itse kuitenkin silloisessa työpaikassa käsittelin paljon varsoja aina maitovarsoista, 1-, 2- ja 3 -vuotiaisiin asti, laitettiin hevosia satulaan ja opetettiin ravivarsoja ajolle, niin siinä ne kynnet vaan ei oikein toimi eikä niillä hetkillä ikinä voi varoa mitään ylimääräistä, kun täytyy keskittyä täysiä niihin nuoriin ja niiden liikkeisiin ja välillä vähän vauhdikkaisiinkin tekemisiin.

   Jep, tavallinen kynsilakka ei kestä minulla päivääkään tallihommia tehdessä, mutta nämä kyllä kestää hyvin!

   Poista
 3. Lakka kuin lakka pysyy kynsillä parhaimmassa tapauksessa viikonkin kun vain ne kynnet lakkaa oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :D mä en ilmeisemmin ole osannut ikinä elämäni aikana lakata oikein kynsiäni, paitsi nyt. Muutaman kerran ammattilaisen manikyyrissa ja lakkauksessakin tulos on ollut ihan sama.

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot