keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Tästä lähtee paluu treeniin!


Pakko tulla päivittämään lyhyesti tuoreimmat kuulumiset eiliseltä - vihdoin voin sanoa hyviä uutisia!! Ja olen niin iloinen!

Kävimme siis eilen Deen kanssa klinikalla jälleen ultraamassa jalan ja miettimässä eläinlääkärin kanssa mitä selälle nyt tehdään, kun se on mennyt vähän huonommaksi tästä pelkästä käyntiliikunnasta. Selän päästäkseen toipumaan kunnolla ja lihakset tukemaan vauriokohtia, se vaatisi todella paljon enemmän vaihtelevaa liikuntaa kaikissa askellajeissa, kuin mitä nyt jalan myötä olemme päässeet tekemään. Tämä jalan uudelleen vahingoittuminen olikin takaisku kaikelle, mutta samalla saatiin selville myös se, että jalasta löytyi vanhoja vaurioita jopa vuosien ja vuosien takaa, jolloin tehtiin päätös mm. karsinan pehmustamisesta, joka on hillinnyt potkimisen ihan minimiin. Eli se huoli, mitä jalasta olen aina kokenut, ei olekaan ollut turhaa, vaikka koskaan aikaisemmin sieltä ei ole osattu löytää mitään vikaa.

Selän kohdalla tavallaan tylsät uutiset ovat ne, että eläinlääkäri oli sitä mieltä, että se tulisi hoitaa nyt uudelleen, koska selkä saatiin jo niin paljon parempaan jamaan ja se selkeästi vastasi hyvin hoitoihin keväällä ja alku kesästä. Ja jotta pääsisimme nyt aloittamaan ns. "alusta" ja puhtaalta pöydältä selän kanssa, niin tämä oli oikea ratkaisu. Iloiset uutiset ovat selänkin puolesta ne, että tämä oli toivottavasti viimeinen käynti klinikalla nyt vähään aikaan ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan ja jaksan vaan kuntouttaa ja hoitaa hevosen yhtä huolellisesti kuin tähänkin asti, sen pitäisi olla ensi kevääseen mennessä erinomaisessa kunnossa ja Dee pääsee palaamaan normaaliin treenin!

Nyt on seuraavien viikkojen ohjeet seuraavanlaiset: 2 viikkoa ilman painoa selässä, ensimmäinen viikko kävelytystä, toisella viikolla voi aloittaa jo juoksuttaen ja ohjasajaen työskentelyn kaikissa askellajeissa ja kolmannella viikolla saa nousta selkään ja aloittaa rauhakseltaan työskentelyn myös sieltä. Jouluun mennessä olemme jo toivottavasti aika likipitäen täydessä treeniarjessa!

Niin toivon, että me pääsisimme palaamaan kisoihinkin joku päivä ja parempana kuin koskaan!

10 kommenttia:

 1. Mä niin toivon että tää oli nyt tässä ja jouluna ootte jo iskussa <3 Ihan kohtuuttomasti sua koeteltu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä tässä onkin toivotti pitkään ja josko nyt vihdoin! :) ainakin nämä uutiset loivat taas uutta intoa hoitamiseen, kun näkyy valia tunnelin päässä!

   Poista
 2. Hei

  Samat sanat, Nooran lailla toivon todella kaikesta sydämestäni että pääsette nyt jatkamaan tästä eteenpäin ilman takaiskuja. Jouluna olette jo hyvässä vireessä!

  Nostan nöyrästi hattua Heidi jaksamisellesi ja kärsivällisyydellesi. Jouduin itse kokemaan muutaman päivän ajan miltä tuntuu kun hevonen ei ole ratsastettavissa sairausloman vuoksi. Helpotus oli eilen suuri kun hevonen liikkui ravissakin normaalisti, nauroin ja itkin yhtä aikaa.

  Pikaista tervehtymistä toivoen,
  Maarit L. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pakko myöntää, että kärsivällisyys ja jaksaminen on ollut todella koetuksella, mutta josko se nyt palkittaisiin! :) Sepäs se, huoli on valtava jo muutamankin epämääräisen päivän takia, saatika kun tilanne on kehkeytynyt jo näinkin pitkäksi, että hommaa on edessä paljon eikä varmaksi voi sanoa toipumista koskaan. Mutta kaikki varpaat ja sormet ristissä, että tästä vielä hyvä tulee :)

   Poista
 3. Ihanaa kuulla positiivisia uutisia teidän kohdallanne, toivon todella että pääsette jälleen iskuun - teitä on ratsukkona koeteltu enemmän kuin tarpeeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ehkä tässä olisi yhdelle ratsukolle riittävästi? Vaikka tiedän, että ei ne hevosten kanssa ongelmat ikinä lopu, yhden kun saa selvitettyä, tulee tilalle jotain uutta ja elämä on jatkuvaa oppimista puolin ja toisin. Nyt on kyllä hyvä fiilis kuitenkin! :)

   Poista
 4. Oletko miettinyt Deelle vesijumppaa? Olisi varmasti selälle hyvä kuntoutusmuoto. Suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sitä olen kyllä miettinyt! Lahassa olisi vesimatto, olisi kyllä varmasti tosi hyvä lisä kuntoutukseen, sitä täytyy miettiä tosissaan.

   Poista
 5. Ihania uutisia ja niin samaa mieltä Nooran kanssa :) !
  Onneksi teillä on karsinapehmusteetkin auttaneet. Oma vanha tamma oli niin kova rummuttelemaan karsinan seiniä (ja tarhan aitoja), että sen kanssa oltaisiin varmasti monilta murheilta ja turhilta saikuilta (sekä rikkinäisiltä puikkoluilta, hankositeiltä ja katkeilevilta kengännauloilta) säästytty jos se "ominaisuus" olisi hevosen valmistuksessa jäänyt pois.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pehmustukset ovat todella auttaneet. Onneksi meilläei ole aitamateriaalina metallitolppia, sillä sitten loppuisi kyllä keinot kesken, kun tuon viihdykettä selkeästi on saada mahdollisimman kovat äänet aikaiseksi... Tällaisten hevosten kanssa todella joutuu miettimään ihan kaiken näköjään, mikään ei ole itsestään selvää :D

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot