lauantai 12. marraskuuta 2016

Talven ihmemaa


Meillä on ollut mukava viikonloppu. Olemme olleet koko perhe - minä, T ja Veeti - tallin ja talon pystyssäpito puuhissa omistajien poissa ollessa. Näin kaupunkilaiselle maalaiselämä on niiin rentouttavaa, että oksat pois! Ja vaikka leipätyöni ja monien vuosien työkokemuksen puolesta tallihommat ovatkin tuttua kauraa, niin onhan tällaisen idyllisen pienen tallin hoitaminen aamusta iltaan ihan älyttömän kivaa touhua ja nautin tästä pienestä tekemisestä suuresti :) Ihana irtiotto arjesta, joka tuli todella tarpeeseen. Vaikka kyse onkin vain parista päivästä.

Sain jo jokin aika sitten blogini yhteistyökumppanilta Equestrian Stockholmilta ihanan First Choice jump -huopa-huppu -setin blogiyhteistyönä. Se tuli harmilliseen aikaa, kun Dee oli sairaslomalla, hevonen piikitettiin ja selkään ei saanut laittaa painoa. Ja senkin jälkeen, kun Deen kanssa on saanut alkaa tekemään selästä hommia, on hovikuvaajamme päässyt tallille ainoastaan iltaisin, kun on säkkipimeää - työt häiritsee harrastusta kovasti. Ja tässä sen taas muistaa, miksi talvisin kuvaaminen tuottaa enemmän päänvaivaa ja järjestelyitä. Siksi myös kauniista huovasta ja hupusta en ole saanut järjestettyä kuvamateriaalia aikaisemmin.


Ihanan lumipeitteen kun kerran saimme tänne etelään, oli kiva saada se ikuistettua myös. Ja koska tämä viikonloppu meni muissa maisemissa, sai mannekiininina huovan ja hupun kuvauksissa toimia viikonlopun pippurinen pieni ratsu, 5 -vuotias hannovertamma Stellaria, eli Stella. Stellan kanssa mentiin ensimmäistä kertaa pellolle, ja se oli siellä kyllä aika ihmeissään ja villi... onko lie se moisessa hangessa saanut koskaan ennen tarpoa - epäilen, sillä elokuussahan se vasta Suomeen saapui ja siltä meno hangessa etenkin alkuun vähän vaikutti :D


Mutta lopussa sain tamman jo vähän relaamaan ja sieltä tuli tosi hienoa ravia ja laukassakin se malttoi tosi kivasti. Kovin pitkäkestoista treeniä ei uskalla yllättäen tehdä hangessa, kun ei ole hevonen moiseen tottunut ja huomasi kyllä, että etenkin laukkojen jälkeen jalka alkoi vähän painamaan. Hankitreeni tekee tehtävänsä - joka kerta. Todella tehokasta, mutta myös niin petollista ja siinä voi jumittaa hevosen aika täydellisesti, jos ei muista ottaa huomioon sitä, kuinka raskasta se on hyväkuntoisellekin hevoselle.

Ja Equestrian Stockholmin huopa suorastaan säihkyi hangilla <3 tämä tullaan näkemään Deellä (toivottavasti) kisakentillä sitten ensi keväänä, kun ja jos treenit sujuvat ja kaikki menee niinkuin nyt on suunnitelmissa! Dee onkin nyt viimeisen viikon aikana tehnyt hirmuisen harppauksen liikkumisen kanssa, ja se liikkuu kerta kerralta paremmin. Alkuperäisestä suunnitelmasta, jossa oli tarkoitus aloittaa varsinaisia valmennuksia niin sileällä, kuin esteilläkin vasta joulukuun puolella, olemme huomenna Deen kanssa ekaa kertaa sitten kesän ja syksyn jatkuvan saikun, opettavien silmien alla. Hevosessa on niin paljon energiaa, että pistin suunnitelmat uusiksi ja halusin  meille sileälle jo sivusta apua, jotta saadaan hevosta alusta asti kulkemaan entistä paremmin hyvin ja oikein. Meitä jatkossa tulee säännöllisesti auttamaan bloggajanakin tuttu Noora, jonka tunneilla kävimme joskus 6 -vuotiskaudella muutamaan kertaan ja saatiin silloin tosi paljon hyvää aikaiseksi hevosessa :) Uskon, että hän osaa myös nyt auttaa meitä ja tästä on varmasti Deelle ja minulle paljon apua!

Hieno Stella lähti rentouduttuaan näyttämään todella hienoa ravia <3 Kyllä ne estehevosetkin voivat liikkua aika paljon... :)


Vaikka aina luetaan tosi skeptisesti (ymmärrettävästi) blogien yhteistyöpostauksia ja mietitään, kehutaanko tuotetta vain siksi, kun on sen yhteistyön kautta saanut, mutta itse voin ainakin todeta, että minulla ei ole toistaiseksi tarvetta näistä Equestrian Stockholmin tavaroista sanoa mitään poikkipuolista sanaa, niin tyytyväinen niihin olen ja tottakai lähtökohtaisesti haluan myös blogissani esitellä tuotteita, jotka olen itsekin kokenut miellyttäviksi syystä tai toisesta. Yhteistyöt eivät myöskään estä bloggaajaa kertomasta tuotteesta rehellisesti, että kuinka tuote on toiminut. Mutta voin myös ihan myöntää, etten lähde enkä ole lähtenyt sellaisiin yhteistyökuvioihin, joissa en lähtökohtaisesti jotenkin "usko" tuotteeseen tai kokenut sitä esimerkiksi aikaisemmin hyväksi. Tokikaan kestävyyttä ei oikein muuten pysty toteamaan, kuin vaan käytön ja ajan myötä.

Tässä vaiheessa loppuvuotta haluan siis kiittää Equestrian Stockholmia loistavasta yhteistyöstä, jonka aloitimme blogini ympärille tämän vuoden alussa ja kiitos kauniista varusteista hevoselle ja ratsastajalle, joihin ei ole tarvinnut pettyä! Alkuun ihastuin tuotteiden ulkonäköön, mutta käytön myötä ei ole tarvinnut niiden käyttöominaisuuksista ja materiaalin laadustakaan pettyä - hintalaatu Equestrian Stockholmin tuotteissa kohtaa ja näitä olen mielelläni pystynyt suosittelemaan ystävillekin.

Yhteistyössä7 kommenttia:

 1. Olipa taas kivoja kuvia, niinkuin aina! Ja voi voitsi, toivottavasti tosiaan pääsette Deen kanssa vihdoin kisakentille ensi kaudella :)! Hankalaa kyllä yhden kisahevosen kanssa eläminen toisinaan kun hevonen ja kuski sairastelee ristiin ja sit vielä kaikki muutkin mahdolliset ongelmatekijät siihen aina päälle. Nimimerkillä viimekausi meni kengiysvirhettä korjaillessa sivuun ja nyt meiltä puuttuu kaviosta pala..

  T&H-Team

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! 😊 Meillä on juurikin ollut myös tuollaista ristiin sairastelua myös. Ja oikeastaan nyt ollaan tänä syksynä hoidettu kummatkin, sekä hevonen että ratsastaja, selkiään. 🙄 Auts, hevosyen kanssa kyllä sattuu ja tapahtuu! Saa olla onnellinen, jos pääsee ehjän kauden kilpailemaan edes joskus!

   Poista
 2. Ihania kuvia! :) Mistä sun hanskat on ostettu? Näyttää tosi lämpimiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Hanskat ovat ostettu Agrimarketista muistaakseni, mulla on näitä kahdet varuilta jos toiset häviää (kuten hanskoilla on monesti tapana) ja ovat kyllä super lämpöiset! 😊 Vähän jopa liian kuumat vielä näille keleille...

   Poista
 3. Mahtavaa, jos Noora alkaa käydä teillä. Toivottavasti jatkuu pitkälle kevääsee ja kesään niin voisin itsekin kysellä mahdollisia ratsutus- ja valmennustunteja, kunhan oma hevoseni palaa takaisin teidän "naapuriin". Tsemppiä Deen kuntoutuksessa, olet tehnyt jo ison työn ja D varmasti tulee upeaan kuntoon sinun käsissäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen kyllä iloinen tästä yhteistyöstä, siitä on niin iso apu ja pidän siitä kuinka saadaan aina hevoselle hyvän mielen kautta uusia tai vaikeita asioita läpi 😊 Kiitos paljon, toivon kyllä koko sydämestäni, että Dee tulisi nyt kuntoon ❤️

   Poista
 4. Ihania kuvia! :) Tää 5-vuotias on kyllä tosi hieno, ja hyvin näyttää sillekin tuo huopa ja huppu sopivan ;)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot