keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Unelmien loma


Mitäpä sitä tähän pohjoisen pallonpuoliskon pimeimpään ajanjaksoon oikeastaan tarvitsisikaan, kuin joka talvisen aurinkomatkan lämpöön päiväntasaajan tienoille? :) Jos vaan lompakko tällaisen mahdollistaisi useammin, kuin kerran 7 vuoteen tai ylipäätään ikinä, niin mikä ettei. Hevosenomistajana varsinkaan se ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista - se säästäminen meinaan. Vaikka saimme lennot vahinkohalvalla, niin kyllä asuminen ja eläminen kolme viikkoa ilman työntekoa tulee kalliiksi... noh mutta nämä sikseen ja palataan siihen, miten hienoa ja ikimuistoista meillä oli!

Kuvia tuli otettua paljon - lähemmäs 3000 kuvaa, plus kännykkäkuvat sekä kuvat ja videot GoPro -kamerassa. Niiden käsittelyssä onkin vierähtänyt tovi ja vieläkin on kesken (mm. merenalaiset kuvat ovat vielä läpikäymättä), mutta onpas ihanaa käydä vielä matkaa läpi kuva kuvalta. Edelleen voi melkein tuntea iholla sen lämmön ja tropiikin, mikä siellä vallitsi. Niin ja se meren tuoksu, sitä ei hetkeen unohda! Lämpöä reissulla riitti ja yhtenä päivänä T:n sukelluskello näytti meriveden lämpötilaksikin +30 astetta - että kelpasko? :D Aivan ihanaa!

Snorklaamista ja sukeltamista harrastettiin useampana päivänä, ja merenalainen elämä oli kyllä niin käsittämätön. Tämä oli ensimmäinen kerta minulle, kun koen mitään vastaavaa ja olen edelleen aivan mykistynyt! Vedestä löytyi kaikki mitä lähes pystyi kuvittelemaan - yhtenä päivänä snorklailin mm. merikilpikonnan rinnalla pitkän aikaa! <3 Ja etenkin haita siellä oli todella paljon... ne sai allekirjoittaneella välillä pulssin hakkaamaan hallitsemattomasti. Hait ovat varmaan upeinta mitä olen ikinä nähnyt, mutta en voinut sille mitään, että tuli erityisen epämiellyttävä olo niiden kiertäessä alapuolellani minun snorklatessani. Sukeltamalla haita näki paljon enemmän, kuin snorklatessa, sillä niitä oli kymmenittäin enemmän syvemmällä, mutta itse en uskaltanut kokeilla sukeltamista, vaikka sitä hetken jo harkitsin.

Löysimme lopulta kiertäessämme ensimmäisinä päivinä aivan ihanan sukellusliikkeen aivan läheltä hotelliamme, jossa oli mielettömän ihanaa, pääosin paikallista porukkaa. Jotenkin meillä tuli heti alusta asti juuri tässä Palau Pacific Dive Center:issä super hyvä fiilis ihmisistä, mitä muissa käymissämme sukelluspaikoissa ei tullut ja matkan aikana tutustumme heihin paremmin ja lopulta vietettiin heidän kanssa iltaa loppureissun ajan joka ilta päivän sukkeusreissujen ohella. Oli hassua todeta, että lähes toiselta puolelta maapalloa voi löytää saman henkistä porukkaa, joiden kanssa huumorintaju ja jutut menee ihan yks yhteen! :D

Sen lisäksi, että saimme uusia mahtavia ystäviä reissulla, näimme kauniita maisemia, rämmittiin viidakossa, seilattiin merellä ja uiskenneltiin meressä, nautittiin lämmöstä ja auringosta sekä rentouduimme, niin kaikista ikimuistoisinta matkalla oli, kun eräällä pienellä saarella, jonka hiekkarannalle pysähdyimme veneellä syömään eväitä, sain sormuksen. Minä ja T menimme kihloihin 2.12. Palaulla ja tämä tyttö ei voisi paljon onnellisempi olla tällä hetkellä! <3

28 kommenttia:

 1. No olihan se sormus siellä kuvien joukossa :D Meinas jo epätoivo iskee "eikö oo sormuksesta muka kuvaa.." ;)

  Onnea teille <3 Ja mahtavia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä se oli, ei kylläkään sormessa kuvattuna, kun oli vähän pieni mun nakkisormiin :D nyt kuitenkin jo saatu suurennettua sitä! Kiitos paljon! <3

   Poista
 2. Onpa ihania kuvia :) lomakuume vain kasvaa katsellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eikun lomareissua varailemaan siis - jos ei tälle talvelle, niin ehkä ensi talvelle? :)

   Poista
 3. Wau mikä paikka ja onnittelut kihlauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kaunis paikka, oikea paratiisi <3

   Poista
 4. Ihania kuvia. Tahtoo kanssa! Ja onnittelut sormuksesta :)

  VastaaPoista
 5. Ai että, näytätä kyllä ihanalta paratiisilta! <3 Onnea kihlauksesta, nyt sitten vaan häitä suunnittelemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se oli! Paratiisi maan päällä <3 Kiitos! Hääsuunnitteluja on salaa tehty mielessä jo vähän pidemmän aikaa :D

   Poista
 6. Onnea kihlautumisesta! :)
  Snorklaaminen on aivan ihanaa tuolla. Itse olen aina pelännyt syviä vesiä mutta ensimmäinen snorklaus Thaimaassa, kun pohjaan 30m syvyyteen näki ihan täydellisesti - oli jotain niin ihmeellistä että ei voisi edes todeksi kuvitellakaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 :)
   Minä myös ollut aina aika arka ylipäätään veden kanssa, saatika syvissä vesissä. Yllättävän kivasti sitä tottui siihen ajatukseen, että alla on toista kymmentä metriä syvää, ja seuraavan kielleekkeen jälkeen pohjaan on varmaan sata metriä.. Meri on upea, vähän pelottava ja kiehtova oma maailmansa.

   Poista
 7. Lämpimät onnittelut kihlautumisen johdosta!

  Ja aivan upeita kuvia, kyllä piristää katsella noita maisemia tämän harmauden keskellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon! <3
   Nämä tosiaan piristävät, etenkin kun tänäkään vuonna ei liian lumisesta talvesta ole saatu vielä nautiskella.

   Poista
 8. Onnittelut kihlauksesta! :)
  Ja aivan upeita kuvia, on varmasti ollut huikea reissu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 :) Oli mieletön reissu ja olisimme viihtyneet kyllä vielä paljon pidempäänkin siellä :)

   Poista
 9. Joko on hääpäivä päätetty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vielä olla päätetty, mutta kesähäät vietetään - tuskin kuitenkaan vielä ensi kesänä :)

   Poista
 10. Onnea kihlauksesta! :) Ihania lomakuvia!

  VastaaPoista
 11. Onnea kihlauksesta! Olipa upea paikka, missä ootte saaneet nauttia elämästä :-) Hyvää joulua ja onnellisia hetkiä tulevaan vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna! <3 :) Oli niin upea reissu, että toivottavasti pääsemme vielä joskus elämässä uudelleen samaiseen paikkaan!

   Poista
 12. Aivan täydellisiä kuvia, on teillä ollut upea loma!<3 Toi mieleen oman reissuni Fidzille, samantyyppistä sielläkin oli :-)

  Ja todella paljon onnea kihlauksenne johdosta!<3 kaikkea hyvää teille ja hyvää uutta vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 oli niin huippu loma kyllä, että nämä kuvat tosiaankin kertoo paremmin kuin sanat! :) Hyvää uutta vuotta sinne myös! :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot