sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Nyt on niin valoa tunnelin päässä!


Tulin juuri tallilta kotiin. Menin sinne tänään jo tuttuun sunnuntai-aamun tapaan viideksi ja tein työt, välissä kävin kotona nukkumassa ja nyt illasta Dee pääsi ohjasajo-ohjien päähän. Sitä on ratsastettu nyt tällä viikolla ensimmäistä kertaa kunnolla pariin kuukauteen ja voin kertoa, että nyt alkaa taas tuntumaan, että mennään oikeaan suuntaan liikkumisen kanssa! Dee on vaan niin mun lemppari kautta aikojen ratsuista - nautin sillä ratsastamisesta, etenkin laukkaamisesta niin paljon <3 Se fiilis ja voima, minkä se antaa etenkin nyt, kun selkä on auki ja se haluaa liikkua taas eteen ja energisesti! I love that!!

Tänään kuitenkin voin mennä erityisesti hymy huulilla nukkumaan, Dee ei ole moneen vuoteen liikkunut näin, mitä se tänään ohjasajo-ohjien päässä lähti väläyttelemään. Se alkaa nostaa säästä itseään ylöspäin, ja alkaa oikeasti käyttämään kroppaansa liikkumiseen ja vain parin viikon jumppailun ja viikon ratsastusten jälkeen!

Alla pieni videoklippi kuvaamaan sitä mistä tässä nyt kirjoitan, jonka T otti, kun oli seuraamassa treeniä - tästä on hyvä suunta eteen päin kuntoutuksen kanssa!

perjantai 28. lokakuuta 2016

Helsinki Porsche Horse Show jälkifiiliksiä


Pientä turnausväsymystä on nyt havaittavissa Helsinki Porsche Horse Show -rupeaman jälkeen. Ensimmäistä kertaa ikinä olin paikalla joka päivä, mutta silti tuntuu, että näin vähemmän, koska jatkuvasti oli jotain muutakin ohjelmaa, kuin vain esitysten seuraamista. Helsinki GP:tä enkä World Cup -osakilpailua en tosiaankaan kuitenkaan jättänyt tänäkään vuonna välistä. Ne ovat luokat, joiden näkemistä aina odottaa eniten. Ja ensimmäisien päivien tapahtumien muodossa voin todeta, että vaikka näin vähemmän kuin olisin halunnut - koin kuitenkin enemmän.

Ajattelinkin lyhyesti vielä palata HIHS -tunnelmiin ja kertoa, mitä fiiliksiä sieltä jäi vuodelta 2016.

Ehdottomasti parasta oli tänä vuonna tosiaan päästä Marikan mukana auttamaan hänen nuorten hevostensa kanssa. Ja kaikki kruunaantui perjantaina, kun jo torstaina hyvin hypännyt 5 -vuotias Stolzenberg -tamma Stellaria voitti 5 -vuotiaiden hevosten kokonaiskilpailun eli oli siis lopulta viikonlopun paras 5 -vuotias! Iloittiin tästä todella paljon, sillä tamma on tullut Suomeen kesän lopulla ja se kilpaili elämänsä ensimmäiset kilpailut vasta elokuussa. Tulos on siis näin lyhyellä harjoituksella aika ilmiömäinen ja tuntuu, että hevonen on nyt viime aikoina vasta alkanut parantamaan selkeästi suorittamistaan ja hyppyään. Tamma sai erityisesti kiitosta torstain tuomariarvosteluissa kehuja sen äärimmäisen hienosta takaosasta ja takaosan tekniikasta. Tästä hevosesta on jännää nähdä tulevaisuudessa mihin siitä onkaan - vaikka se on pieni, sillä tuntuisi olevan iso kapasiteetti.

Kuva: Kaisa Jormalainen


Palkintojenjaon jälkeen pakattiin hevoset autoon ja lähdettiin välissä viemään ne kotitalliin, hoidettiin siis hepat pois ja kävimpä ennen illan Horse Show - ohjelmien seuraamisien jatkamista tarttumassa talikonvarteen ja siivoamassa vielä nopeasti muutaman karsinan. Kun kaikki oli valmista, lähdettiin ajamaan takaisin Jäähallille ja viihdyttiinkin kavereiden kanssa siellä aivan tappiin asti. En muista milloin viimeksi on ollut noin aikaa vain jutustella ystävien kanssa ja "hengailla" - joskus olisi hyvä itse kunkin vähän hidastaa arjen tahtia ja järjestää aikaa muulloinkin istuskelulle ja kavereiden tapaamiseen.

Muita mieleenpainuvia huippuhetkiä tämän vuoden Horse Show tarjosi itselleni toki juurikin tapahtuman pääluokat, Helsinki GP ja World Cup. Molemmissa luokissa pääsi taas seuramaan äärimmäisen hienoa ratsastusta, ja lauantaina Grand Prix -luokassa nähtiin mieletön suomalaissuorituskin Niclas Aromaan ratsastaman nolla perusradalta ja lopulta sijoitus koko luokassa - se huudon ja mylvinnän määrä, kun koko Jäähalli räjähti Niken puhtaan perusradan päätteeksi! :D Aika huikeet fiilikset olivat kyllä!
World Cup -luokka ratsastettiin tuttuun tapaan sunnuntaina ja vaikka tänäkin vuonna nähtiin maailman parhaimpia ratsastajia, ei viime vuoden tapaan nähty juurikaan näitä parhaita ratsastajia heidän ykkös hevostensa kanssa vaan selkeästi mukaan oli otettu kakkoshevosta. Siitä huolimatta oli mahtavaa nähdä Scott Brash, Meredith Michaels-Beerbaum, Maikel van der Vleuten, Peder Fredricson, Steve Guerdat jne. Ja viime vuoden tapaan, myös tänä vuonna Helsingin World Cup -osakilpailun voiton vei sveitsiläinen Romain Duguet tammallaan Querida de Treho, joka on KWPN -oriista Kannan.

Hanna Tardiveau ja ori Prinz Clintus (Clinton I - Cantus)

Tämä tyylikäs 12 -vuotias ruuna BSC Skipper oli myös saksalaisoriista Stolzenberg (Stakkato - Sandro), kuten Stellaria ja jäi mieleen hyppykyvystään. Harmillisesti mielettömän hieno rata sai lopulta tämän viimeisen pystyn puomin takia 4 virhepistettä.

Meredith Michaels-Beerbaum ja 10 -vuotias ruuna Comanche (Coupe de Coeur II - Baloubet du Rouet) sijoittuivat huppujännittävän uusinnan jälkeen WC -luokassa kolmanneksi.

 Helsinki Worls Cup -luokan voittaja Romain Duguet ja ratsunsa Quorida de Treho.

 World Cup -luokan muita sijoittuneita palkintojenjaossa, ylhäältä alas: toiseksi Ranskan Mathieu Billot ja Shiva d'Amaury (For Pleasure - Lando), kolmanneksi Saksan Meredith Michaels-Beerbaum ja Comanche, neljänneksi belgialainen Pieter Devos ja Dream of India Greenfield (Gem of India - Night and Day),  viides Sveitsin Steve Guerdat ja Bianca (Balou du Rouet - Cardento) tosin tässä eri ratsulla palkintojenjaossa ja sitten vielä kuudentena Saksan Marco Kutscher oriillaan SIEC Carsten (Cassini II - Quinar Z). 


Huippufiilikset tämän vuoden Horse Showsta tulivat siis sieltä kuten kuuluukin, eli huippu-urheilusta. Mielettömiä suorituksia, mielttömän hienoa ja rohkeaa ratsastusta ja upeita hevosia! Sitähän tänne jaksaa tulla vuosi toisensa perään katsomaan - itselleni tämä taitaa olla muistaakseni nyt 15. kerta... :)

Myös Ladies Night oli viime vuoden tapaan järjestetty myös tänä vuonna, ja tila on todella tarpeen näissä kilpailuissa. Lauantaina bloggajatapaamisella paikka oli tupaten täynnä, ihmiset tapaavat täällä toisiaan ja vaihtavat kuulumisia kaiken oheisohjelman ja pienen ruokatarjoilun ohella. Tänä vuonna Joe Blasco oli jälleen mukana tarjoamassa meikkiä - lauantaina huulimeikkiä, sekä Orly Epix kynsihuoltoa ja uutta väriä kynsiin.


Sen sijaan tämän vuoden expoon ei voinut olla oikein niin ihastunut. Tarjontaa oli hyvin vähän verraten vaikka viime vuoteen. Kuulemani mukaan expo-paikat ovat niin tyyriitä, ettei monien hevostarvikeliikkeiden kannata saapua ollenkaan paikalle ja he jotka saapuvat, eivät pysty hintojen takia tarjoamaan asiakkaille hyviä HIHS -tarjouksia. Se on todella sääli, sillä hyvät shoppailumahdollisuudet viiden tähden kilpailuissa on osa sitä tapahtumaa ja ihmiset odottavat sitä, niin minäkin. Tänä vuonna en ostanut mitään. Osittain kylläkin myös sen takia, että nyt on pakko säästää kaikki ylimääräinen talven matkaamme varten avopuolisoni kanssa, mutta myös sen takia, ettei oikein hyviä tarjouksia ollut tarjolla eikä tarjonta normihinnoillakaan oikein yltänyt siihen mitä oli odottanut.

Kuitenkin exposta erittäin positiivisesti erottui edukseen omalaatuisella, kattavalla tarjonnallaan sekä hyvällä asiakaspalvelullaan Putiikki Aino, joka voitti tänä vuonna myös vuoden parhaan osaston Expo Excellence 2016 -tittelin. Vaikka itse en ostanut mitään, niin sieltä muutamat ystäväni löysivät hyvien tarjouksien ja pienen tinkaamisen jälkeen käypään hintaan myös blogissani paljon esillä ollutta Equestrian Stockholmia. Tykkäsin myös B//Vertigon tyylikkäästä osastosta todella paljon, jossa oli heidän mallistostaan paljon esillä ja jonkin verran tarjouksia myös. B//Vertigon tuotteita minulla on Deellä muutamia, ja olen tämän myötä tykästynyt kovasti ko. merkkiin :)


Kivoja hetkiä koettiin myös lauantaina aamupäivällä Putiikki Ainon ständillä, kun Equestrian Stockholm järjesti meet and greet -hetken bloggaajien, lukijoiden ja kaikkien HIHS kävijöiden kesken. Oli mukavaa tavata ES:n edustajan Johanna Ingelssonin, joka oli tullut Ruotsista vierailemaan! Samalla tavattiin muita bloggaajia: Aadaa, Erikaa, Jillaa ja Kiaa, sekä bloggaavaa kilparatsastajaa Jessica Timgren-Forss:ia, kilparatsastajaa Okko Pöllästä.

Kuvassa ylhäältä oikealle alkaen: Okko, Kia, Charles, Johanna, Aada, Jessica, minä ja Erika, Equestrian Stockholmin meet and greet.

Ja vielä loppuun pakko vielä mainita yksi ratsukko, joka jäi todella todella todella positiivisesti mieleen ja se on suomalainen kouluratsastaja Stella Hagelstam ja hänen upeampaakin upeampi FWB-tamma New Hill Julitrea (Revan - Alcatraz)! Vaikka hevonen on selkeästi vielä GP -tasolle vihreä, niin siitä näkee, että se on ihan äärettömän laadukas ja omasta mielestäni viikonlopun hienoin näkemäni kouluhevonen, niin kauniisti se liikkui, mielettömällä liikemekaniikalla ja Stella myös ratsasti sitä erittäin hienosti. Tätä parivaljakkoa oli todella ilo seurata, eikä virheet itse liikkeissä haitanneet tätä katsojaa ollenkaan, kun muuten yhteistyötä ja sitä liikkumisen helpoutta oli niin henkeäsalpaavaa katsoa. Wau!


Hieno kokemus oli jälleen tämän 2016 vuoden Helsinki Porsche Horse Show ja ensi vuonna taas uudestaan! :) Toivottavasti myös joku vuosi pääsisin itse kilpailemaan mukaan - ehkä Torstin kanssa sitten joskus nuorten hevosten luokkia kenties? :)

Kiitos Helsinki International Porsche Horse Show:n organisaatiolle tämän vuoden yhteistyöstä blogini kanssa ja tästä mahdollisuudesta päästä Suomessa katsomaan kansainvälistä ratsastusurheilua - edes kerran vuodessa! Kiitos!

Kuva: Kaisa Jormalainen

perjantai 21. lokakuuta 2016

Ensimmäisiä HIHS tunnelmia


Eka päivä takana ja kohta toinen omalta osalta alkamassa. Tässä vähän kuvia eiliseltä, kun valmistauduttiin ja verryteltiin nuorten hevosten luokkaan. Oli kyllä kiva kokemus itselleni ja samalla tuli ihan hirveä hinku päästä kisaamaan itsekin Helsinki Horse Show:hun! Verrytellessä oli kieltämättä hauska ja epätodellinen olo ratsastaa vaikka Steve Guerdatin ja Kevin Stautin kanssa samassa tilassa :D Tällaiselle tavikselle ja kuitenkin aika vähän kisanneelle olotila ei ole mikään ihme varmastikaan.


Mutta hienoa oli ja 5 -vuotiaiden kisassa oli erityisesti jännitettävää jo Marikan hevosten osalta ja sitten tietysti Erikan ja Aapon puolesta, jotka lopulta voittivat 5 -vuotiaiden luokan! Ihan mahtavaa! :) Meidän hepoista Stellaria oli neljäs luokassaan ja hyppäsi kyllä tosi hyvin. Toinen tamma hyppäsi varmasti nollaa, mutta ei ollut ihan oma itsensä ja vähän sellainen "laimea", joten se näkyi hyppypisteissä. Mutta kaikekseltaan kelpo suorituksia ja tänään jatkuu!


Eilisen lauantai-illan lippupaketti Helsinki International Porsche Horse Show:hun -arvonnan muuten voitti seuraava henkilö:

Eveliina Riikonen - onneksi olkoon! :) 
Sinuun ollaan yhteydessä vielä tänään sähköpostilla!

torstai 20. lokakuuta 2016

Tänään se alkaa + lippuarvonta

Kyllä minä vaan aina vuosi toisensa perään odotan Helsinki International Porsche Horse Show:ta. Tämä ja viime vuosi olivat siitä erilaisia, että blogini yhteistyön kautta olen saanut mahdollisuuden seurata kisoja enemmän, kuin yhden tai onnekkaina vuosina kahden näytöksen verran.


Tänä vuonna oma paikallaolo-ohjelmani näyttää seuraavanlaiselta. Tänään saavutaan paikalle iltapäivällä ennen nuorten hevosten luokkia. Olen auttamassa valmentajaani Marikaa hänen kahden 5 -vuotiaan tamman kanssa paikan päällä ja pääsenpä ilmeisesti minäkin kokemaan minuutin hevosen selässä Jäähallin areenalla, kun nuoret hevoset käyvät tutustumassa yhdessä kilpailuareenaan ja luonnollisesti Marika ei voi olla samaan aikaa kahden hevosen selässä... Olen siis tänään verkkaamassa toista hevosta valmiiksi ja muutenkin auttelemassa. Kivaa päästä ensimmäistä kertaa omalla kohdallani ikinä yleisön joukosta sinne, missä hevoset liikkuvat ja valmistautuvat suorituksiin! Ehkä joku päivä itsekin pääsee tositoimiin täällä... :)

Kuvissa ylimmäisessä EBEF:n hannover tammatestissä 5 -vuotiaat tammat etualalla kanssani tamma Sugar Baby (Stalypso - Goodman) ja taaempana pippuripakkaus Stellaria (Stolzenberg - Macho x). Seuraavassa kuvassa Stellarian kanssa ratsastustestissä saksalaistuomareiden nenän edessä ja samoissa merkeissä alimmassa kuvassa tamman Sugar Babyn kanssa. 

Nämä on niin ihania ja hienoja hevosia, että olen niin onnellinen ja kiitollinen, että olen saanut näillä mennä välillä! Tämän vuoden nuorten 5 -vuotiaiden kisasta tulee jännä, kun on niin monta tuttua hevosta ja kaveria radalla suorittamassa.

Huomenna nuorten hevosten luokat alkavat jo aikaisemmin päivällä ja jään seuraamaan loppuun asti ensimmäisiä kansainvälisiä luokkia.
Lauantaina odotan eniten Helsinki GP -luokan näkemistä, ja kaiken kruunun saa silmissäni edelleen joka vuoden tapaan se Helsinki World Cup -osakilpialu sunnuntaina! Ja muuten ihan mahtavaa, että viime hetkellä saatiin Helsinkiin vielä ratsastajatar, josta jo aikaisemmin kirjoitin tänne blogiinkin, että olisi hienoa nähdä kyseinen ratsastaja meillä täällä pohjolassa jälleen, eli Meredith Michaels-Beerbaum kisaa viikonloppuna Suomessa myös - aivan mahtavaa! Toinen ratsastaja, jonka näkemistä odotan paljon on Rion olympialaisissa esteratsastuksessa hopeaa voittanut Ruotsin Peder Fredricson, keneltä voinee odottaa mielettömän kaunista ja eleetöntä ratsastusta...

Ja kun viimeksi pahoittelin, etten voinut enempää arpoa lippuja lukijoilleni, niin toiveeseen on vastattu ja saan vielä arpoa teille 2 hengen lippupaketin Porsche Horse Show:n lauantai-illan näytökseen! Arvonta suoritetaan jo TÄNÄÄN 20.10. illalla klo: 22:00, joten ole nopea osallistumisessa. 

Osallistu arvontaan seuraavasti: kerro kommenttikenttään ratsukko/hevonen/ratsastaja jota erityisesti odotat näkeväsi tänä vuonna, nimesi/nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi, johon voiton osuessa juuri sinulle voidaan olla yhteydessä lippujen toimittamisessa!

Siistiä saada arpoa vielä liput ja paljon onnea kaikille osallistuneille arvontaan - nähdään HIHS:ssä!

Yhteistyössä

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot