maanantai 23. tammikuuta 2017

Kun hevoseni kasvatti siivet!

En olekaan tainnut kirjoittaa sen enempää meidän alkaneista hyppytreeneistä. Olen hypännyt Deellä itsekseni kolme kertaa, ja nyt on takana kahden viikon aikana kahdet Marikan treenit. Säätöjä edelleen haetaan ja aina emme ole hevosen kanssa ihan samalla aaltopituudella etenemisen kanssa, mutta viime torstaina 19. tammikuuta tuntui, kuin Dee olisi saanut siivet! Se hyppäsi paremmin, kuin useaan vuoteen!

Fiilis on edelleen ihan uskomaton ja minulla tulee ihan kylmät väreet, kun katson sen hyppyä nyt ja miltä se alkaa vihdoin pikkuhiljaa näyttämään! Uskallanko sanoa jo ääneen, että kaikki uhrautuminen ja ponnistelu tämän hevosen eteen alkaisi vihdoin kantamaan hedelmää? Ainakin tämän hetkinen meno lupaa todella hyvää - katso vaikka itse alla olevalta videolta!

(Ja sori nyt heti alkujaan tuo ysärimusiikki videon taustalla, mutta aika moni varmaan tietääkin, että Youtuben musiikkivalikoima ei aina päätä huimaa ja tällaset kappaleet ovat aika timantteja kaiken muun sen "musiikin" joukossa... :D)Omaan tekemiseenikin olen suhteellisen tyytyväinen. Vielä pitäisi kättä saada rennommaksi, omaa kroppaa rauhallisemmaksi jne, mutta moni asia on kokoajan paremmin. Ehkä kaikista paras on tällä hetkellä se oma asenne. Olen saanut itsevarmuuden pikkuhiljaa kaikkeen takaisin - kiitos valmentajani. Ja itsevarmuus alkaa näkymään siinä, mitä ratkaisuja teen esteiden välillä ja lähestymisissä. Yhden kerran sekosin lähestymisessä ja kadotin ponnistuspaikan ja pysäytin vaistomaisesti hevosen - se näkyykin tuolla videolla. Siihen sain kommenttia, että minun pitää vaan rohkeasti ratkaista nämäkin tilanteet, kun näen, ettei paikka löydy tai ole ihan "optimaalinen" omasta mielestäni. Kuitenkin on aika laaja käsite, että mikä se oikea hyvä ponnistuspaikka on - se riippuu hevosestakin paljon ja siitä mitä halutaan, minkälaista tehtävää on tulossa, minkä tyyppinen este ja minkälainen tilanne on juuri ennen estettä. Minun pitää olla nopeampi, mutta pehmeämpi, vaikuttamaan hevoseen - tehdä päätös ja viedä se loppuun asti.

Toisaalta, voinko olla tässäkään asiassa nyt liian ankara itselleni - onhan hyppykertoja etenkin Deen kanssa viimeisen vuoden aikana kertynyt todella vähän. Kuitenkin muuten tuota yhtä hutia lukuunottamatta tekemiseni oli jo aika hyvää ja varmaa verrattuna viime vuosiin, ja voin olla siihen tyytyväinen. Tästä on hyvä lähteä kehittämään itseäni ja sitä kautta hevosta, ja sen hyppyä! Tavoitteena on löytää rento eteneminen ja tekeminen, ja jos nämä on nyt lähtökohdat tälle vuodelle, niin olen todella todella optimistinen kaiken suhteen! :)

8 kommenttia:

 1. Todella hyvän ja ennen kaikkea varman näköistä menoa! Hyvä Heidi! Hyvä Dee! :-) En tiedä luinko Deetä videolta oikein mutta meno taisi maistua vaikka Deen mielestä vauhtia olisi saanut olla enemmänkin. ;-) Mutta hyvin reagoi minusta niin pidättäviin kuin eteen ajaviin apuihin, epäröinnistä ei tietoakaan. Mietin syytä pysäytykselle, oletin että Dee ei vastannut apuusi minkä takia nollasit tilanteen. Ymmärrän saamasi kommentin mutta ei todellakaan sellainen päätös sinulta mitä pitäisi sen enempää harmitella.

  Päätös Deen myymisestä ja sen kertomisesta osoittaa miten rohkea olet. Sinulla on myös riittävästi kypsyyttä, sydän ja pää tasapainossa näin ison valinnan tekemiseen. Luotan siihen, että Deelle löytyy uusi, hyvä koti juuri sopivan ihmisen luota.

  Hymyn täyteisiä päiviä!
  Maarit L. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Jep, luit oikein, Dee oli niin menossa mukana ja vähän enemmänkin :D ihanaa, että se tuntee hyppäämisen nyt noin mukavana jälleen! <3

   Poista
 2. Hyvältä näyttää teidän meno!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, pikkuhiljaa alkaa hommat luistamaan! :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää! Sä oot ihan mielettömän taitava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :) Kyllä taas on jotain saanut omassakin tekemisessä paremmaksi, mutta sittne kun toinen asia paranee, tulee esiin uusia kehittämistä vaativia asioita - tää on ikuista oppimista kyllä..

   Poista
 4. Sun ratsastuksesta on huomattavissa todella paljon kehitystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) kun löytää oikeat henkilöt auttamaan ja koutsaamaan, niin alkaa tulosta syntymään.

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot