lauantai 28. tammikuuta 2017

Sugar Baby & BOT EQ3

Saanen esitellä kaksi timanttia: blogini yhteistyökumppanilta Back on Track:ilta testiin saatu erittäin tyylikäs uudet turvallisuusstandardit täyttävä ratsastuskypärä EQ3 - sekä 6 -vuotias hannovertamma Sugar Baby HRH (Stalypso - Goodman).


Eilen luonto pisti kyllä parastaan, ja onneksemme kamerakalusto ja kuvaajakin pääsi paikalle kerrankin oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Ja aika upeita kuvia tulikin!

Olen nyt omien päivätöideni ohella tehnyt valmentajalleni Marikalle hänen tallillaan töitä muutaman kerran viikossa, ja samalla olemme nyt ottaneet molemmat nuorukaiset, Sugar Babyn eli Sissin, sekä Stellarian eli Stellan pikkuhiljaa takaisin treeniin loppu vuoden lomailun ja treenitauon jäljiltä.

Viime kesän lopulla alkanut yhteistyö Marikan hevosten ratsastuksien kanssa on ollut itselleni sellainen mahdollisuus, josta en voi olla kuin loputtoman kiitollinen. Älyttömän hienoa päästä ratsastamaan ja treenaamaan Suomen yhtiä parhaimpia nuoria hevosia. Marika oli tyytyväinen siihen miten ratsastin hänen hevosiaan ja olen todella otettu, että tähän hommaan minua sitten pyydettiin. Tänä vuonna pääsen erityisesti tämän näissä kuvissakin esiintyvän Sissin kanssa työstämään, sillä se annettiin minulle tämän vuoden "projektiksi". Sissillä on ollut viime kauden päätteeksi saikkua muutama kuukausi ja sen kunto on tippunut sen vuoksi aika paljon, ja se olisi tarkoitus tänä vuonna pikkuhiljaa nostaa rauhassa ylöspäin pienistä radoista.


Hevosia on nyt kolme viikkoa liikutettu säännöllisesti, aluksi viikko juoksuttaen enimmät patoutuneet energiat pois ja sen jälkeen vähitellen myös juoksutuksen ohella selästä. Eilen lähdin kokeilemaan onneani näiden "apinoiden" kanssa pellolle, jossa on vähän paremmin tilaa, kuin kentällä. Hirveän pitkiä vetoja ei uskalla ottaa näin alussa, vaan tehdään sellaisia 15-20 minuutin askellajit läpi plus kävelyt. Kun ei ole maneesia, ollaan aika paljon luonnon olosuhteiden armoilla ja pienikin hanki jo itsessään tuottaa lisää vastusta liikkumiseen, joten sen kanssa täytyy olla varovainen, ettei tule yhtäkkiä innostuttua liikoja ja rasitettua liian paljon.

Molemmat olivat vähän turhan pinkeitä pellolla hölkkäilystä ja näistä kahdesta tulisempi kaveri Stella veti sen verran kierroksia, että sen kanssa jätettiin laukat lopulta ottamatta ja tyydyttiin ravailuun  ja käynti-ravi -siirtymisiin. Sissi kulki alkuun pellolla, kuin säikähtänyt hirvi, kun sen mielestä oli uusi maisema niin kauhean jännää :D mutta rauhoittui sitten sen verran, että otettiin muutamia laukkapätkiäkin. Ensi kerralla uskaltaa jo varmasti enemmän. Toivottavasti kelit ja pohjat pysyy nyt tällaisena! Ensi viikolla olemme myös menossa heppojen kanssa Ainoon Pantsun puomi-kavaletti -treeniin - siistiä!


Kypärä näyttää näissä kuvissa ihan mustalta, mutta todellisuudessa se on kauniin tummansininen! Jotenkin tuo alhaalta tuleva auringonvalo ei päästänyt kypärän väriä oikeuksiinsa, mutta laittelen vielä myöhemmin erikseen tarkempaa esittelyä itse kypärästä, sekä kerron muutaman viikon jälkeen käyttökokemuksista. Näissä kuvissa kypärä oli minulla vasta ensimmäistä kertaa päässä, ja toistaiseksi voin vain todeta, että mukavan ja miellyttävän tuntuinen se on - ei purista, ei paina ja on tosi kevyt.


Kiitos yhteistyöstä ja kypärästä:

6 kommenttia:

 1. Hienoja talvisia kuvia! Aivan upeasti kaunis valo vangittu näihin kuviin. Sissi näyttää oikein mukavalta tuttavuudelta. :-)

  Todella mahtavaa että pääset ratsastamaan näin laadukkaita nuoria hevosia. Kypärästä kuulisin mieleläni lisää, hyvännäköinen ja olen oikein iloinen kuullessani että väri on sininen eikä musta (olisi niin kiva löytää uusi, hyvä kypärä jonkun muun värisenä kuin mustana).

  Maarit L. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä kuvat olivat poikkeuksellisen hienoja upean sään puolesta! :)

   Ja kyllä, eipä tällaisesta tilaisuudesta ole koskaan osannut edes unelmoida. Ihanaa löytää oikeita ihmisiä, joiden kanssa luotto, yhteistyö ja homma vaan toimii, ja sitä kautta toivottavasti tulostakin lähtee tulemaan.

   Itsekin olin ilahtunut kypärän väristä, tummansininen on yksi lemppariväreistäni :) Täytyy ottaa seuraavaan varsinaiseen käyttökokemuspostaukseen värillisesti totuudenmukaiset kuvat, niin pääsee kypärän väri oikeuksiinsa. Näitä löytyy myös ruskeana!

   Poista
 2. Upeita kuvia!!
  Oon kans haaveillut tästä kypärästä, on vähän saman tyylinen kun mun nykyinen joka tarvis laittaa vaihtoon. Mielenkiinnolla odottelen käyttökokemuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tätä kypärää ei ole muuten hinnallakaan pilattu, mielestäni todella kohtuuhintainen istuvuuteen ja mukavuuten, ja todella nättiin ulkonäköön nähden. Lisää juttua tulossa tosiaan kuukauden sisään, kun saan kokeiltua tätä kunnolla arkitreenissä.

   Poista
 3. Niin upeita kuvia ja toi kypärä on tosi hyvän mallinen! Sugar Babykin loistaa kuvissa ;)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot