sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Paluu radoille Ainossa


Mieletön olo, ja olen äärettömän tyytyväinen! Vaikka itse valmistautuminen ei mennyt ihan putkeen, olin oman aikataulumogani vuoksi myöhässä verkasta (laittamassa hevosta vasta kuntoon, kun olisi pitänyt jo siirtyä verryttelemään) ja tästä johtuen meinasi olla lähellä omien pasmojen sekaantuminen lopullisesti. Kaikesta kiireestä huolimatta Dee oli yllättävän skarppina eikä ottanut normaalia enempää kierroksia verryttelyssä - oli jopa ihan ratsastettavissa.

Itse suorituksen alkuun yritin nollata oman mieleni kaikesta kiireestä, mutta en ehkä siinä ihan onnistunut. Mutta itse suoritus lähti tosi kivasti liikkeelle, ja koko radan läpi Dee oli ihan fantastisen hyvä! Se oli tosi paljon menossa, ei kytännyt yhtään mitään, vaikka ei ole saikun jälkeen kertaakaan hypännyt kodin ulkopuolella! Sille vielä on viime vuosina voinut olla aina vähän ongelma hypätä yhtäkkiä jossain muualla kuin tutussa ympäristössä - nyt ei mitään. Se oli ihan kuin kotonaan radalla. Ja aavistuksen ehkä vähän liian yli-innokaskin, ja parissa kohdassa jäätiin vähän taistelemaan niistä askelista hevosen kanssa. Kuten esteeltä numero 3, joka oli pysty ja siitä 32 metriä kaarevalla linjalla okserille, joka oli sijoitettu seinän viereen. Tähän minun piti saada se 8 rauhallista askelta, ja takerruin tuohon ajatukseen ehkä liikaa, vaikka oikeasti tuo väli olisi tullut ja tulikin oikein nätisti 7 askeleella - kuitenkin hyppy pystylle oli jo sen verran "etenevä", ja kaarrettakin oikaisin vähän liikaa, niin se yksi askel sinne lisää olisi ollut ihan mahdoton ja Deellä nyt tunnetusti tuo normi laukkakin etenee luonnostaan niin paljon. Näin olleen neloselle hyppy ei ollut ihan yhteisymmärryksessä, ja vähän saman tyyppinen tilanne oli perusradan viimeiselle okserille, esteelle numero 8, jossa Dee jäi kaarteessa kiinni sisäohjaan ja jäin typeränä pitelemään itse takaisin päin ja lähestyminen oli vähän sellaista vetoa puolin sun toisin - tässä nyt ei kuitenkaan tapahtunut mitään muuta ihmeellistä, päästiin hyvin perille, paikka ok ja hyppy ihan hyvä.

Perus radan puhtaan suorituksen jälkeen jatkettiin suoraan uusintaan, jossa kaikki meni oikein kivasti. Pystyin ratsastamaan haluttuihin paikkoihin ja vaikka Deellä tuntui kierrokset jo nousevan este esteeltä, sekin malttoi oikein hyvin ja ennen kaikkea - ei epäröinyt hetkeäkään yhtään mitään! Puhtaalla suorituksella, mutta kuitenkin aika hitaalla uusinnalla, jossa en oikaissut kaarteita yhtään, meillä ei ollut asiaa sijoituksille, mutta ne nyt eivät olekaan tässä vaiheessa se itseisarvo, vaan se miten hyvän startin saimme tähän kauteen tämän hevosen kanssa! Nyt on jotenkin erityisen hyvät fiilikset, ja tuntuu siltä ihan oikeasti, että Deellä alkaa olemaan kaikki hyvin!

Ja videota katsoessani pakko todeta, että sen laukka on parantunut sitten viime vuosien ihan kauheasti. Siinä alkaa olemaan tosi kivasti poweria takaosassa ja liikkuu selän läpi kantaen etuosaansa. Näin se on tuskin liikkunut ikinä! Tämä tilanne tuntuu nyt niin ihmeelliseltä ja ihanalta, ja uskomattomalta.
Koutsilta tulikin palaute, että eikun siirtyminen eteenpäin isompiin luokkiin. Eli tässä vaiheessa voisi jo alkaa miettimään tulevan kauden kilpailukalenteria, jota en ole uskaltanut vielä tähän mennessä tietenkään suunnitella ollenkaan.

Nyt kuitenkin ennen seuraavaa starttia voi hengähtää helpotuksesta ja tyytyväisestä, sillä aikamoisen iso kynnys saatiin ylitettyä, joka on ollut kysymysmerkkinä pitkään. Seuraavaksi lähdetään toisiaan nostamaan tasoa ja katsomaan, pysyykö meno samanlaisena - varmana ja positiivisena. Toivomme niin!

Alla video suorituksesta 90cm radalta pitkän sairasloman jälkeen

10 kommenttia:

 1. Hienoa kun olette päässeet kisoihin asti. Pitkäjänteinen työ on tuonut tulosta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Kyllä olo on hyvä nyt, vaikka totta puhuen en tätä tunnetta uskaltanut enää odottaa tämän hevosen kohdalla, vaikka sitä niin toivoinkin.

   Poista
 2. Onneksi olkoon! 0-0 rata selvästi innokkaalla Deellä. :-) Nyt saa hymyillä ja olla tyytyväinen. Hienoa!

  Maarit L. :-)

  VastaaPoista
 3. Ihana lentävä Dee. =D Joku taisi olla super innoissaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentävältä se tuntuikin, nyt alkaa irtoamaan maasta jälleen ja tuntuu jo treeneissä siltä, että mikään ei ole sille liian vaikeeta tai korkeeta. :)

   Poista
 4. Mikä tää Kuningaslohi oikein on..! :'D

  Mutta hieno rata!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö muka ole Arttu Wiskaria kuullut :'D Kiitos!

   Poista
 5. Hieno rata! Helppoa oli Deen meno, mukava oli katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nyt tuntuu jo helpolta ja mukavalta, toivotaan että samalta tuntuu, kun korkeutta nostetaan kisoissa.

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot