maanantai 6. helmikuuta 2017

Sipulin peltoralli


Hahhah, Sissi oli eilen pellolla aika vinkeä tapaus! :) Sillä ei ole vielä mikään kummoinen kunto, ja viime viikolla Pantsun treenien jälkeen tamma oli aika naatti vielä kaksi päivää kotona - ei puhettakaan, että se olisi tehnyt elettäkään säntäilyyn tai muihin juhlaliikkeisiin. Treenipäivän jälkeisenä päivänä juoksutin Sissin kevyesti, ja se oli kyllä sellainen tahmatassu. Olin tyytyväinen, kunhan sain kaikki askellajit rennosti läpi niin, että hevonen liikkui itsellään eteenpäin, ja sen jälkeen vain käveltiin, käveltiin ja käveltiin.

Olimme keskiviikkona Ainossa 6 -vuotiaiden tammojen kanssa Pantsun silmien alla ja jouduttiin kaikki kunnolla töihin ;)

Eiliseen sunnuntaihin mennessä tamma oli ilmeisen ladannut akkunsa, ja taas mentiin niin, että lumi pöllysi! Kuskilla oli vähän mukana pysymistä, mutta ai että tällainen lumisella pellolla treenailu on vaan aika ihanaa! Me ei päästä oikeastaan Deen kanssa kotona ollenkaan ulos liikkumaan nyt käyntiä lujempaa, kun meillä on kaikki paikat ja pohjat vaan jäässä, eikä ratsastettavia peltoja ole ollenkaan. Kyllä tällainen liikkuminen tekisi niin hyvää sillekin! Luulen kuitenkin, että kunnolliset ulkonaratsastelut saavat odottaa sen kanssa vasta kevääseen, kun lumet ja jäät sulavat pois...

Sissillä oli alkuun vähän köyrypukit mielessä ja meno ei ollut kovinkaan hallittua, mutta etenkin loppua kohden se liikkui jo tosi hienoja pätkiä ja oikein venytti koko kropastaan ja rentoutuikin vähän enemmän. Tämä tamma liikkuu mielestäni estehevoseksi aika kivasti ja siitä löytyy luonnostaan paljon vaihteita! Sen lisäksi se on ihan äärettömän miellyttävä ja pehmeä suustaan, ja vaikka se välillä vähän ottaisi lähtöjä, ei sen selässä ole kuitenkaan yhtään sellainen tunne, etteikö se tarvittaessa antaisi kiinni innostumisista huolimatta. Vaikka en ole kovinkaan montaa kertaa lopulta Sissillä vielä ratsastanut kaikekseltaan, niin sen kanssa on aika luottavainen fiilis kokoajan ja olo on kuin kotonaan sen selässä. Hirmu yritteliäs ja ihana tamma :)

Tämä on varmasti päivän paras otos :'D Maailman nopein Sipuli... Ihan pienet hepulit päällä.

5 kommenttia:

 1. Wau mitä kuvia! Toinen ihan liekessä :D meillä paljon peltoja kyllä käytössä, mutta ravia kovempaa ei voi kovuuden takia mennä...tai mä en ainakaan uskalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhhh, kiitos! Sissi ei ole tainnut kauheasti siellä saksanmaalla päästä tällaisiin olosuhteisiin, niin johan siinäkin on hepuleille aihetta :D Meillä on ollut pellot ihan älyttmän hyvät nyt. kentällä ei pääse lainkaan menemään tällä tavalla, jää alla. Mutta pellolla on lumipeite ja pohja tuntuu pehmeältä.

   Poista
 2. Voi kun pääsisi pellolle laukkailemaan! Mahtavan iloinen ja vauhdikas meininki teillä!

  Maarit L. :-)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot