torstai 16. maaliskuuta 2017

Dee super!

Kiitos Suvililja Photography postauksen upeista kuvista Riders Inn:in kisoista!

Mieletön kauden avaus - nyt on  ekat "kunnon" kisat korkattu ja Dee jatkoi varmaa menoaan myös Hyvinkäällä Riders Innssä, jossa järjestettiin Season Opening -kisat 2-3 tasolla. Dee oli verkassa aika hyvä ja Deeksi rento (pystyttiin jopa kävelemään pitkin ohjin hyppyjen välissä!) ja hypyt sujuivat hyvin. Kaikekseltaan hevonen oli hyvin hyvin cool kisapaikalla, verryttelyssä ja itse suorituksessa, mikä ei ole lainkaan aina ollut itsestään selvää, etenkään sen verryttelyn osalta tämän hevosen kanssa. Kisapäivän jälkeen en ole voinut olla kuin hirmuisen tyytyväinen Deehen - se tuntuu, kuin toiselta hevoselta nyt, kun vertaa vaikka viime vuoteen!


Jos viimeksi Ainossa parisen viikkoa sitten olin verkasta hyvin paljon myöhässä, tällä kertaa olin taas toisessa ääripäässä ja aivan liian aikaisessa. Tätä tämä kisatauko teettää, verryttelysysteemi on aivan hukassa... Mutta jotenkin juuri Riders Inn:n hallikisoissa on aina ollut vähän vaikea hahmottaa, sitä aikaa mikä kuluu, kun liikutaan verryttelyhallista varsinaiseen kisahalliin. Tällä kertaa en kuitenkaan halunnut minkäänlaisia kiirehtimisen fiiliksiä, joten oltiin sitten kunnolla ajoissa valmiita verkan kanssa... Toisaalta kun kisahalliin pääsimme, sainkin jo aika pian lähtömerkin, että ei sitä siltikään liian ajoissa paikalla oltu...


Rata tuntui kävelyssä siltä, että tässä on mielenkiintoisia estesijoitteluita, ihan riittävästi tekemistä ja yksittäisiä elementtejä, jotka voisivat tuoda ongelmia. Mietin, että onneksi saamme tämän radan nyt suorittaa sillä metrin tasolla, niin ei siitä tule ainakaan paineita.

Itse suoritus lähti käsijarru päällä liikkeelle ja ykköselle tulimme lähelle. En vain jotenkaan uskaltanut laukata riittävästi. Pienestä kolahduksesta huolimatta puomi pysyi paikallaan ja kakkoselle suhteutetulle linjalle sisään tulikin jo hyvä lähestyminen ja hyppy. Linjan olin suunnitellu laukkavani sujuvalla seitsämällä askeleella, mikäli hyppy pystylle olisi ihan normaali. Jos olisi tullut pieni hyppy pystylle, olisin malttanut mieleni ja tullut välin kahdeksalla. Tein kuitenkin hetken mielijohteesta yhden isomma pidätteen kakkosen jälkeen ja koko väli oli vähän rytmin muutosta suuntaan ja toiseen. Lopulta tulimme välin sillä kahdeksalla askeleella.


 Tuntui, että saimme rytmin päästä kiinni paremmin vasta kahden laukka-askeleen sarjan jälkeen, jolloin ratsastin mielestäni hyvin ja sujuvasti seuraavan kaarteen yksittäiselle pystylle mielessä ulkoavut, mutta kuitenkin niin, ettei hevonen kaadu sisäpohjetta vasten tai läpi. Laukan rytmi säilyi ja pääsimme tästä jatkamaan hyvässä rytmissä radan yhdelle vähän haastavammalle yksittäisesti sijoitetulle okserille, joka oli hallin toisessa päässä lyhyen sivun keskellä. Periaatteessa tässähän ei pitäisi olla mitään kääntämisestä sen kummallisempaa, mutta juuri se kääntäminen, hyvän kaarteen suunnitteleminen ja ratsastaminen niin, ettei laukan rytmi katoa tai muutu ja pääset suoristamaan vielä sille okserille niin, että hyppy on suora - niin se tekee siitä ainakin meille haasteellisen. Uskoin vielä radan kävelyssä, että tässä voi olla yksi meidän kompastuskivistä, jossa voi tulla virhe. Kuitenkin radalla pääsin tekemään sujuvan kaarteen, jossa pääsin laukkaamaan vähän jalasta eteen, suoristamaan okserille hyvin ja ideaaliin ponnistuspaikkaan. Tälle esteelle Dee teki hyvän hypyn!


Okserin jälkeen oli pitkä lähetsyminen mustalle pystylle, jossa ylin puomi valkoisena saattaisi olla hevoselle vähän vaikea hahmottaa vaaleaa pohjaa vasten ja sieltä voisi tulla tämän johdosta helposti puomi matkaan. Tälle pystylle päästiin myös ihan ok paikkaan, mutta olisin voinut ratsastaa tien vähän huolellisemmin, nyt jouduin avaamaan liikaa kohti estettä.

Pystyltä oli tiukempi kaarre maneesin toisella laidalla seinässä kiinni olevalle okserille ja sinne pääsimme hyvin perille, ehkä vähän jopa lähelle ja lähdin ihan liikaa hyppyyn mukaan ja olin myös ehkä vähän edellä hevosta tässä hypyssä, jonka vuoksi tuli jälleen pieni kolahdus puomiin.

Okserin jälkeen lähtikin uusintarata suoraan, ja siitä oli sujuva kuuden laukka-askeleen väli uusinnan ensimmäiselle esteelle, pystylle, jossa vesimatto alla. Aloin vähän liikaa varmistelemaan tuon vesimaton takia ja sain nypittyä sinne sen harmittavan yhden ylimääräisen askeleen lisää - vielä on tekemistä näissä suhteutetuissa linjoissa, en vain kertakaikkiaan uskalla ratsastaa niitä riittävän rennosti jalasta eteen, kun takaraivoon mielen syöväreihin on niin iskostunut tällä hevoselle linjoilla ryntääminen... Onneksi sentään uusinnan toiselle suhteutetulle linjalle ratkaisin hyvin eteenpäin, ja ylipäätään vesimattopystyn jälkeen vasta tuntui, että annoin hevoselle tilaa laukata riittävästi. Hyvän rytmin löytäminen laukkaan on loppujen lopuksi äärimmäisen vaikeaa, ja kun kerran on oppinut nyppimisen taaksepäin, niin siitä on äärimmäisen vaikea päästä eroon.


Radan viimeiselle okserille oli pitkä matka ja siinä jo vähän riskillä annoin lisää lupaa laukata ja Deehän laukkasi :) Ja vauhdikkaan halitusti puhtaasti myös toisesta vaiheesta maaliin ja lopulta sijoitus 8! Hieno Dee <3


Vaikka radalla oli pieniä virheitä ja rytmi pitäisi saada alusta asti paremmaksi, ja minun pitäisi oppia nyt vähän jo relaamaan, niin silti olen super tyytyväinen tähän suoritukseen! Kaikekseltaan meno oli tasaista ja suhteellisen varmaa. Dee tuntui hyvältä ja innokkaalta, ei pienintäkään epäröintiä edelleenkään yhtään minnekään tai millekään esteelle. Ja se teki juuri niinkuin kuski pyysi. En voisi olla siis tämän vuoksi tyytyväisempi näin vaikeiden aikojen, pitkän saikun ja kuntouttamisen jälkeen! Tästä on hyvä jatkaa!

Alla video suorituksesta

Linkki

Nyt on luvassa pari viikkoa treenaamista ennen seuraavia koitoksia. Eilen kävimme jo Pantsun treeneissä Järvenpäässä Ainossa (pitkästä aikaa!), ja sieltä kirjoitan oman jutun - olipahan meinaan mielenkiintoisia huomioita taas tässä viime päivinä ylipäätään mm. siitä miten hevonen reagoi, kun se meidän kurkuma loppui kesken juuri tänä kisaviikonloppuna ja en ollut syöttänyt sitä noin viiteen päivään ollenkaan. Tulevalla viikolla lisää oman kotivalmentajan silmien alla treeniä, ja mahdollisesti taas parin viikon päästä Pantsun silmien alle uudelleen vielä omien kotitreenien ohelle. 


Sain kysymystä viime postaukseen, että olenko kaiken hyvin sujuvien treenien ynm. jälkeen edelleen aikomaisillani myydä Deen, niin kyllä olen - tämän vuoden aikana toivon löytäväni Deelle hyvän uuden kodin ja vaikka en siitä vielä ole mitään myynti-ilmoitusta varsinaisesti tehnyt, on sillä ollut jo kiinnostuneita ja kokeilujakin. Koska Deellä on hankalia vuosia takana, haluaisin kuitenkin saada sen kanssa kaikki tämä työ hyvään päätökseen ja tehdä tulosta ainakin siellä 110cm radoilla ellei jopa 120cm radoilla, jos kaikki menee super hyvin. Kotonahan se on jo tehnyt viimeiset viikot lyhyitä tehtäviä niin minun kuin valmentajanikin alla 130cm tasolla. On vain helpompi myydä se, kun itse tietää, mikä on tämän hevosen mahdollisuudet juuri tällä hetkellä ja sitä ei tiedä muuta kuin kokeilemalla. Toki jos joku sopiva ostajaehdokas haluaa sen ostaa jo nyt, niin en pane hanttiin - tärkeintä on, että Dee saa kodin, jossa siitä pidetään - oli käyttötarkoitus sitten mikä tahansa. 

Katsotaan mitä tämä aika tässä tuo tullessaan. Voi olla, että se on vielä minulla pitkällekin kesään, tai voi olla, että meillä ei yhteistä aikaa olekaan paljon jäljellä, jos sopiva koti osuu kohdalle. En halua tätä liikaa miettiä nyt, vaan nauttia siitä, että asiat alkavat vihdoin olla paremmin ja etenkin nauttia siitä, miten kiva tällä hevosella on nyt ratsastaa!<3 Deen myyminen tulee olemaan elämäni raskaimpia päätöksiä ja siksi en halua sitä etukäteen liikaa ajatella. Uskon ja toivon, että asiat kääntyvät parhain päin lopulta kuitenkin ja kaikella on tarkoituksensa :)

12 kommenttia:

 1. Oli kyllä iloa silmille nää kuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvaajallemme, joka jaksoi tulla meidän mukaan kisoihin mukaan! :)

   Poista
 2. Deellä on nyt niin ystävällinen, kiinnostunut ja innostunut ilme silmissä. Kiva katsoa sen hyppyjä, kun nyt se imee, venyy ja etenee myös hypyssä. Hevoseen on tullut kumia, kun kivut on voitettu. Ratsastat todella taitavasti ja usko aina myös taitoihisi. Mukavaa katsottavaa! Anna palaa vaan nyt, kun baana on auki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Se on nyt niin positiivisella mielellä menossa :) Ja sitä on kiva ratsastaa, ei se varmaan ole koskaan ollut näin hyvä. Kiitos todella kivasta tsemppikommentista!

   Poista
 3. Onnea sijoituksesta! :) Nyt kyllä kulkee!<3 Mahtavaa, miten Dee on päässyt Riders Inn -möröstä eroon! :D Tsemppiä treeneihin ja aurinkoista kevättä! :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt kulkee joo! :D Ja tosiaan nyt ei ole eroa siihen, hyppääkö Riders Inn:ssä vai kotona, tuntuu yhtä hyvältä, ja se on hyvä saavutus kaiken jälkeen! Kiitos ja sitä samaa sinulle! <3 :)

   Poista
 4. Kyllä, aivan super Dee!

  Ihanaa, näitä kuvia ja videota oli todella kiva katsoa! Kiitos, tuli hyvä mieli. :-) Kaiken kovan työn jälkeen olette niin ansainneet tämän myötätuulen. Nauttikaa! Hetkessä eläminen on taito joka meidän kaikkien tulisi oppia.

  Aurinkoista viikonloppua!
  Maarit L. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt todella nautitaan, kun saa sen täysin siemauksin vihdoin tehdä, eikä sitä voi viedä kukaan meiltä pois :)

   Poista
 5. Ihanaa lukea näitä onnistumispostauksia kaiken epäonnen jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muillekin tarttuu hyvä mieli näitä lukiessa! Kyllähän tässä blogissa ihan riittämiin epäonnisia aikoja onkin käyty läpi :D mutta kertoo vain karua totuutta siitä, mitä tämä hevoshomma lopulta on - verta, hikeä ja kyyneliä ja lopussa EHKÄ kiitos seisoo, jos seisoo :D

   Poista
 6. Hyvältä näyttää :) Millonkas Sissi pääsee sun kanssa kisaradoille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen Sissin omistaja aloittaa kisaa sillä ja itse jään taustalle kotiridaamaan. Kiitos :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot