torstai 15. kesäkuuta 2017

Kaunis, kauniimpi, kaunein


Dexteri on ihan omaa luokkaansa, kun on vuorossa valokuvaussessiot - se tietää just mitä pitää tehdä. Kunnon linssilude :D Ja miksei tietäisi, onhan sitä kuvattu satoja ellei tuhansiakin kertoja koko sen elämän aikana ihan pikkunaperosta lähtien. Kun kamera nostetaan esiin, tämä hevonen valpastuu ja rupeaa esiintymään. Taitaa se itsekin tietää, kuka onkaan katseen vangitsija... Kaunis poika vuodesta toiseen <3


Eilen kuitenkin oli vähän normaalista poikkeavat kuvaukset, sillä Dee pääsi mannekiiniksi meidän hierojan tulevaan face-blogi -artikkeliin! Deen kanssa nämä kuvaukset oli siinä mielessä helppo toteuttaa, että sen saa kyllä just siihen asentoon, kuin vain pyytää - ei toki ilman pientä namipalkkaa kuitenkaan... Tätä kuvausta oli mielenkiintoinen tehdä, koska testattiin Deen selän liikkuvuus ja ikuistettiin kaikki vaiheet. Deen selän liikkuvuus on nykyään aika mieletön - vuosi sitten sieltä ei tullut lainkaan ojennusta, eikä varsinkaan pyöristystä. Tosi kiva huomata, että selkä on pysynyt pitkien ja sinnikkäiden hoitojen jälkeen näin hyvänä! Ja hyvä se on ollutkin nyt ratsastaa - tällä viikolla olemmekin palanneet normi treeniin ja voiko enää hevonen taas paremmalta tuntua. Voi vain todeta, että nyt on kaikki hyvin.

Ratsastuskuvia saan huomisesta treenistä, toivottavasti hyvä meininki saadaan taltioitua kuviinkin! Mutta tässä alla vähän maistiaisia tämän päivän hierojan, Janita Syrjälän, kuvausillasta. En selosta sen enempää mitä kuvissa tapahtuu, sillä Janita tulee julkaisemaan ihan näiden päivien aikana omalla facbook-sivuillaan mielenkiintoisen jutun, johon nämä kuvat liittyvät - kannattaa käydä se siis lukemassa!

Ensimmäinen yritys saada kuvia ilman avustajaa puomissa kiinni... noh, vihreä ruoho huusi pientä Deetä, joten hommasta ei tullut näin mitään. Plus varjoisa alue ei ehkä ollut omiaan. Mutta tässä on paras otos tuosta selän pyöristyksestä, joka Deellä on tänä päivänä ihan mielettömän hyvä! 
8 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia ja voi miten hyvän näköinen se on kropastaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän sen on liian kuivaksi päässyt mun laihdutusprosessin myötä, mutta mielummin nyt näin päin kuin ylipainoa yhtään :)

   Poista
 2. Ihania kuvia, Dee näyttää niiin onnelliselta :')<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli etenkin tuolloin hirveän tyytyväinen aktiviteetistaan :D Paljon temppuja, nameja ja huomiota.

   Poista
 3. Moikka Heidi! Sulla kun on kokemuksia mahahaavasta niin tarttisin vähän jeesiä. Olen kuullut, että Antepsista voisi olla apua:
  -Onko Antepsin sama kun ihmisille tarkoitettu reseptivapaa lääke apteekissa?
  -Millainen annostus hevoselle?
  - Onko Antepsin syöttö tarkoitettu kuuri luontoisesti huonompina kausina ja kuinka kauan sitä suunnilleen tulisi syöttää?
  Ps. Kohta toivonsa menettänyt herkkämahan omistaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, Antepsin on tosiaan samaa lääkettä, mitä ihmisille ja vaikka koirillekin syötetään. Se tekee vatsaan suojaavan kalvon sekä hillitsee tulehdustilaa. Yleensä Antepsin suositellaan annettavaksi tyhjään vatsaan ennen ruokailua, mutta hevosten kohdalla tämä on hiukan eri asia ja sitä ei niin orjallisesti voi tehdä, kun suositeltavaa olisi ettei vatsa pääsisi koskaan tyhjenemään täysin. Meillä annostus oli 10 tablettia per kerta, 3 kertaa päivässä. Valmistetta on saatavilla myös liuksena, joka on helpompi annostella ruiskuun. Kannattaa näistä asioista kuitenkin kysellä eläinlääkäriltä lisää tietoa, esimerkiksi vatsa-asioissa pysty suosittelemaan Hyvinkään hevosklinikkaa, ja sieltä etenkin ell Jonna Jokisaloa, joka on erikoistunut mm. näihin ongelmiin. Antepsin ei kuitenkaan ole vastaus vatsahaava ongelmiin, vaan osa vatsan tilanteen hoitoa. Sekaisin menneen mahan hoito vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, sekä kokeilua ja selvittelyä sen suhteen, mikä vatsan tilanteen vie kerta toisensa jälkeen huonoksi.

   Toivottavasti löydätte ratkaisuja ikävään ongelmaan, joka valitettavasti on varsin yleinen ongelma hevosilla :( Tsemppiä<3

   Poista
 4. Hienosti havainnollistuu noi rangan liikkeet! Ja onhan Dee kaunis mallipoika ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Tää on mielenkiintoista hommaa ja oli kiva ikuistaa näitä kuviin myös. :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot