sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Ja näin sen pitäisi mennä

Oman räpeltämisen jälkeen on hyvä katsella, miten niitä ratoja tulisi ratsastaa, miten siihen hevoseen tulisi vaikuttaa ja miltä kaiken kuuluisi näyttää. Paljon onneksi löytyy jo pelkästään tuon samaisen suorittamamme ohjelman videoita Youtubesta laidasta laitaan, ja se on opettavaista katsella, vaikkei ratsukko olisikaan tasoa Charlotte Dujardin.

Mutta kylläpä tämä Dujardinin ratsastus on hevosella kuin hevosella jotain niin kaunista katsottavaa, joten aivan pakko jakaa tänne tämä video muutaman päivän takaisista Englannissa käydyistä kouluratsastuskisoista Hartpury Festival of Dressage:sta, jossa Dujadin mm. starttasi super kauniilla suomalaiskasvatilla, FWB-tamma MSJ Kom Fairytalella (Fürst Heinrich - Weltmeyer)! Hevonen on raaka esiintyjä, mutta niin vaan voitti tämänkin Inter I -luokan. Ja vaikka näin amatöörinkin silmin pystyy näkemään, ettei suoritus ole vielä ihan virheetön, niin voi jestas tuo ratsastus on vaan upeata katsottavaa! Onneksi nykyään on mahdollista nähdä tällaista ratsastusta ihan kotisohvaltakin niin paljon, kuin sielu sietää :)Noh, jätetään nämä koulujutut nyt bloginkin puolella hautumaan hetkeksi ja palataan tuttuun ja turvalliseen esteratsastukseen ;)

Sillä tänään hyppään rataa eräällä super mielenkiintoisella ruunalla, jonka kanssa olisi tarkoitus startatakin tässä lähiaikoina jotain. Hevonen on jo aikuinen konkari, joskaan ei mikään isompien luokkien hevonen kuitenkaan ja aivan eri tyyppinen hevonen ylipäätään, mihin olen tottunut. On aivan mahtavaa hypätä pitkästä aikaa hevosella, joka oikeasti tietää mitä pitää tehdä ja toimi hyvin koulutetun aikuisen hevosen tavoin - eli erittäin luksusta itselleni, joka on tottunut ratsastamaan enemmän ja vähemmän hevosia, joita pitää auttaa ja avittaa esteillä raakuutensa puolesta, tai sitten, että ne ovat muuten vain osoittautuneet hankaliksi tapauksiksi. Koen tällaisen mahdollisuuden omaa ratsastusta ajatellen hyödylliseksi, jotta voin vihdoin keskittyä rauhassa itseeni ja hevonen hoitaa oman osuutensa. Uskon, että se tekee omalle tekemiselleni hyvää.

Myös Deen kanssa suunnitteilla kavalettijumppaa ja pikku hyppyjä - uskon, että se on niistä aivan totaalisen innoissaan pitkästä aikaa!

2 kommenttia:

 1. Mulla iskee masennus kun katson tälläistä ratsastajaa 😂 tekisi nyt edes jonkun virheliikkeen niin tulisi parempi mieli ;)

  Tämä on sittrn vitsi 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täsmensit varmuuden vuoksi ;) No sama juttu, toisaalta ihanaa, että kouluratsastuksessa voi nykyään nähdä tällaista ratsastusta!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot